Farma 5: Imanje u znaku šljive, pravi se slatko i rakija

0
Farmeri su šesnaestog dana boravka na imanju dobili zadatak da očiste šljive, od kojih će praviti slatko, ali i rakiju. Ogovaranja nisu izostala, takmičari se raspravljaju u vezi sa predstavom koju pripremaju, a u nastavku imate priliku da pročitate šta je obe

Proka je posetio imanje. Povukao je zvono i time uspeo da probudi samo nekolicinu farmera. Proka je izgrdio gazdaricu Jelenu J. zbog usporenog oblačenja. On je farmerima poručio da će u toku dana dobiti šljive, koje moraju da očiste, pa će od njih praviti džem. Od onoga što ostane, oni će praviti rakiju. Potom je objasnio proces čišćenja kace za šljive. Sluge su kasnile na zbor farmera, pa je Proka uputio Jelenu J da požuri sluge.

Crni, Miki, Lepi Mića, Čupo i Vajs su otišli do zadnjeg dvorišta gde su ih čekale šljive. Crni je, pomalo uplašeno, konstatovao da je potrebno bar deset farmera kako bi očistili sve za dan.

Jelena J. je zadovoljna nabavkom. Ona je pohvalila Jelenu G. zbog hrabrosti na pijaci. Naime, ona je trampila svoje čizme za poveću količinu svežeg mesa.

Jelena G. je shvatila da je većina farmera nezadovljna ulogama u predstavi i da ne žele da ih međusobno menjaju, pa im s toga ona može pomoći u ispravljanju scenarija. Ovo Jelenino nametanje nije izazvalo pozitivne reakcije među ostalim farmerima, pa je predlog odbačen.

Mića i Jelena G. su se raspravljali kod štale. Mića je davao sve od sebe da je ubedi kako joj je upravo on pružio šansu za izradu scenarija, koju je ona odbila, te da je jako ružno njeno nametanje izabranim scenaristima, kao i generalno ponašanje. Ona mu je obećala da ga više neće nervirati, i da želi da budu prijatelji.

U dvorištu, blizu radionice su Mića, Miki i Zuzi, pravili pekmez od sljiva. Mića je priča da je Jelena G. kvarna i da joj ne treba davati na značaju i smatrati je žrtvom. Mića i Zuzi se slazu da je jos gore kada ostali skaču na njene provokacije, pa nabrajaju ko to sve radi: Katarina, Crni, Svetlana. Mića kaze da Svetlana proračunato reaguje na Jelenine provokacije, da ona zna zasto to radi. Zuzi dodaje da ostali to možda isto tako namerno rade, jer im je to prilika da se eksponiraju.

Zuzi pita Mikija da li mu se stvarno dopada Džidža, Miki kaže da mu se dopada, ali da nije Indijanac i da ništa ne bi pokušao na Farmi, već će je verovatno pozvati da izađu sa Farme. Zuzi pita da li je Džidža mnogo mlađa, Miki kaže da ona ima 27 godina. Ova informacija je zaprepastila Zuzi. Ona je bila uverena da je Džidža u ranim tinejdžerskim godinama. Mića se našalio da Sara ima 17 godina, Zuzi je rekla da je to nemoguće, jer ne bi bila na Farmi da je toliko mlada. Kaže Mića da su joj roditelji dozvolili. Mića kaže da Simonida ima 42 godine, Zuzi se i tome cudi.

U dnevnoj sobi Miki i Igor ulaze u svađu. Igor je vređao Mikija rečima da je seljak i da treba da ga bude sramota što sabotira predstavu govoreći kako je glupa,i da tako vredja njegov i Edinov trud.A Miki se branio pričom kako on ništa ne sabotira već govori kako je glupo svađati se oko predstave i kako ima mnogo bitnijih stvari za raspravljanje koje ih čekaju odmah nakon realizovanja predstave.

makonda-tracker