Na terapiji - TV portret naših života

Nova domaća serija Na terapiji kroz dramu jednog terapeuta prikazuje psihopatologiju svakodnevnog života
0
1 / 7 Foto: Tv Fox

Na televiziji Foks se od 19. oktobra radnim danima u 19 časova emituje serija Na terapiji, bazirana na izraelskoj seriji Be tipul autora Hagai Levija koja je doživela veliki uspeh u Izraelu i u međuvremenu postala jedna od najboljih izraelskih dramskih ostvarenja ikada. Američka kompanija HBO proizvela je sopstvenu verziju ove licence sa Gebrijelom Birnom u glavnoj ulozi, koja je na šezdesetoj dodeli Emmy nagrada u Americi osvojila dva priznanja.

Radnja serije prati psihoterapeuta Ljubomira Božovića kroz njegove nedeljne seanse sa klijentima. Svaki dan u nedelji posvećen je jednom klijentu: Maji, Borisu, Ani, Marku i Nataliji. Petak je rezervisan za susret glavnog junaka sa svojim nekadašnjim supervizorom i mentorom Verom. Serija Na terapiji sastoji se iz pet linija priče koje se odvijaju u vremenskom intervalu od devet nedelja. Tokom serije, sudbina pacijenata i njihovog psihoterapeuta međusobno se prepliću i njihov odnos tokom seanse menja njihove privatne živote. Serija se bavi svakodnevnim ljudskim problemima odnosno psihopatologijom svakodnevnog života. Svaki klijent ima sopstvene probleme i poteškoće koje u saradnji sa terapeutom pokušava da otkloni neznajući i nesluteći kuda će ih terapija zapravo odvesti. Sa druge strane, osoba od koje svi traže pomoć i podršku suočava se sa sopstvenim strahovima i nesigurnostima od kojih ne može pobeći.

U glavnoj ulozi psihoterapeuta pojavljuje se Miki Manojlović, dok ostale uloge igraju: Snežana Bogdanović, Branka Cvitković, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, Nataša Janjić, Tamara Vučković i Dragana Dabović. Scenario za seriju adaptirala je Milena Marković, reditelj je Marko Đilas.

Danilo Mašojević

makonda-tracker