Prvi glas Srbije: Izabrano prvih šest finalista!

Nakon neizvesnog i žestokog okršaja dobili smo prvih šest finalista Prvog glasa Srbije! Nikola Planka, Ivan Petrović, Saška Janković, Snežana Vušović, Jovana Živković i Boris Petrović izborili su svoje mesto u finalu i tako se približili svom cilju.
0
1 / 19

U pripremi takmičara za nastup, svaki član žirija pozvao je specijalnog gosta koji su mladim pevačima nesebično prenosili svoje iskustvo. Pomoćnik Vlade Georgieva bio je Kiki iz Pilota, Aleksandri Radović se pridružila koleginica iz BiH, Maja Sar dok su grupi Saše Miloševića Mareta pomagale članice grupe Beauty Queens. 

Tokom nadmetanja prvo su se predstavili takmičari iz Vladove grupe. Led su probili majstor beatbox-a Nikola Planka i sjajna Maja Milovanović. Ni malo lak zadatak bio je pred njima, izvođenje pesme You're the One That I Want (Džon Travolta/ Olivija Njutn) koju su kandiati morali da izvode uz odgovarajuću koreografiju. Nikoli je to najteže palo. Ovaj momak je odličan plesač ali mu zadati žanr nije najbolje legao te je došlo do rasprave sa koreografkinjom Sandrom.

- Ceo sam se ukočio zbog nje - žalio se Nikola ali kad je izašao malo napolje da ohladi vruću glavu, uspeo je da se pribere i nastavi sa vežbom. Palo je pomirenje, a zahvaljujući Vladovoj pomoći, uspeli su da izbace energiju da kraja.

Ipak, na samoj sceni, po mišljenju žirija, ni Nikola ni Maja nisu zablistali. Trema je učinila svoje. Mentor Vlado nije bio oduševljen finalnim nastupom jer su oboje bili mnogo bolji tokom vežbi i prokomentarisao na svojstven način oboje ste me prijatno razočarali. Bili ste savršeni ali otpozadi, nekome ko je došao do finala to ne priliči. Kandidat koji nas napušta večeras je Maja - oštro je završio Vlado.

Aleksandra je obećala svojim kandidatima maksimalnu podršku i u tehničkom i kreativnom delu, a prvi u okršaju su se našli Ivan Petrović i Žarko Šinković. Njihova numera je bila Jedina od Zdravka Čolića. Za razliku od Nikole, koreografkinja Sandra je ove momke inspirisala te su uživali uvežbavajući korake. No, obojica nisu krili da se plaše treme i da će ih to možda koštati učešća. Vladu se veoma svideo Žarkov opušten i ležeran stav prilikom izvođenja na sceni ali po mišljenju žirija, vokalno se najbolje istakao Ivan na čijoj strani je bila i škola pevanja.

Aleksandrina odluka je bila da, i pored sjajnog utiska obojice kandidata, takmičenje napusti Žarko. Ivan nije krio suze radosnice.

Saška Janković i Dragana Cvetković su prve nastupile iz Maretove grupe. Mito bekrijo je bio pravi izazov za dame jer ni jedna nije do sada izvodila narodne pesme. Uz pomoć članica grupe Beauty Queens i Mareta, Saška i Dragana su se veoma dobro snašle tako da je žiri bio na pravim mukama, naročito njihov mentor koji je morao da donese veoma tešku odluku.

- Kandidat koji nas napušta večeras je Dragana Cvetković -  zaključio je Mare.

Drugi deo takmičenja su nastavile Jelena Vukojević i Snežana Vušović iz Aleksandrine grupe. Njih dve izvodile su pesmu Turn me on od Niki Minaj. Obe su se sjajno snašle i dobile pohvale za nastup tako da Aleksandri nije bilo ni malo lako da odluči.

- Obe mnogo obećavate i imate sjajnu energiju. Kandidat koji nas napušta je Jelena Vukojević - završila je Aleksandra.

Sjajan utisak su ostavile i Katarina Gardijan i Jovana Živković iz  Vladove grupe koje su izvodile Aleksandrinu numeru Bivši dragi. Maretu su više dopalo Jovanino izvođenje refrena dok je Aleksandra pohvalila Katarinino snalaženje u niskim tonovima. Ipak, mentor je presudio, uzimajući u obzir sve do sada, Vladova konačna odluka je da dalje takmičenje nastavi Jovana Živković.

Najveća zabava usledila je sa Borisom Petrovićem, čuvenim pumpadžijom i mladom mamom Ivanom Bojanović. Njih dvoje su uživali tokom uvežbavanja numere Jabuke i vino Zane Nimani i Željka Bebeka. Boris se sjano provodio dok se Ivana vrtela oko njega ali smatra da su to njene šmekerske fore na koje on neće pasti jer ima devojku. Ivana je bila sigurna u sebe pred nastup, dok se Boris našalio da će dići u vazduh pumpu ako prođe. Na sceni su oboje zablistali. Aleksandra je pohvalila Ivanu, a za Borisa rekla da je bio jednostavno fenomenalan. I Vlado nije štedeo na komplimentima tako da se mentor Mare ponovo našao na mukama.

- Reč je o ultra nijansama, kandidat koji nas napušta je Ivana Bojanović.

Iako su veoma blizu ostvarenju svog sna, prvih šest finalista očekuje još mnogo izazova. U nedelju će im se pridružiti kandidati sa kojima ulaze u još žešću borbu. Svi su dokazali svoje glasovne mogućnosti ali moraće da pokažu da su dovoljno jaki i spremni da savladaju sve strahove.

makonda-tracker