Farma 5: Lekcije o higijeni

0
Nova gazdarica imanja je Zorica, a na Farmu su ušli i Šeki Turković i Vanja Mijatović. Proka kritikuje takmičare zbog nehigijene i nepoštovanja pravila

Zorica i Zuzi su ćaskale o mogućnostima promocije na Farmi. Zuzi je navela kako joj je dovoljno da je preko Farme  vidi 1.000 ljudi. Ona je priznala da nije pratila prethodne sezone Farme, te da ne zna kakva je bila gledanost. Zorica joj je objasnila kako svaku sezonu Farme“gleda preko dva miliona gledalaca. Zuzi je potom pozvala gledaoce da, ukoliko nisu čuli za za nju, pomoću sajta YouTube pregledaju njene spotove.

Vajs je čitao pismo koje je Nela napisala u izolaciji. Za novog gazdu je izabrana Zorica. Zorica je zaključila da je Nela mrzi jer joj je dodelila tu titulu. Ona je sigurna da je biti gazda ubedljivo najteži zadatak na Farmi, te da je sve još teže jer je sam početak sezone. Priznala je da joj nije drago zbog odabira. Pored sebe je izabrala Marka V. i Crnog da budu zaduženi za dodeljivanje muških, odnosno Suzanu i Simonidu za podelu ženskih poslova.

Miki je pravio spisak za pijacu. Zapisivao je sve što mu je Zorica diktirala. Najveći problem pri sastavljanju spiska je količina mesa koja je potrebna i kako rasporediti dobijeno. Zorica mu je zamerila jer je prethodnog puta pogrešno procenio, pa su farmeri pojeli svo meso već u prva dva, tri dana. Mikija je ovaj komentar razljutio, pa je uz povišen ton objasnio kako on nije kriv za taj gaf, već je meso kvarljivo, a farmeri nemaju frižidere, pa je kuvanje u prva dva, tri dana zapravo bio jedini način da se meso ne pokvari. Potom je napustio kuću, a za njim je krenuo Mića koji ga je smirivao. Pošto se smirio, otišao je od Zorice kako bi se izvinio zbog preterane reakcije. Priznao je da su mu živci kao paučina kada je zatvoren sa mnogo ljudi.

Dok su ostali radili, Boris i Kaća su pričali o budućim slugama. Isprva su bili gotovo sigurni da će sluge biti Suzana i Marko, da bi se potom pokolebali i zaključili da su i oni verovatno u užem izboru gazdarice Zorice. Kaća je potom objasnila Borisu kako bi gazda morao da se ponaša i kako bi gazde trebalo da razmišljaju pri odabiru sluga.

Miki i Mića su kovali pakleni plan. Oni su se dogovorili da na sve moguće načine spoje Vajsa i Jelenu G, i to tako što će Jelenu ubediti da se dopala Vajsu i da Vajs misli da su stvoreni jedno za drugo. Ubrzo im se pridružila i Jelena kojoj su, kao iz topa, rekli da je Vajs već bacio oko na nju, i da su stvoreni jedno za drugo. Miki joj je potom objasnio i demonstrirao najbolji način da napadne Vajsa.

Kod štale su ćaskali Džidža, Miki, Mića, Slobodan i Ivan koji je rekao da previše misli na Saru i da mora nekako da skrenuti misli. Kada je to čuo, Mića je pozvao Saru da im se pridruži, ali ga je Ivan posavetovao da to ne radi.

Zorica je sazvala sastanak. Zahvalila se svima na učešću u kućnim i poljskim poslovina, pozdravila je Nelu i Micu, a potom je pročitala spisak za pijacu. Zorica je upitala Anastasiju da li ima neke posebne želje koje će preneti Zadruzi a u vezi sa svojim rođendanom koji će biti u četvrtak. Zorica je potom izbacila Jelenu sa sastanka jer je pošteđena od rada na Farmi. Potom je Crni zatražio reč kako bi izložio problem nehigijene, posebno kod pojedinih žena.

