Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura: Novi voditelji Šljivika

0
Emitovanje treće sezone Šljivik-a, poćinje na prvom program RTS-a u februaru. Domaćini ove sezone biće glumački par Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura.
Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura, Story arhiva
Jelena Jovičić i Aleksandar Srećković Kubura, Story arhiva

Prvi put održane su audicije van zemlje. Selekciona komisija imala je težak zadatak, a kandidata je bilo mnogo. Čak su ljudi iz dijaspore dolazili na audicije i pokušali da postanu deo ove važne priče. U osam gradova izabrano je po dva predstavnika u četiri kategorije: izvorne pevačke grupe, sviranje na narodnim instrumentima, vokalni solisti i narodne igre.

Očekuju nas brojni muzički gosti iz zemlje i regiona, a njih će pratiti Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića. Da svi takmičari budu pravedno ocenjeni brinuće se stalni stručni žiri u sastavu: dr Dimitrije Golemović, šef katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Radojica Kuzmanović, naš poznati koreograf. Njima se od ove sezone priključuje i vrsna interpretatorka etno muzike, Bilja Krstić, kao treći, stalni član žirija.

Emisija Šljivik originalni je televizijski format RTS-a koga je publika prepoznala i prihvatila kao domaći brend, a televizijske stanice zemalja u okruženju usvojile.

makonda-tracker