Moja kuhinja, moja pravila: Stižu dve temperamentne zavodnice

0
Večeras počinje upoznavanje treće grupe takmičara u instant restoranima. Pet parova koji ce pokušati da zadive sudije i budu prvi na tabeli kako bi izbegli prve eliminacije. Ovu grupu otvaraju Marija i Bojana, najbolje drugarice iz Zemuna.
Moja kuhinja, moja pravila
Moja kuhinja, moja pravila

Ko su i šta rade Marija i Bojana?

Marija obožava da vozi motor, to joj je najveća pasija. Bojana je diplomirala primenjene umetnosti, dizajner je, i često dizajnira odeću za njih dve. Pripremila je mnoštvo kombinacija za predstojeće takmičenje. Obe smatraju da odeća mora da bude drugačija i seksi, jer su njih dve temperamentne zavodnice. Upoznale su se na snimanju jedne kulinarske emisije i od tada su nerazdvojne. Bojana je vegetarijanac, ali zna da sprema i hranu sa mesom. Marija je dominatna u kuhinji, vrcava i duhovita. U njihovoj kuhinji nije dozvoljeno ništa prljavo, sem prljavog izgleda. Pogledajte kako su se njih dve snašle večeras na programu B92 u 21,15.

 

Mali podsetnik…

 O TAKMIČENJU UOPŠTENO

Emisija Moja kuhinja Moja pravila ima 60 epizoda, 15 parova i dvojicu sudija Filipa Ćirića i Njegoša Kaličanina koji ih ocenjuju, postavljaju zadatke i na neki način vode emisiju. Sudije su kuvari sa iskustvom koji imaju svoje restorane i koji su eksperti u svom poslu. Oni vode naše takmičare kroz ceo šou, ocenjuju ih, od njih zavisi ko prolazi u sledeću fazu a ko ispada ali takođe naši timovi će moći i mnogo toga da nauče od njih.

U  prvih 15 epizoda je, prethodno  navedeno, standardna postava, a nakon toga kreću eliminacije kao i gosti koje ćemo dovoditi i koji će biti u ulogama onih koji probaju hranu naših takmičara i daju svoj sud.

Naši takmičari su iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne. Imamo timove iz Slankamena, Kragujevca, Niša, Pirota, Novog Sada, Sanada, Male Plane, Beograda (V parova), Sarajeva, Podgorice i Skoplja.

Pažljivo odabranih 15 parova se deli u tri grupe, profilno su različiti (počev od profesija, starosnog doba, pa čak i nekih karakternih osobina). Dele se u tri grupe.


FAZE TAKMIČENJA MKMP

1. Instant restorani  - obuhvataju prvih 15 epizoda. Svaki par je u jednom trenutku domaćin I tada svoju kuću pretvara u restoran. Gosti su ostali parovi kao i dvojica sudija. Samo u ovoj prvoj fazi takmičari koji su gosti imaju pravo da glasaju i da daju svoju ocenu domaćinima, svojim konkurentima,  koji su ih ugostili i čiju su hranu probali. Ocene se uvek kreću od jedan do deset!

Pošto su u ovoj prvoj fazi takmičari podeljeni u  3 grupe, iz svake se bira najbolji par koji je pošteđen jednog dela naredne faze takmičenja, i dva najgora para koji idu u PLAY OFF instant restoran, odnosno Restoran poznatog kuvara. Najbolji i najgori svake grupe se biraju na osnovu zbira glasova sudija i ostalih učesnika iz njihovih grupa.

2.  Play off instant restorana - Nakon završene prve faze instant restorani, sledi PLAY OFF Instant restoran odnosno kuvanje u Restoranu poznatog kuvara, što podrazumeva prvu eliminaciju, odnosno prvo ispadanje jednog tima. Po dvoje najlošije plasiranih iz svake grupe, kuvaju pred žirijem i služe svoju hranu gostima restorana, a gosti će na osnovu ukusa dati novac za hranu koja im se najviše dopala. Ko od parova bude zaradio najviše novca prolazi dalje I nastavlja takmičenje,a  žiri bira koje jelo je bilo najgore i taj par ispada iz takmičenja.

3.  People choice-Test - je 17. i 18. epizoda. Tri para koji su bili pobednici svojih grupa u instant restoranima kao i pobednički par iz Restorana poznatog kuvara su sigurni i preskaču ovu fazu takmičenja a preostalih deset parova putuje za Bor i kuva za rudare u Boru. Znači da takmičari u ovom segmentu takmičenja, moraju da spremaju hranu za po 30-50 pa čak i 100 ljudi. Uvek imaju neki zadatak, kao na primer prvi Test je bio kuvanje za rudare u rudniku u Boru.  Ljudi za koje takmičari spremaju hranu su oni koji biraju koje jelo koje im se najviše dopada i na osnovu toga se bira pobednik svakog  People choice odnosno Testa.

4.  Rapid cook off - Raskuvavanje - Nakon People Choice – Testa sledi faza eliminacija preostalih parova tačnije njih 8. Ostali su sigurni jer su bili pobednici prethodnih faza i takmiče se u kuhinjama, odnosno, studiju. Četvoro najboljih idu u sledeću fazu. A četvoro najlošijih odlaze sutradan u borbu, odnosno sledeću emisiju. U sledećoj epizodi četiri para iz prethodne epizode se takmiče i kuvaju u kuhinjama odnosno studiju, a povremeno će treći član žirija biti neki gost. Bira se najgori iz ove faze koji će se boriti za opstanak u Kulinarskom duelu sa parom koji je bio najgori u fazi People choica odnosno Testa.

5.  Kulinarski duel - Sledeća epizoda podrazumeva novu eliminaciju.  Dva tima spremaju hranu koju će da ocenjuje ne samo standardni  žiri već i gostujući žiri koji se sastoji od 4 člana. Njihove ocene zajedno sa ocenama dvojice kuvara utiču na ishod. Onaj par koji bude imao najmanji zbir ispada.

6.  Presedan - Do sada je ispalo pet parova I jedan će imati priliku da se vrati u takmičenje. Opet kreću u fazu instant restorana. Pobednički tim se vraća u takmičenje. Nakon ovog presedana nastavlja se takmičenje svojim tokom u smislu da ide sledeći People choice tj. Test, nakon toga Rapid cook off tj. Raskuvavanje I Sudden death odnosno Kulinarski duel.

7.  Eliminacije - Od 52. epizode počinju eliminacije. Žiri opet vraća neke izbačene parove, odnosno daje im šansu da se vrate u takmičenje. Devet parova prolazi kroz eliminacije i zadatke koje im sudije kao i gostujući žiri zadaje. U svakoj epizodi ispada po jedan par.

8. Polufinale – U polofunalu učestvuju četiri tima.

9. Finale -  Najbolji se sreću u finalu gde se bira jedan kao pobednik.

makonda-tracker