Serija Mala istorija srbije: Svojevrsni putopis kroz prošlost

0
Već dve nedelje se na na programu televizije Nova, prikazuje serija Mala istorija Srbije, koja predstavlja odličan način da se obnovi gradivo najznačajnijih događaja iz prošlosti Srbije.
Milena Vasić, foto: PROMO
Milena Vasić, foto: PROMO

Scenariti Ivana i Miško Mitić su uspeli da na vrlo zanimljiv način obrade razne pojmove kojima se bave stalni gosti jednog kafića koje tumače Milan Lane Gutović i Vlasta Velisavljević, dok je kradljivac njihov znanja Milan Vasić koji tumači mladog i željnog uspeha političara koji ono što sazna od pomenutog dvojca deli sa svojim pratiocima na tviteru.

Jedina dama u seriji je Milena Vasić koja igra ulogu vlasnice kafića – konobarice i saučesnika u svim ovim temama.

Reditelj serije je Jug Radivojević, dok je scenograf Aleksandar Denić kojeg možda očekuje nagrada u konkurenciji za najboljeg scenografa na International opera awards-u koji će se održati u Londonu početkom aprila ove godine.

U prvobitnoj glumačkoj postavi je bio Nikola Simić koji je zbog bolesti sprečen da snima, a u epizodama koje nas očekuju na listu glavnih junaka upisuje se i Milorad Mandić Manda.

Serija Mala istorija Srbije se emituje pet minuta pre Novog Dnevnika odnosno u 18:55 i 21:55 časova, dok sa titlom za osobe oštećenog sluha prikazivanje je u 11.55 i 13.55.

Pogledajte i snimak pete epizode pod nazivom Advokatura:

makonda-tracker