Farma 4: Zorica i Dule se pljuju

Sukobi na Farmi postaju sve ozbiljniji, a neki od učesnika rijalitija odavno su prešli granice pristojnosti. Gazdarica Ljuba uvela je obavezno jutarnje razgibavanje, a za sluge izabrala Vesnu Rivas i Milana Tarota. Stanija je i dalje u centru pažnje Farmera, k
4
1 / 43

Ljuba je okupila farmere kako bi pročitala pismo Zadruge koje je stiglo izuzetno rano, pa čak i za farmerske prilike. U pismu je naređeno farmerima da svaki dan mora početi razgibavanjem i vežbama oblikovanja. Razlog... na poziciji gazde je osoba koja to radi čitav život, i ona može poboljšati formu takmičara i pokazati im kako se vodi zdrav život. Naredba jutarnjeg razgibavanja je na snazi dok god je Ljuba gazda Farme. Jedini se pobunio Dule, koji je rekao da nikada u životu nije vežbao, te smatra da će mu vežbe teško pasti.

Na klupici su ćaskali Dule i Radojka. Radojka je kritikovala Duleta jer je svoju ćerku nazivao imenom Nina. Ona mu je rekla da Nina u Srbiji ima mnogo, te da zbog toga niko ne razume da je u pitanju njegova ćerka. Radojka je potom gledala u kafenu šolju. Zabrinula se jer je u šolji videla suze. Dule joj je rekao da ne brine za njih dvoje, na šta mu je Radojka odgovorila da više brine za decu, a za Farmu šta bude bude. Za Zoricu su zaključili da je gladna novca pa da koristi svaku priliku da se reši konkurencije. Radojka joj je zamerila i to što ne zna da širi sir. Radojka planira da istera iz pameti Zoricu. Dule se nadovezao na to rečima da Zorica ima najveću želju za pobedom, kao i Era.

Goca Božinovska je ubeđena da je Filip Mitrović tračara. Ona je sa Saškom podelila mišljenje da kada nešto kaže Filipu, on to odmah razglasi ostalim farmerima. Takođe je primetila da Filip jako čudno gleda ljude dok razgovaraju sa njim. Pridružuje im se i Sha, a u tom momentu Saška je zapevala šuška se šuška, na šta je Goca prokomentarisala da mnogo voli Duleta i Radojku i da su super ljudi, koji su zapali u društvo hijena.

U dnevnom boravku su bili Ekrem, Bjelica, Goca i Saška. Ona je Ekremu saopštila da je razočarana u njega jer on nema karakter. Nedopustivo je, kako je rekla, da on u kameru kaže da mu ona pere gaće. On se izvinio, i zamolio je da se ne ljuti na njega, jer je bio pripit. Odgovorila mu je da više ne uvažava takva opravdanja.

Bjelica je obećala, pred Gocom i Saškom da će se skinuti gola ako ponovo bude izabrana za slugu.

Filip i Stanija su se ljuljali na ljuljaškama i ćaskali o njima, njihovom odnosu. Stanija mu se požalila da su farmeri neprijateljski nastrojeni prema njoj jer su ljubomorni na odnos Filipa i nje. On joj je samo rekao da to nije njihov problem i da ga ne zanima šta bilo ko od farmera misli o njima dvoma.

Ljuba je pozvala Staniju da oriba pod. Stanija joj je rekla da je već završila, te da je red na Sandru. Ljuba joj je dodelila drugi zadatak, pa ju je poslala da grabulja dvorište. Stanija je otišla sa Filipom, koji je cepao drva.  Dogovor između Stanije i Filipa je bio da kada on završi sa drvima, pomogne njoj u grabuljanju. Ljuba je izašla napolje kako bi porazgovarala sa Stanijom. Upitala je zašto još uvek nije počela sa poslom.  Tvrdi da je čula komentare ostalih farmera koji su se žalili na to da Stanija ne radi ništa. Stanija joj je objasnila da ona sve brzo završi, pa se i ne obazire na priče ostalih. Predložila je Ljubi da sledeći put pošalje te koji se žale kod nje, da joj lično kažu ukoliko imaju nešto protiv nje.