Suzana je zatražila reč da bi potom zatražila da se javi onaj ko je prao zube u posudi sa vodom za piće. Priču je podržala i Zu, koja je rekla da je videla Jelenu G. kako baš to radi, ali tvrdi da Jelena nije pljunula u posudu. Jelena je sve poricala. Potom je i Zorica iskoristila priliku da iskaže svoje mišljenje o Jeleninom (Golubović) pranju zuba iznad posude sa vodom za piće.

Divna i Jelena G. su se svađale u spavaćoj sobi oko Divnine ćerke Jelene i njenog bivšeg muža. Jelena G. je govorila kako je Divnin muž maltretirao 30 porodica oduzetom imovinom. Divna joj je rekla kako je opsednuta Jelenom i da bi trebalo da se opusti i ne komentariše druge, već da prvo pogleda sebe. Mića je uspeo da umiri Jelenu rečima da ne treba da komentariše ljude koji nisu prisutni već da bi eventualne probleme trebala da reši napolju. Vajs se umešao u priču rekavši Jeleni da je isfrustrirana, na šta mu je ona odgovorila da može da ga tuži zbog te izjave. Ubrzo je Mića izveo Jelenu ispred kuće.

Proka je posetio Farmu i novu gazdaricu kako bi objasnio dnevne i nedeljne zadatke. U obilasku imanja Proka je, u štali, zatekao tanjir, a u ekonomskom dvorištu nečije gaćice i šampon. On je hitno pozvao sve farmere i održao im lekciju o higijeni.

Anastasija i Katarina su komentarisale trenutnu situaciju u kući. Smatraju da je još uvek svaka situacija vezana za ljubav na imanju u domenu šale i zafrkancije, ali da iz toga može vrlo lako postati nešto ozbiljnije. Nisu pominjale imena. Potom su se žalile jedna drugoj kako noću spavaju samo u majicama, pa se dešava da su im s vremena na vreme otkrivene grudi, ali se nadaju da kamere neće to zabeležiti.

Jelena G. je nastavila sa pričom o svom životu van ograda imanja. Farmerima je rekla kako ima dvojicu muževa, i kako oni nisu adekvatni za stvaranje porodice, ali su ostavili trag u njenom srcu. Pomenula je i trećeg muškarca koji je stranac, ali je trenutno jako daleko od nje.

Mića je rekao Jeleni J. da će Miki raskinuti vezu između Edina i nje. Savetovao joj je da dobro razmisli da li će biti sa njim. Edin ju je upitao da li uopšte sluša savete farmera, ona mu je odgovorila da je ne zanimaju.

Vajs je kritikovao Jelenu G. jer je sakrila Svetlanin šešir i ne želi da joj ga vrati. Ona će joj vratiti šešir pošto dobije obaveštenje Zadruge da je zadatak završen. Farmeri su pokušali da je ubede da vrati šešir odmah, međutim bezuspešno. Vajsa je ovo razljutilo pa je sa Jelenom razmenio par uvreda. Jeleni je potom prišao Crni koji joj je rekao da je ona najgore i najbezobraznije stvorenje koje je u životu upoznao.

Na Farmu su ušli novi farmeri! Šeki Turković i zvezda Granda, Vanja Mijatović su sinoć, na oduševljenje svih farmera, ušli na imanje.Pošto su malo prodrmali pospane farmere, prionuli su na razmeštanje kreveta. Sara je priznala Svetlani da je očekivala nekog luđeg, ali da joj Šeki i Vanja izgledaju potpuno ok. Stiglo je pismo od Zadruge, Zorica ga čita. Pismo kaže da su: Anastazija, Kaća, Boris, Svetlana, Ivan, Igor i Sara kažnjeni jer nisu poštovali pravilo da iza wc-a u isto vreme mogu biti smo 2 osobe.  Samo se Kaća kratko bunila, rekavši da ih nije bilo više od dvoje. Ostali farmeri su mirno prihvatili kaznu. Šeki dolazi u osatvu i predlaže da sutra prave krompir. Sara mu kaže da onu već danima spremaju krompir. Šeki kaže da je sramota što su ostali bez hrane i pita ko je za to kriv, Suzana mu odgovara da su krivi svi, a onda daje primer kako je JelenaG napravila belu čorbu koju su bacili jer nije bila ukusna.

makonda-tracker