Suzan Bojl ipak druga

3
U poslednjih sedam nedelja, svet je tresla groznica izazvana trećim serijalom TV emisije Britain’s Got Talent (Britanija ima talenta), groznica koja je večeras okončana blago iznenađujućom pobedom plesne grupe Diversity.
Diversity pobednik treće sezone Britain's Got Talent; foto: ITV
Diversity pobednik treće sezone Britain's Got Talent; foto: ITV

Britanija je dobila pobednika! I ako su svi očekivali laku pobedu Suzan Bojl, četrdesetosmogodišnje Škotlanđanke koja je u prvoj emisiji upravo završenog serijala zasenila svet svojom izvedbom numere I Dreamed a Dream iz mjuzikla Les Misérables, najviše glasova publike je ipak otišlo na drugu stranu, plesnoj grupi Diversity.

Diversity (Različitost), plesna grupa iz Londona sačinjena od deset članova različite dobi i zanimanja, odakle i naziv grupe, ekspresno je došla do velikog finala, ostavljajući svojim koreografijama milione gledalaca ispred malih ekrana ali i žiri bez daha. Drugo mesto pripalo je već spomenutoj Suzan Bojl, čiji je nastup iz prve emisije samo sedam dana po emitovanju pogledalo preko 100 miliona ljudi, što je najveća gledanost nekog video snimka za tako kratko vreme na Internetu ikada. Virus Suzan Bojl proširio se širom sveta, a instant popularnost verovatno ju je koštala i pobede, obzirom na gomile negativnih komentara koji su se širili u tabloidima širom Britanije uoči samog finala.

Britain’s got Talent se emituje već treću sezonu sa uspehom u Velikoj Britaniji. Show je u potrazi za talentima iz različitih oblasti širom Velike Britanije, koji dobijaju priliku da, osim instant popularnosti, osvoje i 100.000 funti i priliku da nastupaju pred Kraljevskom porodicom, uključujući i kraljicu.

Kreator emisije je Sajmon Kauel (Simon Cowell) zaslužan za emisije X factor, i Idol, koji se i kod nas održavao jednu sezonu. Emisija je doživela svoja reizdanja u nekoliko desetina širom sveta.

U prethodne dve godine pobednici su bili Pol Pots, prodavac mobilnih telefona iz Bristola, koji se uzdigao do zvezda zahvaljujući svom besprekornom tenoru, i mladi ulični igrač Džordž Sampson.

Pogledajte video snimak pobedničkog nastupa

N.R.

TAGOVI: 123TV
makonda-tracker