Farma 4: Filip traži drugu šansu kod Stanije

1
S druge strane, Saška je Filipa proglasila za muškog slugu a Radojku za ženskog, a Aki je priglašen za najžderonju Farme.

Radojka i Vesna su razgovarale o tome kako će morati da rade više kako bi zaradili za hranu na Farmi jer je sve lakše kada ima dovoljno hrane. Potom su nastavile sa krunjenjem kukuruza.

Saška je sa Jovanom ogovarala Staniju. To što je Stanija izbegavala obaveze protekla dva dana ih je navelo na ovakav razgovor. Zasmetalo im je i to što ih ignoriše kada god joj se obrate sa namerom da im pomogne. Kako životinje ne bi trpele, drugi uskaču na njeno mesto i izvršavaju zadatke, iako ona kaže da je sve prethodno uradila.

Stanija je upitala Filipa šta bi mu falilo da ima ženu pevačicu. On je rekao da bi pre imao starletu za ženu. Ubacio se Danijel komentarom da Stanija mora početi da peva i da bi, kada bi ona počela da peva, Karleuša istog trenutka prestala. Stanija je potom rekla da želi da vdi Filipovu finansijsku situaciju pošto izađe sa Farme, uz komentar da će pobeći ukoliko tu nešto ne štima.

Stanija je rešila da Milan Tarotu očita lekciju povodom komentara na račun njene zadnjice. Rekla mu je da nije lepo da on, koji ima malo dete, komentariše da li ona ima silikone u zadnjici ili ne. Rekla mu je da je to degutantno. Tarot joj je samo rekao da on nije taj koji je komentarisao njenu pozadinu, pa je čak bio spreman i na opkladu tim povodom.

Pismo Zadruge koje je usledilo je imalo svrhu da pokaže koji farmer jede najviše. Ubrzo po čitanju pisma, za najžderonju Farme je proglašen Aki.

Tarot i Saška su ćaskali ispred gazdine kuće o tome koga bi bilo zanimljivo da Saška postavi za sluge. Tarot je predložio Ljubu, jer se ona, kako je rekao, najviše promeni kada dobije ulogu sluge. Za Vesnu je rekao da više nije zanimljiva kao sluga jer je bila previše puta u toj ulozi.

Ša, Aki i Ekrem su na ljuljaškama. Aki je rekao kako bi voleo da bude gazda, Ekrem mu je obećao da će ga postaviti za gazdu kada bude ispao, na šta mu je Aki rekao da je gotovo siguran da neće ispasti do samog finala. Kaže, jedina nada da ga postavi za gazdu mu je Filip.

Filip i Stanija su se raspravljali. Ona mu je zamerila što ju je u sred razgovora ostavio samu sa Vesnom Rivas. On joj se pravdao rečima da je morao da ode da natoči vodu, što mu je i zadatak. Dodao je i da ne želi da ona provodi vreme pored Sha, i situaciju gde on mora da je sklanja. Stanija je odogovorila da je morala da pronađe sebi društvo jer ju je on tri puta ostavio samu.

Stanija i Filip su kasnije ponovo razgovarali, ovoga puta, u spavaćoj sobi. Filip je pitao Staniju za novu šansu. Stanija mu je objasnila kako je on kod nje izgubio poverenje, i da od sada može da radi šta želi jer mu ništa neće reći. Filip je na sve načine pokušavao da je ubedi da njima da novu šansu, a onda se držala stava da on ponovo mora da je zasluži i izgradi poverenje kod nje. Stanija je potom ustala sa kreveta i prešla u dnevnu sobu. Filip je krenuo za njom, a ona je, čim je kročila u dnevnu sobu počela da viče na Filipa tražeći objašnjenje zbog hladne vode u buretu i zbog toga što vatra još uvek nije založena.

Sazvan je sastanak oko ručka i večere. U toku sastanka se Ljuba požalila kako je neko njoj i Goci uzeo vodu koju su grejale za kupanje. Svi su ćutali dok su Ljuba i Saška osuđivale opova. Čak je i Staniji ukradena voda, kako je rekla, nije htela da se žali. Goca i Saška su nastavile komentarisanje o tome kako nije u redu da neko uzima već ugrejanu vodu. Saška se potom požalila Filipu M. i Akiju.

Saška je za muškog slugu proglasila Filipa Panajotovića, a za ženskog, Radojku. Ona je izjavila kako Staniju i Sha nije postavila za sluge jer nije osvetoljubiva. Filipa je postavila jer do sada nije imao priliku da bude sluga, a Radojku jer je ona nju postavila, iako joj je bio povređen prst. Filip se nije iznenadio ovom odlukom, pa je samo rekao da je pretpostavio da će biti izabran, dok je  Radojka rekla da nije ljuta i da nema nikakvih problema jer je bila sluga čitav život nekome, biće i sada.

Vesna i Tarot su ispred kuće pričali o medijskom povlačenju Vesne Rivas. Ona je ispričala svoju priču o tome kako se svesno povukla iz medija. U negativnom kontekstu je pričala o Goci. Njoj se nije svidelo to što je ubeđivala Jovanu da, po izlasku sa Farme, snimi neku pesmu, i to što je u ubeđivanju upotrebila sve argumente, pa čak i da se u studiju svaki glas može ispraviti na bolje. Tarotu je spomenula i svoje kolege koje koriste gužvu kada nje nema u medijima kako bi o njoj pričali sve najgore. Ona je rešila da više ne ćuti, pa je na Farmi razotkrila par takvih. Nije mogla da shvati da će se Era toliko promeniti, a sve to samo zato što mu je dala štapić. Razočarao ju je jer su bili prijatelji 15 godina, tj. dok god je njemu to bilo potrebno. U diskusiji su se vratili i na zadatak sa burekom kada je Era i zaplakao pitajući se da li je Era plakao zbog zadatka, ili je plakao jer mu je otac preminuo tog dana. Tarot je samo rekao kako Era može uvek i svuda da zaplače.

makonda-tracker