Kako je organizovana Olimpijada u Sarajevu?

0
Serija Robna kuća: Za nekoga sve, za svakog ponešto bavi se najbitnijim fenomenima popularne kulture nastalim na ovim prostorima. U epizodi koja se emituje u subotu četvrtog aprila, govori se o tome kako je organizovana Olimpijada u Sarajevu

Svake subote u 17 časova na Prvom programu RTS-a emituje se serija Robna kuća, u epizodi za četvrti april o temi Kako je organizovana Olimpijada u Sarajevu govore: Goran Bregović, Zdravko Čolić, Bojan Križaj, Jure Franko, Saša Lošić, Ismeta Krvavac, Sejo Sekson, Žarko Varajić, Raka Marić, Sead Hadžijahić. Na beogradskoj Marakani 1972. godine, održano je finale Kupa evropskih šampiona u fudbalu... U Beogradu i Zagrebu se 1976. godine održalo evropsko fudbalsko prvenstvo... Ali i jedan i drugi događaj, ma koliko veliki bili, ostali su u dubokoj senci najvećeg sportskog događaja ikada održanog na ovim prostorima, Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu!

O tome kako je Sarajevo dobilo Olimpijadu, prošlosti Huana Antonia Samarana, sarajevskoj dobrodošlici, ćevapima i Kirku Daglasu, Vučku i pevaču koji mu je pozajmio glas, Križajevom neuspehu, prvoj jugoslovenskoj zimskoj olimpijskoj medalji... O videorekroderima. I još mnogo, mnogo čemu, saznaćete u petoj epizodi serijala Robna kuća.

Reditelj ovog serijala je Igor Stoimenov, dok je narator Nikola Đuričko

makonda-tracker