X Faktor: Mladen Lukić odlazi kući

1
Juče su takmičari šoua X Faktor imali prilike da uživo nastupe pred publikom i žirijem, dok su o njihovom prolasku u sledeći krug prvi put odlučivalali i gledaoci.
X Faktor, foto: Pink, Luka Pilipović
X Faktor, foto: Pink, Luka Pilipović

Imali smo prilike da se upoznamo sa takmičarima kroz tri faze takmičenja, a sada je usledila ona najteža: live nastupi. Kristinini, Kikijevi, Željkovi i Eminini takmičari tokom nekoliko meseci vredno su radil na svom usavršavanju kako bi bili u potpunosti spremni za dugoočekivane nastupe pred mnogobrojnom publikom i gledaocima sa malih ekrana.

Ono što nas je prvo iznenadilo jeste odabir novog voditelja – Slavka Kalezića, jednog od takmičara koji je ispao u trećoj fazi takmičenja i koji se prema brojnim komentarima na društvenoj mreži Twitter i nije dobro snašao u svojoj novoj ulozi. Potom su nam predstavljeni i kandidati sa najviše glasova publike za povratak u takmičenje: Miloš Bajat, Aleksandra Sekulić, Maid Hećimović i Jana i Luka, a neko od njih će dobiti šansu da zajedno sa ostalim takmičarima sledeće nedelje nastavi borbu ka prvom mestu. A onda je usledilo ono dugoočekivano – prvi live nasutpi finalista!

Prvi performans pripao je Aleksandri Brković, koja je u Kikijevom timu. Pevala je pesmu grupe Florence and the Machine, You got the love i ostavila snažan utisak na žiri i zaradila nadimak balkanski tornado.

- Mi smo danas videli zvezdu na sceni. Zaslužuješ da ostaneš u daljem takmičenju – rekla je Kristina, dok je Emina nahvalila čitav nastup.

Sledeći na redu bio je nastup člana Željkove grupe, Mladena Lukića, koji prozvan džentlmenom jedinstvenog glasa nakon što je otpevao pesmu Bacila je sve niz rijeku. Performans Mladena je učinio nešto neviđeno do sada – pomirio je Kristinu i Željka.

- Moraću da pohvalim kolegu Željka Joksimovića na tome što je u tebi prepoznao mogućnost da otpevaš pesmu na svoj način – rekla je Kristina, nakon čega je usledio aplauz publike.

Ženka grupa 4U predstavila nam se takođe u najboljem svetlu izvodeći pesmu Keti Peri Roar.


- Devojke, bile ste nam dragocene i kao pojedinci, a Kristina vas je stvarno sjajno složila. Bićete velike zvezde - rekao je Kiki.

Usledio je nastup Harisa Ćata iz Eminine grupe, koji je otpevao Rijaninu pesmu Stay.


- Lepo si pevao, mogu da pohvalim Eminu, radila je sa tobom. Vidim da voliš ovu vrstu muzike. Opet se slažem sa Kristinom, opet je tonalitet bio niži - rekao je Željko.

Ilma Karahmet zapevala je pesmu Sve će to o mila moja grupe Bijelo dugme. Žiri je još jednom imao samo reči hvale za ovu neverovatnu devojčicu.

- Draga Ilma svaka čast. Suvišno je tebe komentarisati. Moram da te pohvalim za tvoje pevanje. Mislim da je izbor pesme potpuno pogrešan, ali ti vokalno sii bila fenomenalna – rekla je Kristina, dok se Emina nije složila sa Kovačevom.

Nakon nje, nastupio je Aleksa Perović i izveo pesmu Gipsy kingsa, A mi manera, a Kristina je prokomentarisala da je bio fenomenalan i da bi trebalo da spakuje kofere i ode u Španiju gde će sigurno postati zvezda!

- Sigurno ostaješ dalje u takmičenju. Trebalo bi da spakuješ kofere i odeš u Šaniju, jer bi oni umrli tamo za tobom. Fenomenalan si, svaka čast Emini na izboru pesme. Koleginice, bravo, oduševljena sam – rekla je Kristina, dok su se sa njom složili Željko i Kiki.

