Farma 5: Marko Vukotić i Katarina Grujić najlepši farmeri

1
Zadruga je farmerima sinoć dala novi zadatak. Trebalo je da izglasaju najlepšu farmerku i najlepšeg farmera. Svako je ponaosob morao da kaže kome daje svoj glas, a po završetku izjašnjavanja glasovi su sabrani, i najlepšima su proglašeni Katarina i Marko.
Farma 5, promo foto
Farma 5, promo foto

Divna se požalila farmerima da joj je tokom noći, u izolaciji, bilo jako hladno. Upitala je Ekrema, da li je i njemu bilo hladno, na šta je Ekrem rekao da nosi vuneni džemper i čarape, pa hladnoću i ne oseća.

Divna je prokomentarisala da, ako je sreće, već uveče će se kupati u svom kupatilu. Uželela se i telefona.

Suzana priča kako se tokom noći igrala igrica, pa je Zorica samo pravila palačinke za grupu koja se igrala. Smatra da to nije ispravno. Suzana kaže da će joj očitati lekciju zbog toga. Edin kaže da na Farmi više ne postoje svi. Razgovarali su o hrani, i o tome kako nema ručka. Kaže da neko hoće da napravi razdor među farmerima.

Jelena G. je, iznenada, počela da plače. Šokirana prizorom,  Zorica joj je prišla pitavši je šta nije u redu. Jelena kaže da joj je žao Čupe i da joj nedostaje. Ona se oseća loše bez njega, i da je svaka nedelja asocira na njega.

Kod WC-a su Edin i Jelena J. Edin je rekao Jeleni da se namerno sklonio, kako ne bi prenosio nervozu.  Jelena se složila i rekla mu da je bolje da joj ispriča šta se dešava, nego da ona nagađa. Edin joj se izvinio, a potom rekao da razlog njegovog nerviranja nema veze sa njom i da je tokom dana pukao zbog toga.  Jelena kaže da je i ona nervozna, a da je primetila da se ni on ne ponaša normalno. Čak je nije pitao da peru veš zajedno. Priznala mu je da joj malo i smeta to što on konstantno skače oko Džidže. Tvrdi da nije ljubomorna, ali da joj nije svejedno. Edin joj kaže da se i ona brecnula na njega. Jelena kaže da je to zato što je insistirao da uzme Nutellu, a da je ona nije htela. Edin je potom otišao da igra fudbal sa ostalim farmerima, a Jeleni je predložio da kasnije prošetaju.

Mića je rekao da će sam sebi spremiti ručak. Romana ga je upitala dokle će da provocira farmere. Mića je izvređao Romanu, a ona mu je sramežljivo uzvratila. Simonida je potom rekla Mići da tako može sa njom, ali ne i sa Romanom koja je fina devojka. Smatra da nije u redu da se tako ponaša.

Pored WC-a su Ivan i Mića. Ivan kaže Mići da je ipak malo preterano reagovao prema Romani. Mića kaže da je previše trpeo od farmera i da ga vređaju i da ga nazivaju budaletinom. On preko toga više neće prelaziti. Ne želi da trpi da mu neko određuje da li će jesti ili ne.

Ivan je preneo Romani šta je Mića rekao za nju. Romana je dala svoje viđenje situacije. Kaže da nije prvi put da je Mića vređa, a kaže i da joj ne pada napamet da ide okolo i pita svakog farmera da li hoće da jede. Ona je dodala i da ne može da razgovara sa Mićom njegovim jezikom. Smatra da to samo pokazuje njegovu kulturu. Kaže da će tek da mu bude žao što se tako poneo.

Ognjen je posetio farmere kako bi, posle duela, farmer sa najmanje glasova gledalaca napustio imanje. Posle kraćeg ćaskanja sa gazdaricom, duel je počeo. Po završetku duela, farmer sa najmanje glasova je Divna Karleuša. Ona se pozdravila sa farmerima, a potom napustila Farmu.

Jelena G. je želela da otvori vino i proslavi jer je Divna izašla. Pitala je farmere da li neko ima želju da joj se pridruži. Tuta joj je zamerio jer tako priča, a ona se brani da Divna nije njega napala već nju, i da ju je počupala i pretila njenoj porodici. Ivan joj je prišao i rekao da, ukoliko želi da slavi, neka to uradi sa bliskim prijateljima. Potom ju je zamolio da ne viče i pravi dramu, jer pojedini farmeri žele mir i tišinu dok spavaju. Ona je rekla da ima pravo da se raduje.

Zadruga je u pismu obavestila farmere da nijedan farmer nema tajni zadatak da sakrije lični predmet bilo kog farmera.

Zorica i Ivan su se svađali u spavaćoj sobi. Pokušali su da nasrnu jedno na drugo, potom su se jurili oko kreveta. Ona mu je pretila da ga više neće trpeti. Kaže da ona nije Goca Tržan, da je ne pipa i ne gura. Rekla je i da je pijandura, klošar. Ivan je uzvratio istom merom. Za Zoricu je rekao da je jedna neostvarena žena, samo se po rijalitijima vuče i loše se ponaša.

