Farma 4: Glasanje za najvećeg lažova na imanju

3
Ljuba i Saška su ćaskale o izboru novog gazde. Saška je zaključila da je na Farmi opšte rasulo i da se farmeri uozbilje samo na dan, dva, da bi potom nastavili po starom. Saški bi bilo žao da je Jovana napustila Farmu, ali nije joj svejedno ni što je Bebi izba
Stanija Dobrojević, foto: TV Pink
Stanija Dobrojević, foto: TV Pink

Ona je na početku bila uverena da se neće dugo zadržati na Farmi. Smatra da su svi koji su uspeli da do sada ostanu na Farmi pobednici. Nedostaju joj najbliži, i to je jedini razlog zbog kog je prethodne večeri želela da bude izbačena.

Ša i Era su mleli žito. Era se zafrkavao sa Saškom o tome kako ništa ne radi od kako je na poštedi, pa je verovatno u nekoj rodbinskoj vezi sa lekarom.

Stiglo je pismo Zadruge, ali i pismo Bebi Dol. Radojka je pročitala deo pisma u kome je Bebi rekla da je novi gazda Saška. Saška je održala uvodni govor u kome je rekla da ona gazduje u svojoj kući, ali da joj se ovde to ne sviđa i da nikoga neće terati da radi ono što ne želi. Saška je takođe rekla da ne priznaje ulogu portparola ili menadžera, ali da ima želju da njena Jovana sedi pored nje i da joj bude, u njenom slučaju, leva ruka. Potom je usledilo komentarisanje prethodne gazdarice. Farmeri su Radojku najviše hvalili jer je bila mirna i staložena, nije vikala, u svemu je bila umerena i jednostavno jer je, kako su rekli, mudra žena. Danijel joj je zamerio jer je štitila Akija zbog cepanja drva i da zato nije bilo zajedničkog ručka nego je svako jeo kada je hteo.

Stanija je bila sa Filipom na bini iza kuće. Požalila mu se da će ponovo biti sluga, jedino ju je nerviralo to što mora ponovo da prolazi kroz izolaciju, štalu, učenje, selidbu iz kuće u kuću. Stanija je zaključila da je Bebi, iako se trudila da izgleda kao plemenita, dobra osoba, na kraju ispala glupa. Stanija je razočarano komentarisala da joj nije jasno kako je Bebi mogla da stavi zlu osobu na mesto gazde. Stanija je za Sašku rekla i da je obična ženturača, prosta i kako će joj biti sve teže i teže na da je trpi na Farmi kako vreme bude odmicalo. Filip ju je tešio rečima da joj neće biti teško dok god su zajedno na Farmi.

Saška je sazvala sastanak. Napravila je spisak poslova koje je podelila farmerima. Potom ih je pitala za komentar na hleb koji su napravili od brašna koje su dobili od kukuruza koji su čitavo jutro tucali.

Aki i Filip su dosledno sprovodili svoj tajni zadatak da prosipaju vodu. Gotovo uvek su uspevali da pronađu način da budu u kuhinji i da odatle prospu vodu koju je neko nekoliko trenutaka ranije doneo. Dogovorili su se da naprave štek, i da vodu iznose u balonima odatle. Potom su se i preračunali koliko su vode protekle noći odneli. Filip je skuvao kafu, pa se sa Akijem dogovorio da kafu i vodu odnesu napolje, a da iskoriste to što nikoga nema u kuhinji i iznesu svu preostalu vodu na drugu stranu. Filip je potom presipao čistu vodu u kantu sa prljavom, kako niko ne bi iskoristio tu vodu.

Proka je, posle upoznavanja nove gazdarice sa obavezama, zadao zadatak da muškarci rade ženske, a žene muške poslove, pa će tako žene kruniti kukuruz i krečiti spavaću sobu i izolaciju, a muškarci će izvesti goblen. Žene takođe imaju zadatak da naprave tor za jaganjce.

Stiglo je pismo Zadruge u kome se traži da se izglasaju najveći lažovi na Farmi. Najveći lažovi po mišljenju farmera su Ekrem i Vesna, dok je Jovana najpoštenija. Posle sastanka sa Ša, komentarisali su da on nikada nije pričao o lažima drugih farmera i da treba da se drži sa strane bez psovki.

Svađali su se Ljuba i Sha. Sha tvrdi da je Ljuba lažov, da je posenilila, da je glupa jer ga nikada niej podržala kao što je on nju podržao. Ljuba mu je odgovorila daje veliki egocentrik i da sebe smatra ugroženim uvek, čim nešto nije po njegovom. Dodala je i da ne može da se ljuti redom na ljude ukoliko ne ide sve na njegovu vodenicu. Po okončanju svađe, Sha i Aki su razgovarali o tome kako ga je Ljuba izradila i kako nema nameru da menja stav prema njoj. Zaključio je da ako ga smatra za druga, podržala bi njega, a ne Sašku. Sha je potom ostatak večeri išao od farmera do farmera i ogovarao Ljubu.

makonda-tracker