Farma: Stanija se rasplakala jer je Era izabrao za slugu

Ognjen je posetio farmere kako bi pomogao pri izboru sluga. Gazda Era je za prvog slugu izabrao Staniju koja je to teško podnela, dok je drugi sluga postao Aki. S druge strane, Zorica je vikala na Vesnu i pokušala da je udari i zamalo je došlo do fizičkog obra
1
1 / 16 Foto: Pink

Ukućani su se ponovo uspavali. Proka je i ovog jutra ušao u kuću i zatekao praznu trpezariju, a krcatu spavaću sobu. Pored spavanja, Proka je primetio izuzetno blatnjav pod kuće. Ponovo im je skrenuo pažnju da se mora voditi računa o higijeni u kući.

Dule i Zorica su se svađali oko održavanja krava. Proka je definisao pravila po kojima se mora postupati prema svim životinjama Farme. Dao je farmerima uputstva kako hraniti životinje i čistiti za njima, međutim, Dule se nije slagao sa tim uputstvima, već je tvrdio da nije potrebno da ga bilo ko uči o tome kako postupati sa kravama jer čitav život radi taj posao. Zorica ga je ubeđivala da prihvati Prokina pravila, međutim, on je to uporno odbijao.

Era je, pošto je prethodno dobar deo dana proveo u svojoj kući, sazvao sastanak. Od jutra, i Prokinog ukora ništa nije urađeno po pitanju higijene u kući. Gazda Eru je to iznerviralo pa je odlučio da odmah sazove sastanak. Bjelica je iskoristila priliku da se požali gazda Eri kako je Vesna Rivas oribala samo jednu sobu, a potom otišla. Rivas je uzvratila kako je Bjelica mnogo spora, pa ne želi da je čeka. Ekrem je u ovom slučaju podržao Vesnu, da bi mu potom Bjelica uzvratila da je licemer. Radojka je odbila da radi u kuhinji, pa je i ona okrivila Vesnu da ne želi da pomogne u kuhinji. Ljuba je bila sledeća koja je Vesni zamerila lenjost i nezainteresovanost za rad.

Ognjen je posetio farmere kako bi pomogao pri izboru sluga. Gazda Era je za prvog slugu izabrao Staniju, dok je drugi bio Aki. Stanija je samo prokomentarisala da smatra da je Era to učinio jer mu je ona prethodno „dala korpu“, pa joj sada samo vraća. Nije joj bilo jasno kako neko ko može deda da joj bude, ima takve namere sa njom. Aki je mirno prihvatio Erinu odluku, ali smatra da je to samo zato što je najmlađi na Farmi.

Stanija je ubrzo posle izbora otišla u spavaću sobu. Teško je podnela Erinu odluku pa je zaplakala. Tešio ju je Filip.

Ekrem joj je prišao i obećao joj kako će je zaštiti. Stanija je rekla Ekremu da on ne vidi šta se dešava oko njega. Priznala je da ju je Era držao za ruku i zavodio, a sada joj se sveti. Filip je rekao da bi sve uradio za nju, pa joj je i pomogao u pakovanju. Era je kasnije pokušao da se pravda Staniji, međutim ona mu je odbrusila da ne može tako s njom.

Potom je i Zorica plakala. Razlog je taj što Era nije postavio nekog starijeg za slugu. Priznala je da na mlađe učesnike Farme gleda kao na svoju decu, pa joj je krivo jer je Era baš njih postavio za sluge.

Od Zadruge je stiglo pismo istine. Zadruga je u pismu navela da će farmeri igrati igru istine, a pitanja će biti vezana samo za događanja na Farmi.

U igri istine je reper Sha postavio pitajne Nazifu. Nazif je opširno odgovarao na pitanje, dok ga Zorica nije prekinula. Zamolila ga je da bude konkretniji i da pređe na suštinu odgovora. On ju je zamolio da ga ne prekida, a Vesna Rivas se nadovezala kako Zorica to svima radi.

Zorica je burno reagovala na Vesninu izjavu pa je rekla:

- Kome ja to radim? Kome? Sjaši s mene krmačo jedna da te ne slomim sad tu. Ne spominji mi ime krmačo jedna - vikala je Zorica na Vesnu pa je pokušala i da je udari. Eskalaciju sukoba su sprečili ostali farmeri koji su ih zadržali. Stanija je potom postavila pitanje Zoricu koga smatra najvećim folirantom u kući. Zorica je, kao iz topa rekla, Vesna i Nazif, i dalje potpalila vatru.

U sledećem pismu Zadruge, farmeri su obavešteni da su kao nagradu dobili sok, međutim, i to je dobijeno samo zahvaljujući nekolicini farmera koji su bili iskreni.

Era izgleda nije mogao da se pomiri s tim da je Stanija čak plakala zbog njegove odluke, pa je odlučio da sazove sastanak. Era je ponovio da izbor sluga nema veze sa dobijanjem korpe od Stanije. Daria, Jovana su hvalile Eru, iako su, kako su rekle, na početku šoua imale puno predrasuda o njemu.

makonda-tracker