Farma: Još jedna svađa Filipa i Stanije

0
Trinaesti dan na Farmi obeležio je izbor Ekrema za novog gazdu, svađa Stanije i Filipa.
Stanija i Filip
Stanija i Filip

Goca je imitirala Izvorinku Milošević. Preporučila je Duletu da okuša sreću kod nje jer je, kako je rekla, ona izuzetno lepa žena. On je rekao da mu je Radojka, ipak, bolja. Radojka je dodala da je i ona pevačica.

U pismu koje je Gordana ostavila farmerima, za gazdu je izabrala Ekrema. Ekrem je od sreće, sa Memom i Mikijem zaplesao Memin ples. Ovu igru su tog jutra odigrali i pre pisma kao svojevrstan ritual pred izbor gazde. Ekrem je potom za portparola izabrao Staniju. Ona mu se zahvalila što ju je, posle 50 dana ponovo postavio da sedi pored njega.

Filip i Stanija su se sporečkali u sobi. Svađa je nastala oko toga ko od njih više ulaže u vezu. Staniji su smetale Filipove opaske da ona juri kameru i da bi radija provela veče sa kamerom, nego sa njim.  Staniji je pak smetalo Filipovo talasanje, neodlučnost o postupcima na Farmi.

Rasprava se nastavila i u kuhinji. Stanija je optužila Filipa da se uplašio da će ga gazda Ekrem izabrati za slugu. Ona je rekla da bi ga nagovorila da ga ovaj ne postavi za slugu. Ona je nastavila sa pričom o svom životu na Farmi, rekla je da je sve podseća na prvu nedelju Farme kada ništa nije radila pa ju je samo mučilo to što ništa ne zna o bivšem dečku i o dešavanjima van Farme. Filip je dodao da se šou sigurno i gleda zbog njih. Zorica ih je prekinula u priči da bi Staniji rekla da nije trebalo da sedi pored Ekrema. Stanija ju je pažljivo saslušala, pa joj je odgovorila da je to uradila radi fore, i da je sve ok. Zorica je nastavila govoreći da je ona uvek surovo iskrena i da joj kaže ovo iz dobrh pobuda. Filip je sve vreme ćutao.

U pismu Zadruge su farmeri obavešteni da je primećeno nedozvoljeno ponašanje. Čak četiri farmer su pušila u kupatilu, pa je Zadruga predložila postavljanje kamere u kupatilo. U slučaju da bude postavljena kamera, Zadruga hoće da dozvoli više farmera u kupatilu. Ukolilo farmeri odbiju ovaj predlog, sledeće kršenje pravila će biti strogo sankcionisano. Predložili su glasanje po ovom pitanju, pa su farmeri jednoglasno odbili postavljanje kamere. Ekrem je potom podelio poslove farmerima.

Ognjen je posetio Farmu da bi saopštio farmerima da treba da izaberu mladu i mladoženju u okviru nedeljnog zadatka. Žrebanjem je za mladu izabrana Stanija, dok je mladoženja Sha. Filip je samo prokomentarisao da je moglo i gore da prođe. Sha je pitao, da li Filip misli na Akija? On mu je odgovorio da nije to u pitanju, nego su mogli biti on(Filip) i Jovana, što bi, kako je rekao, bio užas.

Kasno u noć, svi su zaspali  osim Ekrema, koji je ušao u spavaću sobu. Probudio je farmere, pa im je rekao da je stiglo pismo. Većina farmera je ustala i sela za sto, a Ekrem je otišao u gazdinu kuću i mirno legao da spava. Farmeri su posle nekog vremena shvatili da je u pitanju bila šala, pa su se vratili u krevet.

makonda-tracker