Od Mocarta do ABBE – Muzička promenada kroz Evropu

0
Ambasada Švedske i Muzička produkcija Radio Televizije Srbije organizuju 24. juna koncert u Zadužbini Ilije M.Kolarca u čast predsedavanja Švedske Evropskom Unijom, koje počinje prvog jula
Jadranka Jovanović i braća Jablonski - foto: promo
Jadranka Jovanović i braća Jablonski - foto: promo

Koncertom pod sloganom Od Mocarta do ABBE – Muzička promenada kroz Evropu Simfonijski orkestar RTS-a završava ovogodišnju koncertnu sezonu. U prvom delu koncerta nastupiće gosti našeg ansambla, švedski pijanisti Peter i Patrik Jablonski. Oni će izvesti Mocartov Koncert za dva klavira i orkestar br. 10. Peter i Patrik Jablonski rođeni su u Švedskoj, a pored svojih solo karijera nastupaju i kao klavirski duo već 15 godina. Patrik je svoj prvi koncert održao kada je imao šest godina, a Peter sa svojih deset, kada je izvodio neka Mocartova i Šopenova dela. Dobitnici su brojnih nagrada za umetnička dostignuća i tehnike sviranja. Braća Jablonski spadaju u grupu najpoznatijih ličnosti Skandinavije.

U drugom delu koncerta uz Simfonijski orkestar nastupiće naša operska primadona Jadranka Jovanović. Na programu će, između ostalih, biti i dela Rosinija, Biničkog, Hristića i Sen-Sansa.

Simfonijskim orkestrom diriguje maestro Bojan Suđić.

Koncert će biti emitovan u direktnom prenosu od 20 časova na Drugom programu RTS i na digitalnom programu.

makonda-tracker