Farma 4: Stanija i Filip se opet raspravljaju

0
Stanija i Filip su u krevetu raspravljali o tome kako Filip nije ustao kada mu je Stanija skuvala kafu, već je ona sedela sama napolju i ispijala jutarnju kafu. Filipu je zasmetalo to što Stanija previše obraća pažnju na sitnice i detalje.
Stanija Dobrojević, Filip Panajotović
Stanija Dobrojević, Filip Panajotović

Era se žalio Ekremu da se sluge loše ophode prema njemu, i da to postaje nepodnošljivo. Saškino ponašanje poslednjih mesec dana smatra nepodnošljivim. Ekrem ga je posavetovao da se konsultuje sa Zadrugom u vezi sluga.

Sluge, Milan Tarot i Saška su ćaskali o Filipu M i o njegovoj karijeri. Tarot smatra da je nemoguće da se Filip nađe na Evroviziji, a ukoliko bi se slučajno tamo našao, mogao bi samo da ponese stolicu, stane na nju i maše mami. Sašku je ovaj opis Filipa nasmejao.

Vesna je Eri pričala o svom sinu. Godina Panajotovićevog rođenja je ista kao i godina rođenja Vesninog sina. Eru je zanimalo koliko se razlikuju njih dvojica pošto se poznaju. Po Vesninom opisu, njen sin i Filip se ne mogu porediti. Vesnin sin, po njenim rečima, održava vikendicu sam, seje voće, vodi domaćinstvo, dok je Filip samo maneken. Vesna se zapitala i koja je svrha Filipovog života.

Vesna je potom otišla da pozove sluge u kuću. Gotovo istog trenutka pošto je kročila u štalu, prokomentarisala je kako se Sha i Memo ulizuju Eri radeći farmerske poslove, jer su sluge spavale. Tarota ovo nije preterano interesovalo jer bi gazda morao da ih budi svakog jutra.

Sha je spomenuo svoju devojku. Osim što mu nedostaje, on jedva čeka da je zagrli pošto izađe sa Farme. Kaže da ga napolju čeka njegov anđeo. Era nije bio uveren u priču Sha, pa je podelio s njim svoje sumnje o tome da ga devojka čeka.

Saška i Tarot su kod gazdine kuće. Ubrzo im se pridružio i Era. Njih dvoje su, kako bi se našalili, napravili vešala za Eru. Saška mu je predložila da se oprosti sa ljudima i da izgovori molitvu kako bi mu Bog oprostio grehe. Era je prvo natakao omču oko vrata, da bi potom počeo da juri Sašku i Milana kroz dvorište sa sve konopcem u rukama.

Stanija i Filip su u krevetu raspravljali o tome kako Filip nije ustao kada mu je Stanija skuvala kafu, već je ona sedela sama napolju i ispijala jutarnju kafu. Filipu je zasmetalo to što Stanija previše obraća pažnju na sitnice i detalje.

Rasprava između Filipa i Stanije se nastavila nešto kasnije. Stanija je Filipu zamerila jer od kako se vratio na Farmu, sve farmere je odbio od njih dvoje, a naročito od nje, pa tako ona nema sa kim da priča. On spava dugo, odbija da joj skuva kafu, neće da založi vatru... Požalila mu se i da, dok on spava, ona sama šeta po dvorištu jer nema sa kim da razmeni par reči. Ona nije sigurna koliko će još moći da izdrži takav život. Zaključila je i da je, otkako se vratio na Farmu, promenio odnos sa svim ukućanima, te da je svakog postavio na svoje mesto. Priznala mu je da joj je najžalije to što se i Danijel udaljio od nje.

Pošto je pristiglo pismo, ali i nagrade, za tajne zadatke i one kome su zadaci dodeljeni, gazda Era je sazvao sastanak. Čestitao je svima koji su imali tajni zadatak, pa je obećao da će ih i on počastiti slobodnim danom, neograničenim spavanjem, i oslobađanjem od svih obaveza na jedan dan.

Farmeri su izveli generalnu probu pesama po zadatku koji im je zadala Zadruga. Probe su počele u ponoć, a uskoro se mogu očekivati i finalna izvođenja. Redosled je sledeći:

Prvi nastup: Era, Goca, Aki i Filip M.

Drugi nastup: Ekrem, Ljuba, Sha i Memo

Treći nastup: Radojka, Vesna, Saška i Tarot

Četvrti nastup: Jovana, Danijel, Filip i Stanija

U trećem pismu Zadruge ja zatraženo od gazda Ere da sazove porodični sastanak, jer pojedine grupe nisu ozbiljno shvatile zadatak. Vesna je pokušala da objasni nastup njenog tima, jer smatra da mnogima bode oči, pa ga smatraju i neprikladnim. Filip M. je prokomentarisao da je pomalo degutantno skidanje koje Vesna i Saška imaju u svojoj tački. Obe su rekle da ne foliraju, i da narod voli takve nastupe, a one to znaju.

 

makonda-tracker