Beba Dragić: Spremni za izazove

0
U susret letu, direktorka korporativnih komunikacija RDP B92 Zdenka-Beba Dragić najavljuje brojna iznenađenja za gledaoce i objašnjava kako nove zabavne emisije doprinose kvalitetu programa, bez narušavanja kredibiliteta postojećih formata.
Beba Dragić, foto: Petar Đorđević
Beba Dragić, foto: Petar Đorđević

Kada je posle osam godina promenila posao i iz štampanih medija prešla na televiziju, direktorka korporativnih komunikacija RDP B92 Zdenka-Beba Dragić znala je da je čeka veliko iskušenje i potpuno novo polje delovanja.

- U štampanim medijima provela sam veći deo svoje petnaestogodišnje karijere i kada sam osetila da mi je toliko lepo da mi je ušuškanoj u udobnost pretila opasnost da stagniram u svom profesionalnom razvoju, morala sam sebi da postavim nove zadatke i ciljeve. Komunikacije i odnosi sa javnošću bile su logičan sled, a televizija je brži i dinamičniji medij i apsolutno odgovara mom temperamentu.

I medijska kuća u kojoj radi permanentno se menja, prilagođavajući sadržaj potrebama gledalaca i tržišta. Zaokret od informativnog ka zabavnom programu neki komentarišu negativno, a Beba Dragić smatra da nove emisije doprinose kvalitetu programa, bez narušavanja kredibiliteta postojećih formata.

- Čini mi se da je mnogo više komentara u poslednjih nekoliko meseci na račun toga da se program komercijalizuje, nego što je bilo tokom godina emitovanja rijalitija Veliki brat. Zabavni program na B92 je urađen sa merom kroz infotejment emisije kao što su Bulevar B92, Bulevar u  5 do 5, Galileo, 24 minuta. Na taj način proširili smo krug gledalaca, budući da su kredibilni informativni program i jedna od najboljih sportskih redakcija odavno stekli svoju lojalnu publiku.

Predstojeće leto svakako će obeležiti Svetsko prvenstvo u Brazilu, a za sve one kojima fudbal nije najvažnija sporedna stvar na svetu televizija B92 pripremila je nove sadržaje i prilagodila satnicu kako bi gledaocima omogućili više kvalitetnog programa.

- Nova letnja šema koja počinje od 9. juna donosi više zabave i korisnih informacija u popodnevnom i večernjem programu, pa se upravo iz tog razloga Bulevar B92 seli u novi udarni premijerni termin od 20.15, nakon čega gledaoce od 21.15 očekuju filmovi u okviru Letnjeg bioskopa - najavljuje Beba i dodaje da ni za ostale autore i voditelje emisija do avgusta nema odmora.

- Sofija Rajović i Boris Milivojević biće i dalje domaćini gejm šou formata Zlatni krug, Anđelka Prpić i Miloš Urošević kroz Bulevar u 5 do 5 pričama iz poplavljenih područja neće dozvoliti da se zaboravi na one kojima će pomoć tek biti potrebna, a ni na heroje. Uroš Davidović u emisiji Dobra zemlja govoriće o poljoprivredi, zdravoj hrani i seoskom životu, Olja Bećković u najdugovečnijoj i najznačajnijoj političkoj tok-šou emisiji u Srbiji Utisak nedelje sumiraće najjače utiske društva u celini, Miloš Urošević u Galileu i dalje će gaziti mitove i demonstrirati kako je nauka i zabavna, a Zoran Kesić sa svojom ekipom Njuz.net urnebesnim humorom tokom celog leta zabavljaće gledaoce širom Srbije.

Ni zaljubljenici u beli sport neće biti uskraćeni, pošto B92 za njih sprema ekskluzivni program.

- Vrhunac sportske sezone biće od 23. juna kada se na Vimbldonu očekuje ukrštanje reketa dvojice najvećih tenisera današnjice Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Naši novinari Igor Vujičin i Milan Bošković sa snimateljima biće na licu mesta i sa gledaocima kroz emisije Sportski pregled, Vesti i Bulevare deliti najekskluzivnije informacije sa vimbldonske trave - obećava Beba Dragić.

makonda-tracker