Turska serija Ljubav na silu: Još jedna priča o krvnoj osveti

0
Nova turska serija koja se emituje na televiziji Pink za samo nekoliko epizoda privukla je ogromnu pažnju, ali su je mnogi okarakterisali i kao prvog rivala već proslavljene Sile

Ljubav na silu predstavlja još jednu priču o tradiciji, ljubavi i krvnoj osveti koja već na samom početku osvaja srca brojnih gledalaca.

članovi porodice Azizoglu napuštaju rodno mesto, iza sebe ostavljaju tradicionalne vrednosti i okreću se modernom svetu. Naslednik ove porodice Hazar Azizoglu, odgajan je po svim pravilima Zapada - zrastao je u modernog čoveka koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa rodnim krajem svojih predaka. Međutim, njegov život potpuno se menja kada sazna da mu je brat ubijen.

Iznenada, priče o krvnoj osveti i surovim običajima nisu više samo bajke koje mu je baka pričala u detinjstva. One sada postaju njegova jedina istina. Naime, za smrt njegovog brata odgovorna je porodcia Šahvar i to je tek početak krvne osvete podstaknute običajima. Obe porodice žele da se tome stane na kraj i saglasne su u oceni da više ni jedan život ne treba da bude izgubljen.

Međutim, postoji samo jedan način da se njihov dogovor konkretizuje. Hazar mora da oženi Zilan, ćerku Azama Šahvara.

Upravo ovaj momenat jeste i razlog što je Ljubav na silu proglašena prvim rivalom već proslavljene serije Sila.

Za samo nekoliko emitovanih epizoda po internet forumima razvile su se diskusije o tome koja serija zavređuje više pažnje.

Sa jedne strane ona napušta sopstveni život zarad tradicije, sa druge strane to čini on. Ljubav, životne vrednosti, krvna osveta, sukob modernog sa ruralnim...

Da li smatrate da će Ljubav na silu dostići popularnost Sile?

 

TAGOVI: serija123
makonda-tracker