Žarko Jokanović o prvom susretu sa Jovankom Broz

0
U petak, 2.maja u 20:30h, emitovaće se emisija 30 minuta u kojoj će Žarko Jokanović, autor knjige Jovanka Broz - Moj život moja istina govoriti o svom poznanstvu sa njom.
Žarko Jokanović u emisiji 30 minuta, Promo foto
Žarko Jokanović u emisiji 30 minuta, Promo foto

Gost emisije 30 minuta na Art kanalu, ovog petka je autor najintrigantnije ispovesti koja se u poslednjim decenijama pojavila na ovim prostorima Jovanka Broz - Moj život moja istina, gospodin Žarko Jokanović.

Ovo izdanje je izazvalo razne komentare i reakcije javnosti, a zbog velikog interesovanja nedavno je i četvrto izdanje u prodaji. Nije ni sanjao da će doživeti ovoliku čitanost i da i dan danas interesovanje za ovo delo ne jenjava.

Ovo je jedina autentična ispovest  Jovanke Broz, žene koja je obeležila čitavu jednu epohu. Bila  je akter svedok brojnih istorijskih događaja.

Autoru i voditelju emisije, Dejanu Jelači, prvi put iskreno otkriva šta on misli o njoj i da postoje neke stvari koje je otkrila samo njemu ali nije želela da to bude u knjizi.

Otvoreno je ispričao kako je izledao prvi susret sa Jovankom, o uslovima u kojima je živela, o njihovim druženjima, i kako je izgledao njihov poslednji susret u bolnici. Do poslednjeg trenutka je verovao da će Jovanka dobiti i ovu bitku.

Žarko Jokanović trenutno radi i priprema filmski scenario o njenom životu.

makonda-tracker