Miša Janketić: Gluma je težak posao

0
Mihailo Miša Janketić u novom izdanju emisije 30 minuta, koja će na programu Art kanala biti u petak 28. februara od 20:30h, govori o svojoj glumačkoj karijeri, te otkrio koja je najbolja uloga koju je ostvario u pozorištu.
Dejan Jelača i Miša Janketić, foto: Promo
Dejan Jelača i Miša Janketić, foto: Promo

Bard srpskog glumišta posle mnogo godina pristao je da bude gost u jednoj televiziskoj emisiji i otvoreno je progovorio o nekim stvarima koje do sada nismo imali priliku da čujemo.

Proslavljeni glumac govorio je o situaciji u pozorištu gde trenutno igra u 8 pozorišnih predstava u Novom Sadu i Beogradu kao i o predstavi Karamazovi/Sablasni eros koja se igra sa velikim uspehom u pozorištu Slavija, a u kojoj tumači ulogu starog Fjodora Pavlovića Karamazova.

Miša je tokom razgovora priznao da je gluma težak posao, ali da imate mogućnost da se bavite igrom koja vas čini plemenitijim i promišljenijim ljudima. Rekao je da će igrati u pozorištu dok bude osećao žar i spokoj istovremeno na pozornici i podelio je sa gledaocima priče koje su vezane za Tita i Jovanku.



Svojom najboljom ulogom koju je ostvario u pozorištu smatra ulogu Ljube Vrapceta u predstavi Kad su cvetale tikve, a naveo je da neće da banalizuje stvari i da se priključi horu kukanja oko nedostatka para u kulturi, te dodao da ljudi u kulturi moraju sami da se organizuju i isplivaju i da niko niti hoće niti ima volje da im pomogne.

Autor i voditelj emisije je Dejan Jelača.

makonda-tracker