Nikola Planka napustio Prvi glas Srbije

On i Zoran Stanić su imali najmanje sms glasova publike, nakon čega su u duelu pevali pesme Krega Dejvida i Osvajača, a žiri je odlučio da je Nikola taj koji propada kroz rupu.
1
1 / 14

Nikola je istakao da mu je drago što je zahvaljujći ovom takmičenju stekao dobre prijatelje, ali i da mu se život mnogo promenio.

Stvarno sam okej! Iznenađujuće i za mene, ali dobro sam. Nekako mi je draže što sam ja ispao, nego neko od njih i to zaista mislim. Toliko smo se zbližili svi za ovo kratko vreme, srećan sam što sam upoznao tako divne ljude i stekao nove prijatelje. Žao mi je samo što nisam uspeo da do kraka pokažem sve svoje kvalitete kao pevač, zato sam dok smo stajali na rupi hteo da otpevam bar još jedan refren, pa da odem! Ali šta je tu je. Varujem da će mi Prvi glas promeniti život i da ću se baviti muzikom profesionalno - rekao je Planka posle eliminacije

A početak četvrtog finala Prvog glasa Srbije označio je veliki hit iz serije Prijatelji I’ll be there for you, koji su zajedno izveli 10 finalista. Veče je bilo ispunjeno baladama i emocijama, budući da su takmičari pesme posvetili dragim osobama.

Prva je led probila Saška Janković koja je pesmu posvetila svojim roditeljima jer bez njih ne bi bila ono što jeste i ne bi se bavila muzikom da nije bilo njih. Pre izvođenja Saška je otkrila da je dva dana pre toga njenim roditeljima bila godišnjica braka i rođendan njenoj mami, koja više nije s njima. Becouse You Loved Me (Selin Dion) bio je njen muzički izbor za ovo veče. Da je bilo fantastično, njeno najbolje izvođenje do sada, rekao joj je Vlado Georgiev. Aleksandra je zaključila da joj je sigurno bilo veoma teško pevati ovu pesmu, ali da je to uradila na najvišem nivou i da je uspela da im verno prenese svoje emocije. Mare je takođe bio oduševljen njenim nastupom rekavši da je veoma ponosan što je Saška dokazala da pripada visokoj klasi pevača.

Boris Petrović je odlučio da pesmu posveti bivšoj ljubavi, zbog koje je bio spreman da ode na kraj sveta, da se oženi, ali je saznao da joj nije jedini. Posle patnje je shvatio da ona nije zena za njega i preporodio se. Zato je Tugo, nesrećo (Crvena jabuka) bila pravi izbor za njegove ljubavne jade. Aleksandra je rekla da je bio super, koncentrisan i da se videlo koliko voli ovu pesmu. Mare nije imao nijednu primedbu, dok je Vlado prvo pitao koju je to devojku u publici uhvatio za ruku, a Boris je otkrio da mu je to sadašnja devojka! U vezi sa nastupom Georgiev je naglasio da je bio odličan i da bi pesma bila još veći hit da ju je Boris snimio.

Mirna Radulović je pesmu posvetila roditeljima, koje voli najviše na svetu. Svoju majku je opisala kao velikog borca, s kojom može o svemu da priča, dok je tata dobar i pošten čovek jači i od Čaka Norisa. Za njih je izvela Hallelujah (Aleksndra Burke). Vledo je jednostavno navikao da ona fenomenalno peva i dodao da mu je izuzetno drago što je neko kao ona deo ovog šoua.  Aleksandri je Mirna ulepšala ovu noć i bila je prezadovoljna njenom interpretacijom.

Devojka Nikole Planke bila je glavna zvezda njegove priče. Ona je pola mog života – rekao je mladi pevač o svojoj Bojani. Posvetio joj je Kad bi htjela ti (Sergej Ćetković). Vlado je rekao da je bio veoma dobar do refrena, i da ga Nikolina priča podseća na jednu njegovu bivšu devojku.

- Dok je bila sa mnom bila je u hipi fazonu, a posle raskida sreo sam je u skupim Gucci haljinama, sa dobrim kolima. Ti si se večeras transformisao kao ona! – izjavio je predsednik žirija.

