Montevideo, Bog te video najgledanija serija u Hrvatskoj

0
TV serija Montevideo, Bog te video, koja je počela da se prikazuje od 7. jula, na programu RTL-a, u udarnom terminu od 20 časova, postala je najgledanija serija u Hrvatskoj.
Foto: Promo
Foto: Promo

Priča o sportskom uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije, u produkciji Intermedia Network,  je tokom ovog leta zainteresovala brojne gledaoce i prema ispitivanju gledanosti postala najgledaniji program u terminu emitovanja na svim nacionalnim televizijama ostavivši za sobom i neke hrvatske serije.

Zasnovana na istinitim događajima, u režiji Dragana Bjelogrlića, TV serija u kojoj se, između ostalog, opisuje i fudbalski sukob između Srbije i Hrvatske iz 1930. godine, pred odlazak na Svetsko prvenstvo, se u hrvatskim medijima najavljuje kao najpopularnija serija na Balkanu koja je na snimanju udružila glumce iz regiona.

- Moja epizoda je bila kratka, ali ne baš tako kratka da se ne bi videlo da nisam talentovan! - kaže u šali Miroslav Ćiro Blažević u reportaži RTL-a, posvećnoj emitovanju naše serije.

TV serija Montevideo, Bog te video je sa uspehom do sad bila prikazana u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji sa evidentnim komercijalnim uspehom u Hrvatskoj.  Prema podacima gledanosti RTL-a sve epizode emitovane do sada u Hrvatskoj su na prvom mestu gledanosti, a primera radi, jedna od emitovanih epizoda je imala 8 posto (30,9 posto udela u gledanosti) u ciljnoj grupi od 18-49 godina i tako bila najgledaniji format dana na svim nacionalnim televizijama u ciljnoj grupi, ostavivši iza sebe i hrvatsku seriju Lud, zbunjen, normalan (gledanost od 5,9 posto).

Serija Montevideo, Bog te video  je do sada kod nas bila emitovana u dve sezone, na RTS-u, i bila je najgledaniji program na svim televizijama u danima prikazivanja. Svaku epizodu je gledalo između 2,2 i 3 miliona gledalaca, TV share u Srbiji bio je oko 40%( AGB Nielsen Media Research).

 

makonda-tracker