Rasprava je potrajala neko vreme, da bi se potom svi uputili u krevet.

U trpezariji su Kaća i Zorica. Čekale su svoj red za umivanje u kupatilu. Kaća kaže da će joj Romana biti sluga. U tom trenutku je Romana izašla iz kupatila i rekla: Znam!  Zorica tvrdi da se to neće desiti jer Kaća neće biti sluga.

Džidžu su zanimala dešavanja protekle noći, pa je pitala Romanu i Simonidu da joj prepričaju šta se desilo. Romana joj kaže da su Sara i Ivan šaputali u sobi, ali ne dovoljno tiho. Zoricu je njihovo šaputanje probudilo, pa je počela da psuje Ivana. Romana kaže da se plašila da ne dodje do šamaranja između Ivana i Zorice.

Iza WC-a je Zorica komentarisala incident od prethodne večeri. Marko ju je pomno slušao. Zorica tvrdi da se Ivan namerno cerekao kako bi nju probudio. Pošto niko od farmera nije reagovao na takvo ponašanje, ona je odlučila da preuzme stvari u svoje ruke. Dodaje i da je protekla noć prelila čašu, posebno trenutak kada joj je opsovao sinove. Pridružila im se i Romana. Zorica je potom nabrojila psovke koje joj je Ivan izrekao. Marko smatra da je odvratno i nedopustivo što su najčešći sukobi na relaciji muško-žensko. Zorica smatra da je takav odnos rezultat tišine i straha od suprotstavljanja. Kaže da, na primer, Romana ne može izgovoriti niti jednu psovku koju je ona razmenila sa Ivanom protekle večeri, jednostavno nije takva osoba.

Farmeri su pročitali pismo izbačene farmerke, Divne. Divna je u pismu ostavila i recept za palačinke, aludirajući time na Zoricu, Romanu i Kaću. Zatim je opisala svakog farmera. Jeleni G. je preporučila da dozu lekova poveća za tri puta.  Za Marijanu je napisala kako je dobra devojka, ali da se previše smeje u nedostatku brašna. Naposletku je prokomentarisala i Suzanu, o kojoj je rekla sve najbolje. Čestitala joj je i na tituli gazde. Suzana je za portparola postavila Saru. Kaže da sva zaduženja ostaju po starom, jedino će Ivan napustiti piliće. Njih će preuzeti Romana i Sara. Edina je zamolila da preuzme kuhinju, na šta je on, posle kraćeg premišljanja, odgovorio potvrdno.

Edin se požalio Slobi i Simonidi kako ga svi farmeri napadaju jer je hteo da napravi hleb samo nekolicini farmera, iako njega prethodne večeri niko nije ponudio palačinkama.

Lepi Mića je dogovorio sa Jelenom G. primirje, tako da se tokom svađa neće međusobno psovati. Zorica je iz kuhinje dobacila Jeleni da je više neće braniti.

Vajs, Tuta i Marijana su ćaskali u radionici. Vajs je Marijani objasnio da treba da se ponaša kao dama. Marijana se branila rečima da gotovo da ne psuje. Vajs smatra da Saru sa Akijem čeka pakao kada izađe sa Farme. Misli da je njeno ubeđenje da je Aki voli i da je čeka pogrešno. Marija se nadovezala rečima da Aki muva sve živo.

Marijana i Jelena J. su ćaskale o Edinu. Jelena kaže da joj je juče sve bilo bezveze, a da je danas već sve normalno. Marijana joj je odala priznanje na izboru društva na Farmi. Kaže da je Edin san snova, da bi nastavila da ga hvali pošto im se on pridružio.

Jelena je zafrkavala Marijanu na konto njihovog nedruženja. Jelena je priznala Marijani da je, kada ju je prvi put ugledala, bila gotovo sigurna da će Marijana samo sedeti i šminkati se. Mislila je i da je bezobrazna i da se folira. Edin je isprva pomislio da je Marijana zaljubljena u njega, da bi potom shvatio da je ona takva.

Marijana je potom rekla par reči o Borisu, ali i o savetima drugarica. Pre nego što je ušla na Farmu, drugarice su je posavetovale da uništi Kaću! Uprkos tome, Marijana je priznala da joj se Kaća dopala. Marijana je dodala su obe imale istu haljinu istog dana, na njen rođendan, baš kada su se Boris i Kaća smuvali.

Sara i Ivan su otišli do WC-a. Ubrzo im se pridružila i Džiža, pa je Ivan brže bolje Saru poljubio u obraz da bi potom otišao. Džiža je upitala Saru šta se dešava sa Ivanom i njom. Sara još uvek tvrdi da su njih dvoje samo drugovi i da su imali drugarski razgovor.

Edin je Jelenu J. savetovao kako da reši probleme na Farmi. Kaže da ima mnogo načina da reši problem kada joj neko stane na žulj. Za primer je uzeo Tutu, koji je u jednom trenutku izgovorio reč  droljo. Jelena je rekla da on više nema pojma šta da radi i da je ostao sam. Edin se složio, pa je dodao da mu je jedina zanimacija Simonida.