Ćerka slavnog pevača Luisa, Maja Novaković sledeća se popela na binu i otpevala pesmu Vanne, Ako je vrijedlo išta i svojom emocijom kupila žiri.

- Maja jako podseća na svog oca. Kada kažem emocija, mislim Maja Novaković - rekao je Željko.

Marinela Đogani i Fifi, grupa H20, su bili sledeći na redu, jedini duo u ovom šou. Žiri je konstatovao da tokom njihovog izvođenja vlada neverovatna energija, a sa tim se složio i Željko Joksimović, koji je na prvoj audiciji zbog svojih komentara o Fifi navukao gnev LGBT populacije.

- Menjam mišljenje u pogledu tebe – ti si rođena zvezda, ali u poslu koji sad obavljaš – rekao je Joksimović.

Boy band, grupa Doktori, izveli su svoju verziju pesme Olivera Mandića, Osloni se na mene sad ti.

- Stvarno ste X doktori. Svaka čast, fenomenalni ste, imate veliku budućnost – rekao je Kiki.

Tamara Milanović, devojka koja je uspela na svojoj prvoja audiciji da rasplače žiri, nastupila je sa pesmom Dodirni mi kolena, što je Kristina oštro kritikovala jer Tamara kroz tu pesmu nije mogla da prikaže svoj pun potencijal.

- Draga Tamara, pevala si besprekorno. Ova pesma je veliki hit i po mom mišljenju veliki promašaj za tebe. Mentor ti je žestoko kiksnuo – rekla je Kristina.

Sledeći je nastupio Eminin kandidat, Lukijan Ivanović i zapevao pesmu Eltona Džona, Sorry seems to be the hardest word.

- Čini mi se da ti pesma nije legla, žao mi jer znam koliko možeš super da pevaš. Svakako, ti si ogroman talenat, jer pripadaš ovde – rekla je Kovačeva.

Poslednji u prvom live šou X Faktora, nastupio je Daniel otpevavši pesmu grupe U2, One love. Makedonac magičnog glasa ponovo je ostavio žiri bez reči.

- Pored glasa imaš i karakter, meni se ovo jako dopalo. Mislim da si jedno od najvećih otkrića ovog šoua – rekao je Kiki.

Specijalne zvezde prve emisije bili su 2 Cellos, svetski poznatio duo čelista, Stjepan Hauser i Luka Šulić. Ovu dvojicu fantastičnih muzičara upoznali smo dobro  tokom njihovog prethodnog boravka u Beogradu, kada su održali odličan koncert u Sava centru i privukli veliki broj, pre svega, mlađih gledalaca. 

- Počastvovani smo što nas je produkcija pozvala i što ćemo u okviru prve live emisije prvog regionalnog X Faktora uživo nastupiti, verujemo da će publika uživati – izjavili su pred nastup.

Nakon glasanja publike, usledio je žestoki duel između Aleksandre i Mladena, za koje je publika procenila da su imali najslabiji nastup večeras. Pobedu je odnela Aleksandra, te je Mladen morao da se oprosti od ovog takmičenja...

- Publika je juče donela odluku. Mladen je bio glasovno odličan. Kao Mladenov mentor proteklih nedelja još jednom naglašavam da je njegov muzički potencijal ogroman i uveren sam da će nastaviti da uspešno gradi karijeru i nastavi da radi na sebi i posle X faktora. Naučio je jako važnu lekciju i sada samo što pre mora da nastavi dalje. Siguran sam da ćemo sarađivati i u budućnosti, na moje veliko zadovoljstvo! - rekao je Željko Joksimović povodom rezultata jučerašnjeg glasanja u X faktoru i eliminacije iz daljeg takmičenja talentovanog Lukića.

Narednog utorka u 21:15 tv Pink videćemo jedanaest preostalih finalista koji su uspešno završili prvi krug takmičenja. 

makonda-tracker