Farma 4: Danijelu i Jovani kondomi nisu potrebni

0
Jovana i Danijel su razgovarali o kutiji prezervativa koju su dobili od Zadruge, ali su odlučili da poklon daju Staniji i Filipu, jer, kako su rekli, njima nisu potrebni. Alibabić je rekao Jovani da oni mogu i bez toga.
Jovana Nikolić, Danijel Alibabić
Jovana Nikolić, Danijel Alibabić

Proka je sazvao sastanak, kako bi pojasnio farmerima zadatke koji ih očekuju. Savetovao je Danijela kako da na najbolji način izvrši, ne tako jednostavne, dužnosti gazde. Farmerima je rekao da je doneo kazan za pravljenje rakije, a svakom farmer je pored toga, dodelio i pojedinačni zadatak. Vesna je dobila jedan od najtežih – čišćenje toaleta.

Filip Mitrović je došao kod gazde u kuću kako bi mu se požalio da Dule odbija da radi. Dule je odlučio da neće donositi kravama vodu tokom čitavog dana. Ova, naizgled bezazlena odluka je unela nemir među farmere. Jedan od razloga za ovakvu odluku Duleta je i taj što niko, tokom čitavog prepodneva nije umesio hleb.

Aki i Zorica su započeli svađu oko rakije. Aki je rekao da Vesna predstavlja opasnost kada je alkohol u blizini, te da ne treba da bude pored rakije. Zorica je pomislila da se ova izjava odnosila na nju, pa je napala Akija. Počela je da ga psuje i nije mu dala priliku da kaže bilo šta u svoju odbranu. Goca je odbila da se umeša u svađu, iako je, kako je Aki kasnije rekao, mogla da smiri Vesnu.

Aki, Goca, Saška, Marija i Jovana su potom ogovarali Zoricu. Aki je objasnio kako ga je Zorica ranije tokom dana napala bez povoda. Obećao je da će joj tek zagorčati život I da će se ponašati tako da će je samo nervirati. Čak I kada bi mu se predsednik obratio na način na koji mu se Zorica nešto ranije obratila, on bi mu sve u lice rekao. Goca se branila kako nije želela da se umeša u svađu, a Saška ga je savetovala kako nema potrebe da se sa Zoricom miri.

Ćemo je za Zoricom i Vesnom za stolom. Rekao je da je strašno ono što se njemu prethodnog dana desilo. Ćemo je rekao da je to bilo 1 na 1. Zorica se na to nadovezala rečima da je sama protiv deset farmera već dvadeset dana.

Zorica, Ćemo, Stanija i Filip M. su ćaskali u dvorištu. Zorica je rekla Filipu kako je imala lep odnos s njim, a da je između njih odjednom zahladnelo. Priznala mu je da, kada ga zagrli, oseća se kao da je zagrlila svog sina Iliju. Ona je sigurna da su ga drugi farmer okrenuli protiv nje. U jednom momentu je i zaplakala, pa mu je rekla - ti si meni kao moj Ilija idiote.

Ćemo je, u prisustvu Zorice, Ekrema i Filipa M. pitao Duleta zašto mrzi Zoricu. Dule je odgovorio da je voli već trideset godina. Dule je pomenuo događaj koji se odigrao prethodne večeri dok je Zorica pekla palačinke, za šta je rekao da je Zorica radila to samo kako bi pridobila farmere I kako joj oni ne bi dali štapiće. Zorica mu je sugerisala da je pogrešio I da je kvaran u mozgu. Započela je rasprava, ali je Dule ubrzo ustao I otišao u kuću.

Jovana i Danijel su razgovarali o kutiji prezervativa koju su dobili od Zadruge. Poklon su odlučili da daju Staniji I Filipu, jer, kako su rekli, njima nisu potrebni. Danijel je rekao Jovani da oni mogu i bez toga. Jovana mu je rekla da hoće samo ukoliko je on zdrav. Danijel joj je odgovorio da jeste, pa ju je podsetio da su svi prošli preglede pre nego što su ušli na Farmu. Oni su potom počeli da se maze i ljube, da bi Danijel posle nekoliko minuta propao kroz lose postavljenu dasku na krevetu. Jovana je počela da se smeje, pa je rekla kako ne mogu imati seks na takvom krevetu, pa je predložila Zadruzi da reaguje i dostavi bolji krevet.

Za to vreme su Stanija i Filip bili u svom krevetu u kući. Stanije je pričala Filipu šta ju je u toku dana iznerviralo u Filipovom ponašanju. Jedna od stvari je i to što joj je tražio da mu opere veš. On se pravdao time da je doživljava kao svoju ženu, pa joj je shodno tome i tražio ovu uslugu. Filip joj je rekao kako ima mogućnost da joj čita misli, pa tako uvek zna kako se ona oseća. Ona mu je odgovorila da je to nervira i da ona njega ne može da pročita.

Aki i Ša su se svađali po pitanju komponovanja himne. Farmeri su dobili klavijaturu, kako bi mogli da naprave što bolju himnu. Aki je rekao kako mu samo klavijatura nije dovoljna, te da mora imati računar sa posebnim softverom da bi aranžman zvučao iole profesionalno. Aki je takođe predložio da pesma ne bude u rep stilu, već da se peva. Ša se nije svideo ovaj predlog pa su započeli raspravu.

U pismu Zadruge se tražilo od farmera da daju svoje mišljenje o Danijelovom gazdovanju jer Zadruga smatra da je Farma u rasulu. Ćemo je dao svoje utiske, rekao je da je gazda odličan i da nema zamerke, a da problem pravi himna. Ša je takođe rekao da je gazda odličan.

Zorica se obratila svima, posle kraćeg prekida sastanka, i rekla da do subote imaju vremena da smisle pesmu, jer ona svoju neće dati. Ona je odlučila da se povuče iz kreiranja himne, ali će ispoštovati bilo čiju ideju. Takođe je rekla da, koliko god je mrzeli, farmeri će morati da je gledaju i trpe. Pitala je za komentar onoga ko je prokomentarisao da je prethodnog dana napravila večeru, samo kako ne bi dobila štapiće farmera. Niko se nije oglasio.

Stiglo je i drugo pismo Zadruge u kome se zahteva od farmera da odmah otpevaju himnu. Radojka se pobunila jer je želela da se tekst ispravi, pa da u njemu piše Dule i Radojka, a ne Rada I Duka, jer to nisu njihova imena.

makonda-tracker