Farma 5: Jezda napustio imanje

0
Ognjen je, u sumrak, iznenadio farmere. On je na imanje došao kako bi jednog farmera poslao kući.

Sara  još uvek ne može da prežali odlazak Akija, koji je dan ranije, na iznenađenje farmera napustio imanje jer nije ispunio zadatak koji mu je dao rok od dve nedelje da preuzme ostavu.

Budući da je Sari Akijev odlazak jako teško pao, pojedini farmeri morali da je teše čitavu noć. Suzana joj je još jednom rekla da je Farma biznis i da ne sme sebi dozvoliti da pada u depresivne faze i da očekuje da će je neko uvek utešiti.

Suzana i Divna su pričale iza WC-a. Suzana je zaključila da se Sara ponaša kao da je na ekskurziji, a ne u rijalitiju. Ona shvata učešće u rijalitiju kao posao, dok Sara ima problem sa time.

Jelena G. je pokušala da ogovara Divnu, međutim Marijana ju je prekinula rečima da ne želi da sluša ogovaranja, već da želi da ćaska o nekim lepšim temama. Marijana ju je potom zamolila da je posavetuje oko fakulteta, jer i sama studira novinarstvo.

Stiglo je i pismo koje je Zuzi ostavila. Ona je za gazdu izabrala Jelenu Golubović, što je izazvalo negodovanje pojedinih farmera. Jelena se zahvalila Zuzi, da bi potom, kao desnu ruku, postavila Čupu.

Po okončanju sastanka, došlo je do svađe Zorice i Divne oko hrane. Zorica je vikala kako joj Svetlana i Suzana neće šefovati. Njih dve su pokušale da nametnu Zoricu za poslove u kuhinji, međutim bezuspešno.

Marijana je Borisu rekla da joj je drago što on nema problem sa njenim prisustvom na Farmi. On je priznao da je predosetio da će Zadruga na Farmu dovesti neku od njegovih bivših devojaka.

U spavaćoj sobi su Šeki i Zorica. Ona mu je rekla kako ne želi da se svađa sa njim jer su oni kolege. Na Farmi se, kaže, igra šak, a ona to ne želi. Dodala je i da u kuhinji nisu samo ljudi koji kuvaju već i prave spletke. Šeki je samo dodao kako nema potrebe da se opterećuje.

Kod WC-a su Divna i Suzana. Divna je rekla kako je sama odlučila da danas bude na poštedi. Takođe je sebi dala mogućnost da jede šta želi, a ne ono što se kuva za sve ostale farmere. Dodala je i da će se odazvati samo na sastanke koje Zadruga organizuje, ali ne i na porodične. Suzani je priznala da joj se ide kući. Suzana je pokušala da joj skrene misli, međutim bezuspešno. Potom su pričali o tome kako će se promeniti ponašanje farmera prema Jeleni G. s obzirom da je postala gazdarica. Uvereni su i da će Jelena promeniti stav prema svakom od farmera.

Marijana se požalila Kaći, Edinu i Marku kako protekle noći nije oka sklopila zbog Simonidinog hrkanja. Posavetovali su je, poučeni ranijim iskustvom, da je malo gurne i da će prestati.

Jelena je upitala Borisa i Edina šta im je potrebno kako bi sekli drva. Oni su zahtevali novu sekiru. Miki se ubacio komentarom da se sekira polomi jer ga niko ne sluša kada objašnjava. Kaže da je za seču drva potrebna koncentracija, a ne snaga.

Miki je zaključio da je besmisleno deliti poslove na muške i ženske i kako je to ponižavajuće za nekoga ko im da je hranu. On je izašao iz kuhinje jer su farmeri rekli da on ne zna da kuva. Romana mu nije poverovala. Mikiju smeta i brojnost farmera. Kako je rekao, filozofija boravka na Farmi je da treba biti dobar sa svima, a da se iza leđa oplet po tim istim ljudima. Obećao je i da će, po kuvanju ajvara, potpuno prestati sa bilo kakvim aktivnostima na Farmi. Obećao je da kada izađe sa imanja i na ulici sretne nekog od učesnika, zaobići će ih bez pozdrava.

Divna je shvatila da joj nema nesesera. Počela je da viče i ide od farmera do farmera pitajući za isti. Zatražila je hitan sastanak, a pošto ju je Jelena G. ignorisala Divna je zatražila da priča sa Zadrugom. Jelena je na kraju popustila.

Zorica je šetala po kući, pa joj je napamet palo da farmeri isceniraju svađu i tuču. Smatra da je to odličan ventil i način da se smanji tenzija u kući. Sama igra je trajala nešto više od pola sata, a svaki farmer je iskoristio priliku da, u šaljivom tonu, saopšti onom drugom šta misli o njemu ili njoj. U jednom trenutku su se Kaća i Jelena J. toliko uživele u uloge da bi posmatrač pomislio da se zaista radi o fizičkom obračunu, međutim, i to je bio deo igre što su i njih dve kasnije potvrdile.

Čupa i Šeki su uneli drva. Zorica je u dnevnom boravku pričala Svetlani o Jezdi i o tome koliko on jede. Smatraju da bi Jezdu trebalo da je sramota da priča o prevarama.

Čupa je leškario na senu. Prišla mu je Jelena G, pa je počela da mu masira vrat. Ćaskali su o vremenu koje bi mogli da provedu zajedno u gazdinoj kući. Jelena je predložila da ga postavi za slugu kao što je Jelena J postavila Edina, pa da mogu biti zajedno. Čupa je mislio da to i nije baš dobra ideja, jer će, kako tvrdi, dobiti 20 štapića zbog nje.

Na njivi je par farmera. Grabuljaju ostatke trave. I nova gazdarica Jelena im je pomagala, činilo se i najviše. Suzana je prokomentarisala kako je Jelena trebalo ranije da dobije titulu kako bi farmeri videli šta ona sve ume da radi.

Edin je spomenuo Jeleni G. da je tokom gazdovanja Jelene J. bio stalno u sobi sa njom. Predložio joj je da i ona tako uradi. Čupa je još jednom uverio da se to neće desiti, da seks ispred kamera, u njegovom slučaju, nacija neće gledati. Ostali su dobacili da je bilo i toga. Jelena G. je rekla samo da gde ima vatre tu ima i dima.

Ognjen je, u sumrak, iznenadio farmere. On je na imanje došao kako bi jednog farmera poslao kući. Svako od takmičara je dobio po minut da gledaocima kaže zašto bi baš on ostao na imanju. Takmičar koji je imao najmanje glasova gledalaca je Jezda. On se pozdravio sa farmerima, a potom napustio imanje.

Farmeri su dobili izazov Zadruge po kome su dobrovoljci morali biti vezani u parove i to tako što će ruka jednog farmera biti vezana za ruku drugog farmera. Parovi se mogu odvezati samo prilikom presvlačenja, kupanja I odlaska u wc, ali tada farmer koji se ne presvlači, ne kupa ili nije u wc-u mora čekati ispred I ne sme se udaljavati. Vezivanje je za neke bilo problem, ali, čini se, ponajviše za Jelenu Golubović koja se nije prijavila za izazov, pa je Čupo vezan za Simonidu.

makonda-tracker