Farma: Ljubi nedostaje ćerka!

1
Deveti maj na Farmi počeo je tako što su Zorica, Stanija, Tarot i Memo su ustali kako bi obavili zaduženja vezana za životinje na Farmi.

Stanija se naljutila jer su je probudili zbog odlaska u štalu. Zorica joj je rekla da mora da počisti štalu, a ona je odgovorila da je već hranila životinje, a da će štalu očistiti kada se naspava. Zorica je bila uporna, pa ju je naterala da se obuče i pođe sa njom da čisti štalu i svinjac.

Goca je držala sastanak o zadacima. Dule i Ekrem su zaduženi za košenje trave, Radojka za okopavanje bašte, Ljuba za oranje. Ostali će kese puniti đubrivom. Saška i Jovana će održavati higijenu u kuhinji i prati sudove. A pošto završe sve, potrebno je da se bace na sređivanje staze.

Ljuba i Danijel su u spavaćoj sobi ćaskali o farmerima. Ljuba nije mogla da shvati ni prihvati pojedinosti koje farmeri čine. Ona je, kako je rekla, učešće na Farmi shvatila kao zafrkavanje i dobar provod, ali ima problem da se opusti sa osobama sa kojima je prethodno imala konflikt, pa makar i na žurkama. Njoj se nije svideo ni stav pojedinih farmera koji glume da je sve na Farmi bajno i da su tu da prave šou, a zapravo ih u glavi muče iste misli kao i nju. Kako je rekla, može se dopasti nekome ili ne, ali nikada ne može biti nešto što nije.

Pričala je i o ćerkama. Mlađoj ćerki će uskoro rođendan. Priznala je da joj nedostaje, ali, kako je rekla, ne zna šta će je sačekati pošto izađe sa Farme. Kako je rekla, ipak je, već sada, dug vremenski period.

Proka je posetio farmere. Pozvao je Gocu. Danijela je pitao za njegov posao okopavanja njive sedeći. Sa Stanijom, Memom, Vesnom, Erom, Akijem i Gocom je otišao do ovaca, te im je objasnio kako da ošišaju ovce pored obora. Aki je predložio Proki da ošiša ovce u zamenu za frizera, jer, kako je rekao, ne liči ni na šta. Proka se naljutio i rekao mu da nije u situaciji da postavlja neke uslove. Aki je ljutito rekao da nije došao na Farmu da šiša ovce niti to zna da radi.

Vesna je zadatak šišanja ovaca prokomentarisala rečima da je ovce čuvala kao mala i da ih zato voli. Ako se zamonaši, kaže, imaće farmu na kojoj će ovce biti primarne životinje.

Bebi Dol se obraćala Staniji, Filipu, Danijelu i farmerima oko njih. Njoj smeta to što farmeri prave štekove hrane i kafe. Ovo je pokrenulo žustru raspravu između Bebi, Goce, Ere i Stanije. Stanija je zaključila da je budala jer je tog jutra poslužila Gocu i Ljubu kafom koju je izdvojlia u svoj štek.

Goca je okupila farmere kako bi pročitali pismo. Po završetku čitanja, Bebi je odmah zatražila reč. Objasnila je da je već 4 dana na Farmi, ali se pravila koje je zatekla kose sa pravilima koje ona o Farmi zna. Njoj još uvek nije jasno kako ljudi na Farmi jedu „iz džepova“ jer baš sve skrivaju od ostalih. Smeta joj to što nema šoljicu kafe da popije, pa se zapitala da li je u pitanju makrobiotička ishrana ili možra mikrobiotička. Bebi smatra da na Farmi ne sme postojati odnos moje-tvoje, već je sve na Farmi naše, zajedničko. Gazdarici je predložila da raskrinka bandu koja skriva hranu, te da banditi izvade hranu i piće iz džepova i stave na sto.

U sledećem pismu Zadruge je pisalo da su svi farmeri jednaki između sebe i da hrana koja dođe na sto treba da se podeli na ravne časti. Filip M. je priznao da je krio kafu i da je neće dati nikome. Za Sašk uje rekao da je najveća „štekara“ na Farmi. Aki je priznao da je došao u situaciju da krije toalet papir.

Vesna i Goca Bjelica su na ljuljaškama. Vesna joj je pričala za Duleta. Ona misli da je Dule bezobrazan  nemaran. Kada mu kažu da je životinjama nešto  potrebno, on se pravi blesav, pa ostale farmere još i dodatno demorališe. Bjelica je priznala da joj Dule jednostavno ne odgovara jer je previše grub na rečima. Vesna je rekla da on i Radojka nisu baš čisti. Dok je bila u izolaciji, Vesna je čula Radojku kako priča sa kamerom čitav dan, a potom je, posle nekog vremena izašla napolje.

Bebi Dol je, posle roštilja, imala zadatak da opiše svakog farmera, u kratkim crtama.Bebi je izgradila stav prema gotovo svakom farmeru. Posle opisivanja, Zorica je u letnjem kupatilu sa Bebi Dol. Govorila joj je kako je oduvek želela da sa njom popije kafu, ali nikada do sada nije imala priliku. Njih dve su se susretale samo u prolazu. Zorica joj je priznala da je Bebi oduševljava jer njen život liči na rokenrol. Bebi joj je odgovorila da i ona isto misli za nju, i da su se iz tog razloga odmah i pronašle na Farmi.

U drugom pismu je Zadruga tražila dobrovoljce za učešće u igri izazova. Čim su se javili, dobrovoljci su dobili zadatak od Zadruge da iznesu sve štekove namirnica koje imaju. Nakon što su izneli sve štekove, dobili su kafu kao nagradu. Stanija je predložila da se ta kafa podeli. Podela nije ni počela, a nastala je svađa. Farmeri su govorili kako kafa ne može da se deli, kako svako ima pravo na kafu, ali i da treba da se vodi računa o hrani i piću, pa to štekanja kafe neće ni doći.

Vesna je izašla napolje sa Bebi Dol. Govorila joj je kako je ona žrtva, kako nije jela skoro ništa od voća kada su dobijali voće. Bebi joj se poverila da je načula kada je maneken rekao da će u inat svima piti 10 kafa dnevno, pa ga je ona stavila pod prvim rednim brojem na listi za odstrel.

makonda-tracker