Stopirano emitovanje serije Budve na pjenu od mora na Kosovu

0
Emitovanje popularne crnogorske serije, koja je krajem januara trebalo da startuje na području Kosova, zaustavljeno je navodno zbog pobune albanskog naroda
Mima Karadžić, foto: Luka Šarac
Mima Karadžić, foto: Luka Šarac

Iako je glumac Mima Karadžić pred pravoslavnu Novu godinu posetio Prištinu, gde je sa direktorom Radio televizije Kosova potpisao ugovor da se sva tri serijala popularne crnogorske sapunice prikažu za Srbe i Albance u našoj južnoj pokrajini, to je odloženo zbog nesuglasica između ova dva naroda.

- Mima je imao najbolje namere kao i čelnici televizije RTK1 i RTK2, na kojima je trebalo da se emituje serija. Međutim, problem je nastao kada se pročulo da je potpisan ugovor. Zbog toga čelnici televizije čekiraju da se prašina slegne kako bi seriju emitovali na RTK2 bar za srpsko stanovništvo – tvrdi izvor za Naše novine.

Sa druge strane, Mima tvrdi da netrepeljivost između dva naroda nije razlog kašnjenja serije.

- Nije tačno da Albanci koče emitovanje serije. Ja sam u Prištini dočekan jako lepo. Istina je da je došlo do zastoja, ali to nema veze sa politikom ili sa narodom na Kosovu. Serija će uskoro početi da s eprikazuje i cela priča je u tome da smo imali sastanke i samo treba da potpišemo zvaničan ugovor. Ne bavim se politikom niti sam na Kosovu tokom posete doživeo bilo šta ružno – tvrdi popularni glumac.

Izvor: Naše novine.

makonda-tracker