Festival domaćih igranih serija

0
U konkurenciji za nagradu Zlatna antena na ovogodišnjem Festivalu domaćih igranih serija FEDIS, nalazi se više od 70 uglednijih dramskih umetnika, reditelja, scenarista, kompozitora...
FEDIS, promo foto
FEDIS, promo foto

Festival domaćih igranih serija FEDIS, okupiće 9. i 10. oktobra u bioskopu Palas Šumadija 13 domaćih TV ostvarenja i tri iz regiona, a u nominaciji za nagradu Zlatna antena nalaze se, između ostalih i : Aleksandar Berček, Nataša Ninković, Viktor Savić, Tamara Dragičević, Gordan Kičić, Nina Janković, Nenad Jezdić, Nataša Tapušković, Nikola Kojo i mnogi drugi, dok za nagradu za najbolju režiju konkurišu : Zdravko Šotra, Dragan Bjelogrlić, Miroslav Lekić, Dragoslav Lazić....
Direktor festivala Nenad Milenković, ističe da je konkurencija za Zlatnu antenu ove godine veoma žestoka:

-    Stručni žiri imaće stvarno delikatan posao prilikom procene uspešnosti TV poslenika u svim konkurencijama. Kada se pogleda spisak nominovanih, stiče se utisak da se može dodeliti i nekoliko Zlatnih antena u istoj kategoriji. Ta činjenica daje na značaju FEDIS-u, kao manifestaciji u povoju, ali je veoma ohrabrujuća i za sprsku televizijsku produkciju, koja se putem manifestacije afirmiše – kaže Milenković.

Osim nominacija za Zlatnu antenu, glumcima iz TV serija učesnica biće dodeljene i Povelje za zapaženu ulogu, kao i tri specijalne Zlatne antene za doprinos srpskoj TV produkciji.


Stručni žiri ove godine čine: prof. dr Nikola Maričić, Branka Otašević, Zoran Panović, Aleksandar S Janković, Meri Bilić, Sandra Radovanović i Ivan Jovanović. Na trećem FEDIS-u, u konkurenciji za nagradu Zlatna antena nalazi se 11. TV i mini serije iz Srbije: Šešir profesora Koste Vujića, Jagodići, Zvezdara, Na putu za Montevideo, Folk, Pevaj brate(2), Drug Crni u NOB-u,  Led, Zverinjak, Parada i Ustanička ulica.  Tri serije iz regiona: Larin izbor (HR), Budva, na pjenu od mora (CG) i Lud, zbunjen, normalan (BiH). Gosti festivala biće Državni posao i Dama bez blama. 

Festival će otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade Zlatna antena za režiju TV serije Montevideo, bog te video Dragan Bjelogrlić, a program će voditi Tijana Marković i glumica Nevena Šarčević.

TAGOVI: festival123
makonda-tracker