Sutra počinje sedma sezona šou programa Zvezde Granda

0
Uz slogan Vi birate, u subotu 15. septembra startuje sedma sezona najgledanijeg talent šou programa u Srbiji, Zvezde Granda.

Pred gledaoce će izaći prva grupa takmičara (njih devet) koji će se boriti za laskavu titulu pobednika, snimanje CD-a, ekskluzivni ugovor sa Grand produkcijom i stan u Beogradu.

Nova pravila glasanja biće primenjena već danas. Nakon što odsluša sve kandidate, žiri ih ocenjuje evrovizijskim sistemom glasanja. Prvih četvoro koji su se najviše dopali žiriju odmah prolaze dalje, dok ostalih petoro peva ponovo. Još jedan kandidat sa najvećim brojem poena prolazi u dalji tok takmičenja, dok za preostale takmičare glasa publika. Kandidat sa najmanjim brojem glasova napušta takmičenje. 

Ove sezone urednici emisije Žika Jakšić i Saša Popović odabrali su rekordnih 56 takmičara. Njih 46 su potpuno novi kandidati, osam ih je izabrano na osnovu ranijeg uspeha, a dva takmičara, Nikola Bokun i Aleksandra Marjanović, na osnovu prošlogodišnjeg uspeha, direktno će se kvalifikovati u polufinale.

Takmičari su raspodeljeni u šest grupa, po tri muške i ženske, a žiri će se i ove godine smenjivati iz emisije u emisiju. 

Pobednik će biti poznat tek tokom druge polovine juna kada je predviđeno veliko finale. Do tada, pred novajlijama je dug put čeličenja.

Iako je bilo naznaka da će doći do promene voditeljskog para, što je i do sada bilo uobičajeno, na toj poziciji ostaju Ana Sević i Milan Mitrović.

makonda-tracker