Sedmi dan Farme

0
Ekrem je, pošto je ustao i došao u trpezariju, zatražio kafu. Gordana Bjelica je požurila kako bi skuvala kafu. Zorica joj je predložila da stavi veliko lonče, kako bi kafe bilo dovoljno za sve, međutim, Gordana je rešila da skuva kafu samo Ekremu i sebi jer,
Stanija Dobrojević i Ekrem Jevrić, foto: Pink
Stanija Dobrojević i Ekrem Jevrić, foto: Pink

Zoricu je to naljutilo pa ju je pitala kakva je to ista kafa. Gordana je zaključila da je to kafa koja se sviđa samo Ekremu i njoj. Ekrem se umešao u razgovor rekavši Zorici da će Bjelica uvek odbiti da joj napravi kafu, na ga je Zorica upitala da li je razlog spravljanja te iste kafe taj što se Ekrem i Bjelica ljube u usta. Ekrem se samo nasmejao, a Zorica je nastavila o tome kako će Stanija biti ljubomorna kada to čuje.

Milan Tarot je pričao Neši da živi u malom stanu, i da ne može u njemu da diše. Rekao je da, kada bi imao veći stan, na primer četvorosobni, mogao bi da stvara velike hitove. Tarot je nastavio da priča o svojim prijateljima. Kaže da ima jednog prijatelja koji mu stalno želi loše. Milan je otkrio i svoje želje da jednoga dana piše za poznate pevače, ne samo domaće, već i inostrane. Milan je iskoristio priliku kako bi Neši na osnovu razgovora i pojedinih detalja rekao neke detalje iz detinjstva, ali i ono što ga očekuje u budućnosti. Neša je bio zaprepašćen tačnim informacijama o svom detinjstvu koje je dobijao od Milana. Milan je nastavio trend predviđanja, pa je tako gledao u Ljubinu šolju kafe. U šolji je video da je Ljuba ispravna osoba, nema levo-desno cile mile sa njom. To joj je, kako je rekao, donelo problem u braku. Ona je samo nemo posmatrala. Po Milanovom mišljenju, dve osobe joj se mešaju u posao, hoće da joj uzmu posao. On je obe osobe opisao do detalja, a Ljuba je po opisu jedne osobe zaključila ko je u pitanju.

Gazda Miki je pozvao farmere da se okupe kako bi sastavili spisak za pijacu. Pošto je pročitao pismo Zadruge, počelo je sastavljanje spiska. U pismu je pisalo da farmeri moraju imati pripremljene stvari koje će trampiti za namirnice koje su im potrebne. Zorica je počela da čita šta im je sve potrebno za kuhinju, na to se nadovezala i Stanija... Miki se složio da je sve potrebno, međutim, on nije siguran u to da će imati dovoljno stvari da trampe.

Gordana se požalila Ekremu da ima osećaj da će je izabrati za slugu. Rekla mu je i da je donirala svoje gaćice za razmenu robe na pijaci. Objasnila je Ekremu da je gaćice zapravo uzela zbog šoua i radi štosa, a ne zato što ih nosi.

Farmeri su dobili pismo opomene zbog kršenja pravila o broju farmera koji smeju da puše u WC-u. Poslednju opomenu je dobila jovana Nikolić, koja je priznala da je kriva. Miki je upozorio da će u slučaju daljeg kršenja ovog pravila, svi snositi posledice.

Daria je slušala Nenada kako priča o bivšoj devojci koja je tragično nastradala sa svojom familijom. Posle toga je objasnio Dariji da je Milan Tarot sve to pogodio, a još mu je i ispričao sve o devojci koju je imao neposredno pred ulazak na Farmu, o tome kako je ona bila ljubomorna, i kako joj je hladne glave rekao da dolazi na Farmu singl.

Ognjen je došao na Farmu kako bi pomogao gazda Mikiju u izboru sluga. Miki je podelio sa Ognjenom utiske o prvim danima gazdovanja. Priznao je i da nije očekivao tu ulogu za tako kratko vreme provedeno na Farmi. On je kao prvog slugu izabrao Gordanu, a kao razlog je naveo to što se Gordana nikako nije uklopila u svet Farme. Ona je odgovorila da je to i očekivala, te da se psihički spremila. Drugi sluga je Danijel. Po Mikijevom mišljenju on je pokazao izuzetnu lenjost i izbegavao je svaki posao. On se bunio rekavši da nikada pre nije radio ove poslove, ali da je dao sve od sebe da uradi šta mu je bilo rečeno.

Miki je sazvao sastanak na kome je izglasano da Stanija ne sedi na čelu stola. Ljuba je zasela na Stanijino mesto, na predlog Vesne. Vesna je predlog argumentovala time da poštenog i lepog gazdu mora da štiti telohranitelj.

Farmeri su potom započeli igru Istina ili izazov. Sha je priznao da nešto čavrlja sa Jovanom. Vesna je imala zadatak da se ljubi sa Saškom uz konstataciju da je razdor i dalje tu, a da je taj potez samo izvršavanje zadatka. Sha i Jovana su priznali Ljubi da im je super u njenom krevetu. Sandra je, prvi put javno, poljubila Akija u usta, a Era Bjelicu. Sha je poljubio jovanu, Stanija Filipa Panajotovića u obraz. Rule je objasnio kako je slomio Mikijevo ogledao, Filip M. Je imao zadatak da uradi 25 sklekova. Ovaj izazvo m uje zadala Ljuba. Tarot je naveo tri osobe koje ga nerviraju: Danijel jer je lenj, Ekrem jer se pravi da je lud i Stanija. Dule je imao zadatak da dodiruje Bjelicu po zadnjici, a Filip P da poljubi Dariu u nos.

Za vreme igre se začulo zvono, koje označava da farmere nešto čeka ispred vrata. Oni su se oduševili kada su zatekli hrpu slatkiša na tremu.

makonda-tracker