Dragan Mićanović: Ne umem da se eksponiram van scene

1
Gost novog izdanja emisije 30 minuta koja će na programu Art kanala biti u petak 7. marta od 20:30h, biće proslavljeni glumac Dragan Mićanović.
Dejan Jelača i Dragan Mićanović, foto: Promo
Dejan Jelača i Dragan Mićanović, foto: Promo

Gost emisije 30 minuta je glumac Dragan Mićanović koji veoma retko gostuje u emisijama. To jedino radi kada ima pravi razlog. Rekao je da ne ume da se eksponira u životu van scene. Ta sloboda koju mu ona pruža naprosto je beskrajna, ali u realnom svetu nema tu vrstu egzibicionizma niti je želi. Stvaran svet za ovog umetnika je nešto sasvim drugo. Najavio je premijeru filma Mamula 8.marta, gde igra glavnu ulogu. Priznao je da je bio jako uzbuđen pre početka snimanja ovog ostvarenja, jer do sada nikada nije igrao u horor filmu, a posebno zbog toga što igra pored slavnog italijanskog glumca Franka Nera. Za gledaoce 30 minutra Dragan je izjavio da mu više nije teško da igra na engleskom jeziku jer u poslednje vreme mnogo više igra u stranim produkcijama nego domaćim.

Govorio je o životu u Londonu i zašto se vratio posle tri i po godine u Beograd. Rekao je da misli da je odbio mnogo više uloga u životu nego što ih je odigrao i da pažljivo bira projekat u kom učestvuje. Ponekad je i sam spreman da pravi kompromise kad je posao u pitanju. Od stranih glumaca sa kojima je sarađivao najveći utisak je na njega ostavio Rejf Fajns u filmu Koriolan.  Priznao je da je uloga Porcije u predstavi Mletački trgovac jedna od njegovih najboljih uloga u pozorištu i da nije ni malo lako igrati na štiklama.

Autor i voditelj Dejan Jelača

makonda-tracker