Premijera emisije Sasvim prirodno: 100 posto čista Vlasina

0
Na Vlasini se dogodila prekretnica. Opštinske vlasti zabranile su korišćenje motornih čamaca po jezeru, te će ubuduće jedino biti dozvoljeno kretanje čamaca na vesla, jedra ili evetntualno elektro motor. Jovan Memedović bio je na Vlasini i snimio epizodu
foto: Promo
foto: Promo

Vlasina je zaštićeno područje prve kategorije, voda je namenjena za piće i bilo je logično da se konačno  zabrane motorni čamci kao jedini zagađivači.

Povodom stupanja na snagu novog pravila, na Vlasini je održana medjunarodna promotivna regata gde je učestvovalo oko  100 veslača iz Srbije i Bugarske. To je bio već dovoljan razlog da se na Vlasini pojavi ekipa emisije Sasvim prirodno, iako je ove godine već snimljena jedna emisija iz ovog kraja.

Bilo je to početkom februara, a razlog je bila snežna blokada. Tom prilikom autor emisije Sasvim prirodno Jovan Memedović angažovao se zajedno sa opštinskim rukovodstvom da pomogne najugorženijem domaćinstvu.

Priča o baka Radmili Kostadinović koja je živela na ivici egzistenicije dobro je uzdrmala javnost. Na temepraturi od minus 15 stepeni živela je u kući nezatvorenih prozora, sa oštećenim i nakrivljenim zidovima, pod istim  krovom sa 6 ovaca koje su i jedini imetak baka Radmile.

Sada, 6 meseci kasnije, Memedović se ponovo susreće sa baka Radmilom. Da li se njen život promenio, pogledajte u nedelju, 7. oktobra u 18:30h na prvom programu RTS-a.

 

makonda-tracker