X Faktor: Upoznajte pet veličanstvenih

1
Maid Hećimović, Doktori, Lukijan Ivanović, Tamara Milanović i Danijel Kajmakovski prošli su veliki i trnovit put kako bi došli do samog finala muzičkog takmičenja X Faktor! Bilo je dosta smeha, suza, lepih ali i onih teških trenutaka, a petoro najupornijih sa
X Faktor, foto: promo
X Faktor, foto: promo

Imali smo prilike da odgledamo X Faktor Specijal gde smo saslušali priče pet kandidata koji su zbog svog talenta i onog nečeg posebnog uspeli da se izdvoje iz mase takmičara i plasiraju u veliko finale. Svako sa sobom nosi posebnu priču i svako nam se predstavio na svojstven način.

Maid Hećimović


Maid Hećimović, pravi veseljak na bini, na kojoj ljudima ostavlja svoje srce, ušao je u takmičenje sa mnogo entuzijazma i vere da će dalko dogurati. Međutim, na žalost, Željko Joksimović ga je eliminisao u kući žirija, ali sa velikom nadom da će publika biti ta koja će ga vratiti u takmičenje. Tako je i bilo, pa smo već u  trećem lajvu ugledali Maida ponovo!

- Kad je Željko pred celim auditorium rekao da će napustiti šou ako se ne vratim u takmičenje, ja sam tad znao da sam nešto postigao - rekao je Maid.

Neki od članova žirija su prokomentarisali da je ovo možda Maidova poslednja šansa, ali on nam je otkrio da ne veruje da njegovo vreme prolazi.

- Smatram da u životu sve ima svoje vreme i mesto. Ne mislim da sam zakasnio. Pobeda za mene je da se istraje u ovome, ali i da se kasnije napravi karijera - iskren je 
bio finalista, za koga je Željko rekao da svojim volumenom glasa podseća na velike pevače bivše Jugoslavije.

Na pitanje da li razmišlja o pobedi, Maid je bio iskren.

- Bio bih srećan da pobedim, ali pobeda je istrajati u svemu i napraviti posle toga nešto - rekao je Maid. 

Doktori


Predrag Antić, Nikola Stanojević, Armin Malikić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov svojim glasovima ali izgledom, polako ali sigurno osvajaju ženska srca. Kažu da put ka uspehu nije ni malo lak, da je bilo nekad i emotivnih pucanja, te da su nekada i dizali glas jedan na drugog, ali naravno, sve je to ljudski. Takođe ih je vukla nostalgija za domom, ali prevagnula je želja za uspehom.

- Imao sam emotivnih kriza, to je normalno, nedostaje mi dom. Međutim, mnogo mi je bilo stalo da ostanem što duže u takmičenju i da nastavim da radim sa bendom - 
iskren je bio Armin.

Kao jedan od emotivnih trenutka ističu i napuštanje takmičenja od strane grupe 4U, ali takođe im je bilo teško da prihvate da Aleksandra Brkić neće nastaviti da se bori.

Komentari žirija gotovo uvek su bili pozitivni, a od svih takmičara izdvaja ih i činjenica da na našoj muzičkoj sceni nema muških bendova.

- Doktori su mi baš slatki. Bilo bi lepo da oni zažive, jer nemamo boy band u Srbiji - rekla je Emina, a Armin je istakao da će im pobeda biti samo vetar u leđa da naprave nešto veće! 

Lukijan Ivanović


Prijatelji su ga nagovorili da se prijavi za ovo veliko takmičenje, a sada je jedan od finalista! Lukijan Ivanović, student na Muzičkoj akademiji, u specijalnoj emisiji X Fakor-a istako je da često ima psihičkih blokada tokom live nastupa jer se plaši da neće znati odgovor na pitanje nekog od voditelja, ali da sigurnim stopama ide ka svom cilju. Jedna od kritika koju najviše ceni je pohvala Emininog supruga tokom njegovog nastupa u kući žirija, dok priznaje da mu je u lošem sećanju ostao duel sa Harisom, ali i negativni komenar Željka Joksimovića tokom jednog njegovog nastupa.

-  Željko je rekao da sam bio konstantno u falšu i time uspeo da navede masu ljudi da ja nisam za ovo takmičenje. Ja želim da dokažem da jesam - rekao je Lukijan, dok 
je žiri istakao da kod mladog pevača najviše ceni to što je on i kantautor. 

Lukijan se ne opterećuje da li će pobediti ili ne, smatrajući da je bitnije šta će muzičar napraviti sa svojom karijerom nakon takmičenja.

- Ko god pobedio, njemu će biti lakše da dođe do cilja, mada možda će mu biti i teže, jer će ući samo u tu mašinu od koje zavisi - rekao je Lukijan.

Tamara Milanović


Uz dosta preispitivanja i nesigurnosti Tamara se prijavila na takmičenje, ali je već na audiciji uspela da rasplače i dotakne srca žirija. Svakim lajvom postala je sigurnija u sebe, opuštala se izdvajajući se svojim specifičnim glasom i načinom izvođenja. Ipak, prva dva lajva nisu joj ostala u pozitivnom sećanju.

- Prvi je bio vatreno krštenje, a u drugi nisam poslušala sebe i pokušala sam da budem nešto drugo. Nisam iznela tu vrstu energije koju ja mogu da dam i koju ja osećam. 
Nakon Željkovog komentara sam osetila prvi put nepravdu, koja me je lično pogodila. Međutim, sedam dana sam razmišljala i shvatila da je to dobra kritika i ja sam 
nekako odrasla u tih nedelju dana - rekla je Tamara sumirajući šta je sve proživela za osam nedelja koliko je u X Faktor-a.

- Drago mi je što mi se desio X Faktor-u. Ono što sam mogala da naučim je da neću uvek nailaziti na razumevanje zbog načina na koji ja interpretiram muziku i to me plaši. Za osam nedelja sam mnogo toga dobila, ali mnogo toga i izgubila - priznalaje Tamara, otkrivajući šta ju je pokretalo da izdrži u takmičenju.

- Moj brat je dobio još veću inspiraciju za pisanje pesama koje ćemo mi izvoditi nakon zavšetka šou-a. Pobeda je samo lakši način da se ta muzika napravi, ali šta to nosi sa sobom, ne znam - rekla je Tamara, otkrivši da joj je želja da se uskoro oproba u ulozi majke. 

Danijel Kajmakovski


Radio je na raznim poslovima i na raznim mestima, ali kod njega se samo nešto nije promenilo - nikad nije prestao da peva! Prijavivši se za X Faktor, u njegovom životu je započela nova faza!

- Drago mi je što imam dosta pozitivnih reakcija na moj nastup, ne samo od Balkana, nego od celog sveta - priča nam Danijel navodeći najemotivniji trenutak u svom takmičenju - prolazak u top 12, kada nije mogao da dođe sebi da se nalazi u samom vrhu X Faktor-a.

Takođe, Danijel se prisetio još jednog momenta koji mu je majka prepričavala...

- Kada me je majka prvi put držala u naručju rekla je zvaće se Danijel i biće pevač - uz osmeh priča takmičar, otkrivajući i zašto bi želeo da pobedi na ovom šou-u.

- Meni bi značila ta pobeda iskreno, jer sam mnogo stvari započeo u životu i nisam ih završio - priča nam finalista


U nedelju 23. marta, ne propustite superfinale X Faktora i vidite ko će odneti tu laskavu titulu pobednika prvog serijala ovog takmičenja! 

- Koliko god bilo emotivno to, mi smo ovde samo zbog jednog cilja, da nađemo najboljeg - iskrena je bila Kristina

makonda-tracker