Ivan je dobio tajni zadatak. Njegov zadatak je da ignoriše Saru. Sari je neverovatno delovala Ivanova nagla promena raspoloženja prema njoj, pa je ubrzo i shvatila da Ivan ima zadatak. Njih dvoje su kasnije iza WC-a pričali o zadatku.

Mića je provocirao Jelenu G. Kaže joj da ne zna kako da se obuče, kada treba da se oblači jebozovno, a kada izazovno. Ona kaže da se petkom oblači izazovno. Mića je upitao kada će obući spavaćicu, a potom da li joj nedostaje Čupa što se tiče seksa? Ona kaže da joj nedostaje, ali kao čovek, a ne zbog seksa. Rekla mu je i da je ostavi na miru, i da ne provocira.

Džidža i Ivan su pričali o Sari. Džidža smatra da Sari bolje stoji Ivan, nego Aki za koga je rekla da je klinac neiživljeni. Džidža smatra da Sari nije potreban takav muškarac. Ivan se složio sa Džidžom.

Sara i Ivan su kod WC-a ćaskali. Pije im se kafa ali, s obzirom da nema šećera, nisu u mogućnosti da uživaju. Sara se nasmejala, a Ivan prokomentarisao kako mu njen osmeh mnogo toga govori, i da ga mnogo voli. Pridružili su im se Marko i Džidža. Ivan im je rekao da obavezno mora da ih odvede na koncert Miroslava Ilića. Potom im je opisao nivo dosade koji je doživeo na koncertu Sergeja Ćetkovića, za koga kaže da jednostavno nema energije.

Ekrem je zahvalio Jeleni na tome što mu je ostavila vodu za kupanje kada se vratio iz izolacije. Zamolio ju je da mu svaki treći dan pripremi vodu, jer se on kupa svaka tri dana. Jelena kaže da je čitav dan mir u kući i da će sve uraditi da uvek bude tako.

Ivan je upitao u spavaćoj sobi Jelenu G. gde je grad Njukasl? Jelena je odgovorila da je Njukasl u Americi, a Birmingem u Nemačkoj. Ova dva odgovora su izazvala salvu smeha na Jelenin račun. Mića i Ivan su prednjačili. Simonida je ušla u sobu i, kao iz topa, tačno odgovorila na ova dva pitanja, da bi Mića potom prokomentarisao da čak i Simonida i on konobar znaju. Jelena se branila rečima da je pomešala gradove. Ivan se tada dogovorio sa Jelenom da mu ona drži časove režije i istorije umetnosti, dok će on zauzvrat njoj pomoći oko geografije.

Sara je Simonidi priznala da joj smeta što je emotivno povezuju sa Ivanom, koji joj prija kao drug, ali joj ipak Aki nedostaje. Još kaže i da joj je drago što je Divna otišla jer je to iskreno želela.

Ekrem je gledao u šolju Jeleni G. i Svetlani. Pričali su o različitom ponašanju ljudi u Americi i Srbiji. Ekrem tvrdi da je svuda isti, pa je dodao da voli Beograd, te da su svi u Beogradu obrazovani i lepi.

Gazdarica Suzana je čitala pismo Zadruge u kome se od farmera zahtevalo da izaberu najlepšeg farmera i najlepšu farmerku. Svako bi morao da glasa za jednu devojku i jednog momka. Izjašnjavanje je prošlo bez problema, pa je tako najlepša farmera Kaća, dok je najlepši Marko. Kao nagradu, najlepši su do petka pošteđeni svakog posla. Jedini zadatak im je da budu lepi i sređeni. Ostali farmeri su, kao nagradu, dobili i čokoladne bananice koje su podelili na ravne časti. Tokom izbora, Simonida je uporno ponavljala da je najbolja riba na Farmi, te je zahtevala da je proglase za Miss Farme.

Od farmera se u sledećem pismu tražilo da napišu himnu farme, i da je zajedno otpevaju. Ukoliko himna farme bude zvučala dobro, snimiće i spot. Farmeri su imali problema prilikom početnog dogovora oko himne.

Farmerima je upomoć stigla i harmonika. Mića je uneo harmoniku, a Zorici je predao lažno pismo u kome se kaže da himna do jutra mora biti gotova.

Jelena G. je zahtevala da svi farmeri moraju biti kreativni i da bi svi trebalo da sastave svoje predloge, pa da zajedno odluče o konačnom rešenju. Mića ju je terao iz sobe, a ona je uporno ponavljala svoju priču. Ekrem je upitao za značenje reči kreativni. Jelena mu je objasnila. Edin je predložio da pređu sa reči na dela, jer će kasnije biti umorni i gladni. Jelena je potom rekla da je Nikola Tesla svoja najbolja dela napisao kada je bio gladan, a Ekrem kaže da je Tesla zaista stvorio veliko delo – Aerodrom.

makonda-tracker