Najuspešnija turska serija svih vremena - Sila stiže na TV Pink

1
Pink televizija uskoro počinje sa emitovanjem najuspešnije turske serije svih vremena Sila. Ova saga reditelja i autora Gula Oguza postigla je najbolje rezultate gledanosti kako u svojoj zemlji, tako i u izvozu.
Džansu Dere, foto: Promo
Džansu Dere, foto: Promo

Naslovnu ulogu tumači prelepa Džansu Dere (Ezel) koja važi za najlepšu, ali i najplaćeniju tursku glumicu sa honorarom od 30.000 evra po epizodi. Muškog protagonistu doneo je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt, a u seriji se pojavljuju i glumci koji su domaćoj publici poznati iz serija Kad lišće pada i Plač violine kao i Šeherezada.



Radnja ove živopisne priče se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Silu je sudbina, kada je imala tri godine, otrgnula od doma i porodice i odvela u Istambul. Iako su Silini koreni na istoku, ona je odgajena u modernom zapadnom svetu. Pojam razmena mladenaca, s kojim se Sila nikad ranije nije susrela, u potpunosti menja tok njenog života. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad pre nije videla. Sila u ogromnoj kući postaje zarobljenica nepoznatih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za beg, a nije svesna da je ono od čega zapravo pokušava pobeći bezgranična ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu.



Serija je u Turskoj emitovana 2007. i 2008. godine na ATV u isto vreme kada se na konkurentskoj televiziji emitovala serija Asi koju je potukla. Rezultati merenja gledanosti pokazuju i da je i u Hrvatskoj, iako emitovana u isto vreme kad i nova sezona Sulejmana Veličanstvenog, serija Sila odnela pobedu u duelu. Sila je imala u proseku 36% shr na TV Nova, dok je Sulejman imao 19% na RTL. Veoma dobre rezultate serija je postigla i u Grčkoj i Slovačkoj, a osim u Srbiji, ovih dana počinje istovremeno da se prikazuje u Bosni I Hercegovini (Pink BH), Makedoniji (Sitel) i Crnoj Gori (Pink M).

makonda-tracker