Farma: Posvađale se Zorica i Vesna

Svađa je počela bezazleno i to od ranog jutra, oko poslova pranja suđa i korišćenja toaleta, da bi zatim eskalirala u međusobno ruganje i preispitivanje karijera. Počelo je ispred kupatila, a završilo se u trpezariji. S druge strane, Stanija na svoj načn pokuš
0
1 / 18

Gazda je sa slugama krenuo na pijacu, kako bi pribavio sveže namirnice koje su prethodno veče odabrali farmeri. Pošto su se vratili, Miki i Bjelica su sređivali utiske o prvoj pijaci. Miki je priznao da su ih seljaci ucenjivali. Miki je potom sazvao sastanak na kojem je bilo reči o cigaretama, tačnije, manjku istih. Kako je rekao, ono što imaju, podeliće na ravne časti.

Izgleda da su se pojavili i prvi klanovi na Farmi. Jovana, Ljuba, a nešto kasnije i Sha su pokušavali da pronađu način da Ekrem vise ne bude gazda.

Ekrem je, u međuvremenu, otkrio svoju taktiku da time što će biti u dobrom odnosu sa slugama biti u užem izboru za novog gazdu pošto jedno od njih ispadne. Tada bi on postavio Staniju za slugu kako bi proverio kako ona stoji kod naroda sa glasovima.

Stiglo je pismo od Zadruge. Gazda Miki Mećava je pročitao pismo u kome, između ostalog, stoji da farmeri moraju zajedno da se slože oko namirnica koje je potrebno nabaviti za sledeću nedelju, kako ne bi dolazilo do nesporazuma. Vesna Rivas je predložila da žene prave spisak, na šta se Goca Božinovska nadovezala da samo ona, Zorica i Radojka znaju šta nedostaje u kuhinji. Bjelica je priznala da bi možda i dobila ispod tezge ono što je bilo na spisku.

Stanija je ležala Akiju u krilu. On je ogovarao Ekrema. Priznao je Staniji da je sa njom imao oscilacije samo zbog njega. Stanija mu je objasnila da se Ekrem samo pravi lud. Stanija je potom zatražila od Akija da joj otpeva deo pesme. Staniji se izgleda svidelo u Akijevom krilu, pa je rešila da još neko vreme provede na istom mestu. Priznala mu je da uživa u vremenu koje provode zajedno, te da se trudi da što brže završi sve obaveze, kako bi imala vremena da se izležava.

Dule je masirao Gocu. Ona ga je upitala da li je potrebno da se skine, a on ju je posavetovao da nije dobro da se skida pred kamerama, već  je bolje da sačeka da napuste Farmu. Bjelica je, videvši da masira Božinovsku, zamolila Duleta da i nju izmasira. On joj je pomogao da skine džemper kako bi joj bolje izmasirao. Bjelica ga je posavetovala, dok joj je nameštao brushalter, da mu je sada prilika da je uhvati. Zorica se nasmejala Duletovoj reakciji i prokomentarisala da li se dovoljno navežbao. Bjelica nije znala kako da se oduži Duletu za masažu. Dule joj je odgovorio da mu je dovoljno to što je ona pored njega.

Bjelica je pitala Sha da li je ikada imao pravu ljubav. On joj je objasnio da je imao vezu dugu 5 godina, i da je izgubio devojku. Priznao je da mu se prava ljubav samo jednom desila. Sha je dodao i da je ona zapravo bila vrlo jednostavna žena, ali neshvaćena. Bjelica je posavetovala Sha da shvati Farmu samo kao zabavu.

Slobodno vreme, farmeri su iskoristili za popularnu igru šuge. Ljuba je izašla kao pobednik ove igre, a Miki joj je, kao pobednički pehar, dao panj. Gljiva je, izgleda, rešio da promeni imidž mirnog i povučenog farmera, te se latio ogovaranja. Pričao je Mećavi kako može i mesec dana da nosi vunene čarape, a da ih ne pere. Miki je rekao da ima još jedne, pa će te jedne sa njega oprati.

Počele su fote. Daria je prva odredila šta sledeća fota radi. Ona je tražila da sledeća fota pojede vegetu, ali to niko nije uradio. Zatim je tražila da Aki flertuje sa Ekremom.

U pismu koje je stiglo, Zadruga je zatražila od farmera nekoliko dobrovoljaca koji su volji da igraju izazov, a koji će Zadruga kasnije saopštiti. Za izazov su se javili: Nenad, Daria, Jovana, Aki, Ekrem, Era, Miki, Rivas, Filip M, Bjelica i Sandra. Gazda Miki je zatim pročitao drugo pismo u kome se objašnjava izazov. Zadruga je od dobrovoljaca zatražila da očiste podove kuće i da u isto vreme pevaju. Dok oni koji se nisu javili moraju nemo da ih posmatraju bez ijedne reči. Ukoliko se prekrše pravila, zadatak se smatra nevažećim. Uspešno su obavili izazov.

Treće pismo od Zadrge se odnosilo na drugi izazov. Izazov je bio zamena garderobe sa osobom koja sedi levo od svakog farmera. Svi su se presvukli, dok je najviše pažnje privukao Ekrem u Darijinoj garderobi. Farmeri koji učestvuju u izazovu su zatim počeli sa imitacijama osobe čiju garderobu nose.

Nenad i Stanija su se posvađali jer mu je ona rekla da je ispao seljak jer je vređao Akija. Nenad joj je rekao da ona njemu nema pravo bilo šta da kaže, jer, za razliku od nje, on ima karijeru i neko ime. Dodao je i da su iza njega 16 albuma, a iza Stanije nema ničega. Stanija mu je naglasila da je on ne zanima, već da mu je samo skrenula pažnju. Od tog trenutka, Nenad je pokušavao da vise farmera okrene protiv Stanije.

Ovaj razdor se nastavio kada su se Nenad i Filip M. posvađali zbog Stanije. Nenad nije želeo Staniju u svojoj ekipi, a Filip M. jednostavno nije želeo da stane između njih. Filip P. Nenad je zatim argumentovao svoju odluku rekavši da ona ne zaslužuje da bude u ekipi jer je osoba koja nema čime da se ponosi. Takođe je vise puta ponovio da ga ona uopšte ne zanima.

makonda-tracker