Farma 5: Čupo odbio Jelenu zbog zadaha

1
Na imanju u Lisoviću dvedesetčetvrti dan protekao je u ogovaranja, ljubavnim savetima, planovima o uređenju svinjca, plaču Sare zbog kritike farmera na konto njenog ponašanja, ali i svađe Igora i Slobe oko prilaska kuhinji
Farma 5, foto: logo
Farma 5, foto: logo

Zorica i Marko V. su, iza WC-a, ogovarali Divnu. Zorica mu je pričala kako voli mlađe muškarce, i da njega ne posmatra kao sina, već je lukava a pravi se fina. Marko je izjavio da će lemati svakog ko ga bude dirao ili pričao nešto loše za njegovu porodicu.

Jelena G. i Ivan su u dnevnoj sobi. Jelena mu je pričala kako joj je neko od farmera nacrtao brkove.

Čupo, Jelena i Šeki su u dvorištu. Pričali su o kafi, kako je neko sakrio kafu tokom noći pa su farmeri ostali bez grama kafe. Šeki je, tokom noći, čuo neko ogovaranje ali nije hteo da kaže ko od farmera je predvodio ogovaranje. Jelena je ponovo pričala o crtanju brkova. Smatra da je Sara glavni krivac za to. Čupo sumnja i na Simonidu.

Čupo i Jelena su prošetali oko imanja kako bi potražili olovku. Jelena je prihvatila poziv sa oduševljenjem, pa je i predložila da se poljube usput. Čupo je rekao da neće biti poljupca jer nije oprao zube.

Proka je imao zamerke na uređenje svinjca, koji će farmeri morati iznova da renoviraju. U štali je proka pohvalio Zoricu, koja je muzla kravu. On je dodao i da će u štali morati da se nađe mesta za koze. Pošto su završili nabavku, Marko je shvatio da je ostao gotovo go. On je morao da skine dobar deo odeće kako bi uspeo da uzme što više hrane.

Svetlana je rekla da ima pravo da maltretira svakoga ko nju maltretira noću. Prebacila je Suzani jer je bila na njihovoj strani, pa joj je predložila da se ne pravi luda sledeći put kada im ona kaže da prestanu. Suzana joj je rekla da je bezobrazna jer nju meša u to, pa joj je predložila da joj se obrati kada je ona bude maltretirala.

Sara je plakala u kuhinji, dok je Zorica bila tu da je uteši. Sara je uznemirena zbog kritika farmera na konto njenog ponašanja. Ona se uplašila reakcije svoje majke na sve što je do sada uradila na Farmi. Zorica je pokušala da je smiri, pa joj je objasnila da treba da nastavi da se ponaša isto kao što je i do sada. Uostalom, rekla je, sve je igra i sve treba da shvati kao zabavu, ništa lično.

Džidža je na klupi pričala o Zorici. Ona će joj dozvoliti da je nauči da muze krave i ostale seoske poslove, jer je Zorica odrasla na selu, ali joj neće dozvoliti da je uči drugim stvarima. Ona se potom požalila na Jelenu G. jer, gde god da sedne, Jelena joj kaže da je to njeno mesto.

Mića je pričao o Ivanu i o tome kako nije ispao džentlmen prema Sari i kako je pričao da su se ljubili iako ona nije htela da se to zna. On misli da je Sara pobegla od njega jer je previše posesivan, jer joj bukvalno stavlja lanac oko vrata.

Edin je u kuhinji pravio palačinke. Igor je postavio barikade pregradivši šporet stolicama, kako niko ne bi mogao da uđe u prostor dok oni rade. Došao je Sloba koji je tražio kafu od Svetlane. Ona mu je dala šoljicu kafe, da bi Sloba potom pomerio stolice i uzeo mleko. Igor mu je rekao da je ulaz samo za one koji prave palačinke i da požuri. Slobu je ovo naljutilo pa mu je odbrusio da kuhinja ne pripada nikome uz par uvreda. Ovo  je iznerviralo Igora koji ga je pratio po dvorištu zahtevajući izvinjenje zbog takvog stava.

U spavaćoj sobi su Zorica i Jelena G, izolovale su se od drugih, tiho razgovaraju. Zorica pita Jelenu šta se sve desilo sa Čupom, pretpostavlja da se desilo više od poljupca. Jelena potvrđuje da se desilo samo nešto više i da joj nije jasno zašto to. Kaže da se posavetovala sa Romanom, ali joj ona nije dala nikakav odgovor. Zorica upozorava Jelenu na Čupu i Šekija, kaže da njih dvojica kao da imaju plan da budu sa njom u dobrim odnosima, jer znaju da im je ona karta za ostanak. Zorica kaže Jeleni da je Čupo nekoliko puta ponizio, a Jelena kaže da mu je svaki put vratila. Zorica kaže Jeleni da joj je iskreni prijatelj i da misli da Čupo nije za nju. Kaže da je Čupo sirovina, dok je Jelena intelektualac. Zorica joj govori da onako kako se danas ponašala prema Ivanu, tako mora prema svima koji je napadnu. Zorica kaže Jeleni da njoj nije potreban bilo ko da je brani, jer može ona to sama.

Kasnije su farmeri, na predlog Zadruge odigrali igru Limbo, provlačenje ispod kanapa. Neko sa manje, neko sa više uspeha.

makonda-tracker