Ja to tako: Verica Rakočević i Ana Bebić o ljubomori na poslu, u ljubavi i prijateljstvu

0
Na temu ljubomore, u emisiji Ja to tako, koja če na programu biti u nedelju 28. oktobra od 15h, pričaće glumica i pevačica Snežana Savić, kreatorka Verica Rakočević, pevačice Ana Bebić i Goca Tržan i glumac Bane Tomašević.
Ivana Baltić, foto: Promo
Ivana Baltić, foto: Promo

U današnjem savremenom društvu, ljubomora se tumači na drugačiji i kompleksniji način. Psiholozi objašnjavaju mnoge zablude koje vladaju u određenim populacijama ili kod pojedinaca. Osnovno je da se ljubomora kao oblik ponašanja ne može vezivati za određeni pol. Žene i muškarci samo različito reaguju i izražavaju svoja osećanja, što važi i za sva ostala emotivna stanja ili raspoloženja kroz koja prolaze. Ne može polna pripadnost da određuje visinu stepena nečije ljubomore, već na to isključivo utiču: genetika, struktura ličnosti, mentalno stanje i zdravlje, obrazovni nivo, socijalna svest, okruženje. Nezavisno od toga da li postoji razlog za ljubomoru, ona nikada ne može biti bezazlena. Izražavanje ljubomore uvek dovodi do određenih neprijatnosti, koje mogu da se rešavaju, završavaju ili da progresivno napreduju do različitih faza kulminacije koje u svom epilogu ponekad donose i teže posledice.

Govorivši na pomenutu temu, gošće su se međusobno složile da ni jedna od njih nema bliskog prijatelja na poslu, ali I da su u ljubavnim vezama nailazili na patološki ljubomorne partnere. Snežana Savić je otkrila da je zbog snimanja scena ljubljenja, proživljavala ljubomorne scene od strane partnera, te su često takvi delovi iscenirani, dok je glumac Bane Tomašević priznao da od kada je u braku, tačnije poslednjih šest godina, nije želeo da prihvati nijednu ulogu  u kojoj bi trebalo da ima fizički kontakt sa drugom ženom..

 

makonda-tracker