Farma 5: Nehigijena i ispovest Jelene Golubović

0
Petnaesti dan na Farmi završio se rođendanskom žurkom organizovanom za Crnog, a počeo je doručkom koji je Miki pripremio za sve ukućane. Svađe nisu izostale, a ovoga puta tema oko koje su se farmeri sporečkali jeste problem nehigijene. Sluge će biti Edin i Jel

Miki je u dnevnoj sobi pripremio i servirao doručak za sve farmere za koji je dobio samo reči hvale. Jelena G. i Zorica su se raspravljale kod WC-a. Zorica se naljutila, jer je Jelena uzela mleko direktno iz šerpe. Zorica joj je otela kutlaču. Jelena se pravdala rekavši da je mleko za Čupu, iako joj je on pre toga rekao da ne želi mleko iz šerpe.

Jelena G. je zahtevala od Igora da joj pokaže scenario predstave koju farmeri pripremaju. Igor je odbio da to učini jer, kako je rekao, scenario još uvek nije ni blizu završetka. Pošto se Jelena pobunila, Igor joj je rekao da je naporna, da bi potom otišao.

Ispred kuće je Jelena J. upozorila Jelenu G. da ne briše ruke krpom za suđe pošto izađe iz toaleta. Jelena J. je od Jelene G. dobila komentar da su svi na imanju bolesni.

Sara je verbalno napala Jelenu G. da je napravila nered za sobom u WC-u. Sara je zahtevala da Jelena očisti za sobom. Jelena je bez pogovora otišla po sredstva za čišćenje, da bi tokom čišćenja ustanovila da nered nije njen. Pred Jelenom J. se potom branila rečima da ona nije kriva za nered, da bi je zatim upitala ko širi laži. Neko od farmera joj je dobacio da je Ivan proširio priču. Ona je otišla do Ivana da bi mu objasnila kako nije lepo da je lažno optužuje za nešto za šta nije kriva. Ivan joj je objasnio da je za čitavu priču čuo od drugih farmera.

Divna je ispričala Svetlani kako je videla Jelenu G. koja je brisala ruke posle toaleta krpom za posuđe, koju je, po obavljenom poslu, uredno vratila u kuću.

Borisu i Crnom nije jasno kako je Stejsi izbačena sa Farme kada se pokazala kao jako fina i pametna devojka, a još je i trenutno aktuelna među mlađom populacijom.

Na tremu su Jelena G, Romana i Džidža. Jelena je ispričala nešto više o zdravstvenom problemu koji je imala kao dvogodišnjakinja. Kako je rekla, imala je tešku upalu slepog creva, međutim, lekari su ostajali nemi pred tim problemom, pa su je uvek vraćali kući. Tek posle nekog vremena, jedan lekar ju je zadržao u bolnici gde su njeni roditelji saznali da je gotovo bila u stanju sepse. Odmah je izvršena operacija, i problem je uspešno rešen. Jelena je priznala da još uvek traži doktora koji joj je, kako je rekla, spasio život kako bi mu se zahvalila.

Crni je Romani ispričao kako se ne seća svog osamnaestog rođendana jer ga nije ni slavio. Dodao je da ga život nije mazio i da je do sada bio jedno čudo. On na svoj rođendan uvek pravi retrospektivu svog života, sa osvrtom na stresne situacije. U međuvremenu je pristigla i torta za Crnog. Farmeri su zafrkavali Džidžu jer su svi parčići torte koji su pretekli, upućeni upravo njoj jer obožava slatkiše.

Vanilla i Ivan su se posvađali oko pesme. Sara je odmah uvela Vanillu u kuću kako bi mu objasnila da sa Ivanom ne vredi pričati. Ona je savetovala Marka Vanillu da Ivanu ništa ne spominje, jer kada god bude razgovarao sa njim, doći će do novog sukoba. Vanillu je ponajviše iznerviralo to što mu je Ivan, tokom svađe, spomenuo majku.

Sara je potom otišla u spavaću sobu kako bi se požalila Divni i Suzani na svađu Ivana i Vanille. Njima je pokušala da objasni kako uzrok svađe nije ona, već neka pesma. Kao provokatora je navela Ivana koji, kako je rekla, ima pik na Vanillu. Vanilla je priznao da nikada u svojoj karijeri nije imao toliko problema sa nekim kao što ima na Farmi sa Ivanom. Zorica je dodala da je on samo bivši muž Goce Tržan i da uvek živi na tuđim leđima, dok je Vanilla dobar momak koji radi i trudi se. Zorica je mišljenja da je Ivan zaljubljen u Saru, pa iz toga proizilaze napadi kada god joj se neko približi.

Za muškog slugu, gazdarica Jelena J. je izabrala Edina, dok je ženski sluga Jelena Golubović.

Vanilla je upitao Mikija da li mu se sviđa Džidža i kakva su njegova osećanja prema njoj. On je priznao da mu je Džidža simpatična, ali da su njih dvoje na Farmi samo prijatelji.

Po završetku Igre istine, počela je rođendanska žurka Crnog.

makonda-tracker