Farma 4: Nove rasprave Stanije i Filipa

2
Stanija i Filip su se ponovo raspravljali u garderobi. Stanija se osetila povređenom jer je zaključila da Filip ne razume o čemu ona priča, što polazi za rukom nekim drugim ljudima. Ona je priznala da joj je dosadno da se u nevolji on samo nasloni na nju i zag

Saška i Ljuba su razgovarale o Danijelu. Saška je zaključila da je on pametniji dečko, bio je dobar i miran, ali kada je stao da brani Staniju, tada je, kako je rekla, uvidela da je i on glup. Ljuba nije želela da komentariše ovu Saškinu izjavu, već se samo sovrnula na Vesnu, za koju je rekla da nema premca kada je u pitanju zlo na Farmi.

Saška je potom pričala Eri kako je planski izabrala Filipa P. za slugu. Namera joj je bila da ga aktivira, pošto je po čitav dan sedeo i ništa nije radio. Ona je sigurna da bi postupila potpuno drugačije da je osvetoljubiva osoba, a u tom slučaju, kako je rekla, sluge bi bili Sha i Stanija.

Proku je ovog jutra sačekalo iznenađenje. On je budne zatekao samo šest od sedamnaest preostalih farmera. On je primetio i da je kuhinja prljava, kao i to što je još jedna u niz stolica iz trpezarije pukla. Njegova kritika je upućena svim Farmerima, a ponajviše onima koji spavaju. On je pokušao da posavetuje Akija, koji mu je odgovorio da sve zna i da nema potrebe za ponovnim učenjem.

Sha i Memo su u kuhinji  ogovarali Eru. Sha je rekao da bi shodno njegovim (Erinim) godinama trebalo da ga poštuju svi, a ne da ga napadaju i vrše pritisak na njega. Sha je priznao da, ko god bude napao Eru, ujedno će napasti i njega. Memo ga je podržao u svemu od početka do kraja izlaganja.

Farmeri su doneli namirnice sa pijace, međutim, nisu uspeli da ponesu sve potrebne namirnice. Pošto je bilo potrebno pripremiti meso i ostale namirnice za skladištenje, Miki je upitao Akija da li je potrebno da mu Miki pokaže kako se oštri nož. Aki je rekao da on to zna, ali da će to neko drugi uraditi. Ovaj stav je razljutio Mikija pa je potom usledila žučna rasprava njih dvojice.

Zadatak žena je bio da kreče zidove spavaće sobe u žuto, zeleno i narandžasto. Radojka je krečila zid u zeleno, a pomagali su joj Jovana i Stanija. Ekrem i Miki su ih gledali, i savetovali ih kako da najbolje obave posao. Njih dvojica su zaključili i kako im se najviše sviđa baš ta zelena boja.

U krevetu je Stanija savetovala Filipa kako treba da se ponaša kada napusti Farmu, kako treba da postupa sa medijima. Objasnila mu je kako je sve to prošla, i kako joj je bilo izuzetno teško dok nije navikla na takvu vrstu pažnje. Takođe mu je skrenula pažnju da ne veruje u svakojake novinske napise. On joj je odgovorio samo da ga to ne zanima jer će njih dvoje stalno biti zajedno.

On je potom poveo priču o tome kako je njen posao naporan i da mu je drago što je prestala time da se bavi. Stanija mu je objasnila da više ne može da se bavi modelingom i snimanjem spotova, već mora naći nešto veće. Takođe je rešila da obavezno bira u koje će emisije ići, kao i kome će se odazivati na pozive. On joj je rekao da sve to zna i da je iskusan. Stanija se samo uhvatila za glavu.

Filip je nastavio sa ćaskanjem, ovoga puta o Americi. On smatra da će njihova veza opstati i van ograde Farme. Smatra da su sve prošli za vreme boravka na imanju, pa im je jedino potrebno da se izoluju u Ameriku na mesec i po dana, a jedini problem na tom putu vidi to što bi se vratili u sred letnje sezone. Stanija ga je potom upitala šta misli, ko ima više koristi od njihove veze. Tražila je iskren odgovor, ali je u ovom slučaju odgovor izostao.

Stiglo je pismo Zadruge zajedno sa paketom u kome se nalazila nagrada farmerima. Da bi došli do nagrade, farmeri su morali da urade nekoliko zadataka koje je postavila Zadruga, a do kojih su dolazili odlepljivanjem po jednog sloja kutije. Naposletku, farmeri su uspeli da dođu do nagrade. Kao što je u pismu rečeno farmere je dočekalo nešto što više od dva meseca nisu okusili. Bila je to čokolada. Ovo je obradovalo sve takmičare.

makonda-tracker