U dvorištu je krenula svađa između Zorice i Duleta,na zaprepašćenje farmera koji su im pravili društvo. Dule je rekao Zorici kako je glupa i debela, pa je narod zbog toga ne voli... Zorica mu je uzvratila i dodala još par uvreda.  Posle žestokog međusobnog vređanja Zorica je ustala i pljunula Duleta, koji joj je istog trenutka uzvratio istom merom. Pošto su se na trenutak udaljili jedno od drugog, Zorica je zgrabila drvenu dasku i krenula ka Duletu. Eskalaciju sukoba su sprečili Ljuba i Era koji su se postavili između zavađenih strana. Zorica se posle par minuta smirila, a Dule je nastavio da provocira. Do fizičkog kontakta nije došlo.

Ljuba je po okončanju svađe sazvala hitan sastanak. Farmerima je saopštila da će se provokacije ubuduće strogo kažnjavati. Kazne će biti za pamćenje, pogotovo ukoliko neko nekom spomene familiju. Zorica se javila i rekla Ljubi da je Danijel po kući pričao da se ona (Zorica) promenila zbog Ljube, tj. otkako je postala njen PR. Predložila mu je da ustane i kaže šta ima. Ljuba je dalje rekla farmerima da im je spremila jednu igru gde će svako imati prilike da svakom kaže šta misli, i da će tako svi skinuti maske.

Zorica i Filip P. su razgovarali o tome kako se stvaraju klanovi protiv Stanije i njega. Požalio se da su žene na Farmi ljubomorne na Staniju i kako je konstantno ogovaraju. Filip je zaključio da Zorica ima udela u tome, pa joj je to i saopštio. Ona mu se pravdala rečima da to nije njen stil i da ona nema ništa s tim. Branila je i Ljubu. Optužila je Sašku, Jovanu, Dariu i Vesnu Rivas. Ona mu je rekla i da ne naseda na Stanijine fazone i da je ne mešaju u te njihove priče.

Vesna je pre izbora sluga shvatila da će je Ljuba izabrati. Ona je to nešto ranije i rekla Duletu i Mećavi. Tarot je takođe pretpostavio da će biti na Ljubinom nišanu. Svoj sud je iznela na osnovu toga što ljuba voli da se revanšira.

Stanija se požalila Filipu da čim vidi da neko jede, postane gladna. Za Ljubu shvata da je profesionalac i zna kada i šta jede. Njoj je zasmetalo to što na Farmi živi na Radojkinom hlebu, a kući ga uopšte ne jede. Ljuba je pričala i kako je imala verenika Rusa koji je jeo tačno u minut, kao što se znalo i kada ide u teretanu.

Za sluge je, kao što su farmeri očekivali, Ljuba izabrala Vesnu Rivas i Milana Radonjića Tarota. Vesnu je izabrala uz obrazloženje da mora malo da radi, a ne samo da se folira, dok je Tarota izabrala jer bi trebao da naučo sarađuje sa kolegama.

Ljuba je sazvala svoj sastanak u kome je zatražila od svih farmera da iznesu svoje mišljenje o ostalim ukućanima. Era je zaključio da je u dobrim odnosima sa svim farmerima, ali da u odnosu sa Stanijom postoji određena distanca. Dule nije želeo da komentariše Zoricu jer je prespavala sastanak, ali je objasnio šta se desilo između nje i njega. Za međusobno pljuvanje i psovanje familije Dule se izvinio farmerima, ali ne i Zorici. Era se ubacio pa je objasnio kako je započelo psovanje. On je tvrdio da je Zorica bila ta koja je započela.

Goca Bjelica je Ekremu zamerila što je dvoličan. Takođe joj je zasmetalo što ju je pretvorio u ženu koja će mu prati veš, a on nju ogovara iza leđa. Stanija je za Eru objasnila da je komunikacija svedena na minimum, a da se u toku dana zamerila i sa Ljubom, jer nije prala podove kada je trebalo. Vesna je pričala kako su Farmeri samo ljudi koji su bačeni padobranom na Farmu. Nisu se poznavali i ovakve situacije su normalne po njenom mišljenju. Dodala je i kako su svi jedinke za sebe i da tu nema govora o prijateljstvu. Za Sha je rekla da je bezobrazan i da je konstantno provocira. Sa ostalima kaže, nema sukoba.

makonda-tracker