Aleksandri se dopalo što se Nikola ne stidi svojih emocija i ocenila njegovo pevanje kao korektno. Maretu se dopalo kako je Nikola pevao, to je bilo njegovo najbolje izvođenje do sada, izjavio je kompozitor.

Nevena Božovićje pesmu Zajdi, zajdi posvetila najboljoj mami na svetu. Posle njenog izvođenja Aleksandra je izjavila da nema nikakvu sumnju da će jednog dana Nevena imati ozbiljnu karijeru i da će biti ponos ove zemlje, možda i na Eurosongu. Emotivno, potpuno drugačije, originalno – bile su Maretove reči. Posle hrpe komplimenata Georgiev je naglasio da mu je drago što se odlučila za ovu pesmu i da ima sreću što joj je geografski bliska i iako ima malo godina za Zajdi, zajdi ona je otpevala veoma lepo.

Za mamu i sestru, zbog njihove ljubavi, podrške i vaspitanja, Ivan Petrović je pevao You Raise Me Up (Džoš Groban). Mare je rekao da je Ivan ponovo je briljirao i da je majstor svog posla, a Vlado je ponovio da bi mladi Čačanin trebalo da peva ovakve pesme i da mu se dopada što je tako atipičan momak za ovo vreme.

Sanja Dimitrijević pričala je o bivšem mužu i pesmu Marije Šerifović Daj mi jedan dobar razlog posvetila svim ženama koje su volele pogrešnog čoveka kao ona i prebolele. Vlado je pohvalio koreografiju i sve opušteniji nastup, ali je primetio da je bila pomalo nesigurna. Savetovao joj je da mora naučiti da se obraća publici i da vlada emocijama. Aleksandra se prvi put nije složila s Vladovim mišljenjem jer publika oseti emociju čak i kada se peva određenoj osobi i bila je veoma zadovoljna Sanjinjim pevanjem.

Zoran Stanić je pesmu posvetio mami koja živi u Hrvatskoj i koju nije video od marta. Fale mu njeni saveti i njen zagrljaj, a pesmom Gdje Dunav ljubi nebo (Josipa Lisac) joj je pokazao koliko je voli. Mama je bila u publici i plakala dok je Zoki pevao! Andrija Milošević ju je doveo na scenu, a njen sin je i pored velikog šoka uspešno završio nastup. Aleksandra je veoma emotivno doživela sve ovo i izjavila da je Zoranova mama sigurno ponosna što je odgajila takvog momka.  Mareta je Zoki iznenadio izborom pesme i dopalo mu se što je otpevao na svoj način. Georgiev je uputio kritku organizaciji što je Zoranova mama bila na sceni, a uputio mu komplimente jer je otpevao jedan mega hit i to na šmekerski način.

Sara Jovanović je pričala o svojim otkačenim roditeljima. Mama joj je uzor u svemu i nada se da će jednog dana biti jaka kao ona. Pevala je Run (Leona Luis), a žiri je bio nasmejan i zadovoljan. Mare joj je uputio kompliment rekavši da bi i festival San Remo poludeo za njom, a Vlado je izjavio da je ovaj put bila tamo gde joj je i srce, da je bilo prelepo i da je pokazala i više nego što su dosad čuli. Apsolutno pleniš lepotom, stajlingom, ali i interpretacijom – rekla je Aleksandra, i naglasila da Sara napreduje iz finala u finale i da je sigurna da će biti velika zvezda i van granica Srbije.

Snežana Vušović je otkrila da je zaljubljive prirode i da joj je srce bilo slomljeno nekoliko puta, pa je pesmu Đurđevdan posvetila je bivšim ljubavima. Vlado je smatrao da ovom pesmom nije pokazala koliko može i izjavio da se nada da će u sledećem finalu pevati nešto drugačije. Snežina interperetacija je, po Aleksandri, bila na mestu, ali je i ona smatrala da bi trebalo da peva zahtevniju pesmu.

Kandidati za Prvi glas Srbije rezultate glasanja su čekali uz muzičke goste: grupu Darkvud Dab i  Biseru Veletanlić.

Sledeće subote devet finalista će se ponovo će svojom interpretacijom boriti za prolaz u sledeći krug muzičkog spektakla.

 

 

makonda-tracker