Pogledajte drugu epizodu serije Ravna gora – Slom

0
Druga epizoda serije Ravna gora, Slom, na programu je 17. novembra, od 20.05h na Prvom programu RTS-a.
Ravna gora, foto: promo
Ravna gora, foto: promo

U deset jednočasovnih epizoda gledaoci će pratiti porodičnu tragediju familije Taralić koja u istorijskim promjenama početkom Drugog svetskog rata proživljava odlazak djece u rat, podjelu porodice na partizane i četnike, izdaju, bol i stradanje.

Kombinaciju priča o istorijskim ličnostima poput Draže Mihajlovića, generala Borivoja Mirkovića, kralja Petra Drugog, Milana Nedića, Dimitrija Ljotića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih sa članovima porodice Taralić, gledaocima će prenijeti Nebojša Glogovac, Radko Polič, Dragan Bjelogrlić, Rale Milenković, Lazar Ristovski, Miloš Biković, Jelena Žigon i mnogi drugi.

Ravna gora je produkciono rađena po svjetskim standardima. Pažljivo birane lokacije, scenografija i kostimi, uz obilje filmskih specijalnih efekata, doprinose autentičnom oživljavanju jednog vremena. U seriji učestvuje više od 80 likova i nekoliko stotina statista.

Sadržaj druge epizode

Idilično aprilsko jutro u seoskom dvorištu porodice Taralić. Čeljad se budi. Jutarnji mir najednom prekida zlokobni huk motora aviona koji prosipa plakate. Do sela Planinica je stigla vest: Jugoslavija je napadnuta!

Nakon fašističkog bombardovanja Beograda, sednica jugoslovenske Vlade održava se u podzemnom gradu u Malom Zvorniku. Tu je i mladi kralj Petar. Atmosfera je napeta. Oštre reči varniče, sukobi i razmirice se produbljuju - slika i prilika stanja u poljuljanoj Kraljevini Jugoslaviji.

Za to vreme, negde u Slavoniji, pršte granate po položaju 41. pešadijskog puka Druge armije kraljevske vojske. Ukopani u dugačkim rovovima, vojnici i oficiri pognutih glava leže priljubljeni uz zemlju. Kanonada artiljerije, uz tutanj i podrhtavanja tla, ne prestaje.

makonda-tracker