Premijera serije Amerikanci u sredu na FOX-u

0
U sredu 6. marta na FOX kanalu nas očekuje premijera nove hit špijunske drame smeštene u osamdesete godine prošlog veka, neposredno pošto je Ronald Regan izabran za predsednika. U centru pažnje je kompleksan brak dvoje špijuna KGB-a koji žive kao Amerikanci u

FOX će u sredu 6. marta u 21h gledaoce u Srbiji obradovati još jednom atraktivnom premijerom! U pitanju su Amerikanci, nova špijunska serija koja je za kratko vreme osvojila publiku i kritiku u SAD. Seriju su kreirali izvršni producenti Džo Vajsberg (Falling Skies) i Grejem Jost (Justified), a smeštena je u poslednje godine Hladnog rata. Kao inspiracija za scenario poslužila su hapšenja nekoliko KGB-ovih spavača koje je FBI izveo u leto 2010. na severoistoku SAD.

Radnja je koncentrisana na Filipa (Metju Ris) i Elizabet (Keri Rasel) Dženings, koji imaju dvoje dece – 13-godišnju Pejdž (Holi Tejlor) i 10-godišnjeg Henrija (Kidrih Selati), koja ne znaju ništa o pravom identitetu svojih roditelja. Ugovoreni brak Filipa i Elizabet svakim danom sve više liči na pravi, međutim eskalacija Hladnog rata stalno stavlja špijunski par na probu, budući da moraju da održavaju intimne, opasne i mračno-smešne veze sa mrežom špijuna i saradnika. Njihov odnos dodatno komplikuju Filipova sve veća privrženost američkim vrednostima i načinu života…

Situacija postaje još napetija kada se u susedstvo doseli novi komšija, Sten Biman (Noa Emerih), koji je agent FBI-ja. Sten i njegov partner Kris Amador (Maksimiliano Hernandez) su članovi novog kontraobaveštajnog odreda koji se bori protiv stranih agenata na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikanci su koprodukcija kompanija Fox Television Studios i FX Productions, a pilot epizodu je režirao Gevon O’Konor (Warrior). Prva sezona ima trinaest epizoda. Nakon samo četiri prikazane epizode u SAD, FX je odlučio da odobri snimanje druge sezone, koja će takođe imati trinaest epizoda.

 

makonda-tracker