Dokumentarac o 25 godina Bajage i Instruktora

0
Bajaga i instruktori snimaju trodelni dokumentarni film o svom radu i uskoro počinju da intervjuišu sve ljude sa kojima su sarađivali tokom 25 godina karijere
foto: promo
foto: promo

Trodelni dokumentarni film o 25 godina postojanja Bajage i Instruktora biće sniman od septembra i trebalo bi da bude premijerno prikazan u novembru na jednoj od velikih televizija u Srbiji.

- Smatrali smo da bi lepo bilo da obeležimo 25 godina rada i dokumentarcem. Imamo gomilu arhive i želimo konačno te snimke da imamo na jednom mestu. Biće to naša retrospektiva, sa dosta starih snimaka, priča sa momcima iz benda i ljudima koji su sa nama sarađivali svih ovih godina - kaže Momčilo Bajagić Bajaga za sajt agencije Long Play.

Dokumentarac od tri jednočasovna nastavka radiće se u produkciji Long Play-a i novosadske kuće Hammer Production. Režiraće ga Miloš Jovanović, direktor Hammera, a stručni savetnik biće Dušan Vesić, autor hvaljenog dokumentarca o Ekatarini Velikoj Kao da je bilo nekad.

Vesić poseduje veliki deo materijala o Bajagi i Instruktorima u svojoj kolekciji, u kojoj je i raritetan video snimak prvog Bajaginog koncerta 12. aprila 1984. godine u zagrebačkom klubu Kulušić, gde je promovisao tada upravo objavljen prvenac Pozitivna geografija.

- Video sam to kod Vesića u arhivi, a nisam ni znao da taj snimak postoji! - priznaje Bajaga, koji najavljuje da će dokumentarac prikazati dosta stvari koje nisu do sada objavljene.

- Počinjemo rad na dokumentarcu u septembru i nameravamo da intervjuišemo sve koji su sa nama sarađivali, a ima ih 30-40. Verujem da će se svi odazvati. Ići ćemo svuda po regionu gde možemo da stignemo, a ima lokacija bitnih za našu karijeru - kaže Bajaga.

makonda-tracker