Farma 4: Stanija i Filip služe gazda Akiju

4
Starleta je odlučila da posle tri meseca rijalitija skuva prvi ručak i priznala da je očekivala da se na Farmi samo slika sa motikom.

Era je bio vredan od ranog jutra pa je čistio prvo trem, a potom dvorište. On je i nabavio zalihe vode za prepodne. Potom je otišao do gazdine kuće u kojoj je gazda Aki još uvek spavao. Očistio je trem i ulazna vrata. U povratku je sreo Memu, kome je preporučio da ga pohvali Akiju kako je očistio kompletan trem njegove kuće.

Ljuba i Sha su pričali o ukućanima. Sha smatra da su tri meseca provedena na Farmi prebrzo prošla. Njemu je neverovatno delovalo to što mu je, gotovo na samom kraju rijalitija, nadređeni Aki. On podnosi autoritet izuzetno dobro, kako je rekao, međutim, Akija ne smatra za osobu koja nekome može biti nadređeni. Kao najboljeg gazdu, Sha vidi Eru koji je iskoristio svaku priliku da mu na kulturan način dodeli zadatak. Ljuba i on dele mišljenje da su dobri ljudi napustili takmičenje, dok su na Farmi ostali oni najlošiji. Sha je potom uperio prst u Vesnu Rivas uz komentar da samo takvi opstaju.

Era, Memo, Ljuba i Sha su nagađali koga će Aki izabrati za slugu. Prvi pik je pao na Tarota. Sha je pomenuo da su njegovi favoriti za neslavnu ulogu sluge Vesna ili Saška.

Saška je kritikovala Eru zbog komentara koje joj upućuje svakodnevno. Pošto joj je Era odsečno odgovorio, Saška ga je nazvala „perverznjakom“. Saška je šokirano prokomentarisala da Era štipka nju i Sašku za noge i zadnjicu. Vesna je priznala da joj to uopšte ne smeta, štaviše, prija joj. Era se branio time da je sve što je uradio radio u samoodbrani.

Stanija i Filip su u kuhinji. Stanija je mislila da će se na Farmi samo slikati sa motikom, da neće morati ništa da radi. Pošto je realnost drugačija i pošto je skuvala ručak, shvatila je da bi to mogla da radi do kraja serijala, i da „skuva“ svoj put do pobede.

U radionici je došlo do rasprave zbog Stanijinog ručka. Farmeri su ljuti jer ih je Stanija izbacila iz kuhinje prilikom pripreme ručka. Njima nije jasno kako se ona, posle tri meseca, setila da spremi ručak. Čitava situacija im je sumnjiva, pa su počeli sa ogovaranjem. Ljuba je priznala da je od Goce i nje tražila savete o kuvanju. Aki je prokomentarisao da je, dok je on bio zadužen za hranu, bilo kako treba.

Aki, Saška i Era su se potom u kuhinji svađali zbog toga što nije bilo čistih čaša. Era je počeo da viče na nju, a Akija je nazvao gazdom koji treba da reši taj problem. Aki se naljutio jer ga je Era tako nazvao u negativnoj situaciji. Aki je potom oprao jednu čašu i dao je Eri. Aki je potom sa Erom podelio svoj ritual buđenja u gazdinoj kući. Pošto Proka nije uspeo da ga probudi kucanjem na vrata i vikom, morao je da razbije rajber na vratima i provali u gazdinu kuću. Tamo je zatekao Akija koji je, uprkos provali, čvrsto spavao. Aki se požalio Eri da je već dva dana trpi takvu vrstu torture od strane Proke.Na Erino pitanje, zašto uopšte zaključava vrata, Aki je priznao da ima strah od zalutalog kamenja koje bi oni koji ga mrze mogli baciti na kuću. Pošto su otišli do štale, Era ga je posavetovao da prestane da se ponaša kao mekušac i da je krajnje vreme da lupi rukom o sto. Prvi korak, po Erinom predlogu, bi bio da ukori Tarota, koji nije izvršio svoj zadatak uklanjanja smeća.

Došao je Ognjen. Po čitanju saopštenja o Jovaninom zdravlju u kome je, između ostalog, rečeno da se ona nalazi u bolnici i da od procene lekara zavisi da li će se ona vratiti na Farmu. Po čitanju pisma, prešlo se na izbor sluga. Aki je za sluge izabrao Filipa i Staniju. Oboje su dočekali ovu odluku burnim komentarima. Filip je prokomentarisao kako Aki nije normalan, i kako je tek izašao iz pelena. Staniju je izabrao jer se previše promenila u poslednjih nekoliko dana.

Farmeri su potom otišli u Arenu gde su četiri tima farmera izvela svoje performanse. Gledaoci su SMS porukama mogli da glasaju za najbolji nastup i tako pomognu Filipu Toromanu kome je hitno potreban novac za lečenje.

Po povratku iz Arene, napunjeni pozitivnom energijom, farmeri su počeli igru istine. Akcenat igre je bio na slugama i na razlozima njihovog odabira.

makonda-tracker