Tv lica...kao sav normalan svet sa Zoranom Todorovićem

0
Emisija će biti na programu u subotu, 15. decembra u 15h na Prvom programu RTS-a.
Tanja Peternek Aleksić i Zoran Todorović, foto: Promo
Tanja Peternek Aleksić i Zoran Todorović, foto: Promo

Čuveni tenor Zoran Todorović već više od 20 godina gradi karijeru u inostranstvu. Emisija Tv lica…kao sav normalan svet snimljena je dan posle njegovog nastupa u operi u Monaku gde je pevao pred Princom Albertom I njegovom suprugom. Gledaoci će imati priliku da vide kako izgleda poseban ulaz sa crvenim tepihom na koji ulazi samo kraljevska porodica i  kako izgleda loža u kojoj sede, kao i jedinstveni pogled sa scene jer je ova opera jedina na svetu koja ima pogled na more.

Todorović i kasting menadžerka opera govoriće o tome  kakve su reakcije bile na nastup našeg tenora uz fotografiju sa kraljevskom porodicom, a gospođica Elin Dekat  će ispričati kako je samoinicijativno počela da uči srpski jezik, kako je zavolela našu zemlju letujući kao mala u njoj, koje su prve ploče sa našom muzikom koje je doneo njen otac  i koliko je puta posetila Srbiju, uz razgovor o tome  kako su talentovani naši operski pevači, a među onima koje najviže ceni je Zoran Todorović.

Naš tenor koji živi u Nemačkoj i nastupa u svim vodećim operama govori o odrastanju u Beogradu, o nekadašnjim simpatijama koje su ga slušale na novogodišnjem koncertu prošle godine kada je prvi put posle dve decenije nastupao u rodnom gradu,  želji da češće dolazi,  supruzi koja se profesionalno bavi jahanjem i ergeli konja koju imaju, o sinu tinejdžeru koji želi da postane glumac…

Autor emisije je Tanja Peternek Aleksić.

makonda-tracker