24. dan Akademije Debelih – VIP takmičari pokušavaju da se uklope

0
Prepodne su takmičari iskoristili za sabiranje utisaka proslave Mrvicinog rođendana protekle večeri. Slažu se da je iznenađenje produkcije bilo baš po meri. Takođe su prodiskutovali i o novim, VIP, ukućanima, njihovoj težnji da se uklope i u sistem treninga, a

Božidar je izrazio sumnju da su VIP ukućani dovedeni na Akademiju sa namerom da miniraju pokušaje ostalih ukućana da smršaju. Svoju sumnju, Božidar je potkrepio situacijom koja se desila prethodnog dana. Novi ukućanin, Neša, kako je rekao Božidar, od samog ulaska ne prestaje da jede. To ne samo što pravi zazubice drugima, već mu se neki takmičari često i pridruže u obedovanju. Božidar je najviše zabrinut za Nebojšu, za koga je rekao da ima dobre šanse da trajno napusti Akademiju upravo zbog toga što se pridružio Neši. Osim toga, i Božidar se slaže sa ostalim ukućanima da su se VIP takmičari odlično uklopili u sistem rada Akademije.

U teretani su Heroji po prvi put imali priliku da vežbaju igrajući Zumbu. Zumbanje je fitnes program koji ima elemente plesa i aerobika spojene u jednu veštinu. Ovakav način rekreacije je oduševio sve takmičare. Složno su radili svaku od vežbi i pored toga što vežbe nisu nimalo lake, radili ih sa osmehom na licu.

Po povratku iz teretane je došlo vreme za izbor starešine Akademije. Do sada je starešina bio Laza (Velimir Lazarević), međutim, on je sinoć odbio ponovno imenovanje na tu funkciju. Razlog takve odluke je, kako je rekao, to što retko ko poštuje njegove naredbe i odluke. Zorica je zaključila da je kuća u daleko lošijem stanju nego što je mogla biti isključivo manjkom zalaganja svih Akademaca, a naročito Laza, kao nadređenog. Zorica mu je zamerila to što on sam nije hteo nikome da se zameri nekom naredbom ili nekom oštrijom rečenicom. Laza joj nije ostao dužan, pa joj je rekao da ona nema mogućnost da zavodi red u kući, kada je na Akademiju došla tek pre nekoliko dana. Njih dvoje su se neko vreme raspravljali o tome ko je kriv za nered u kući, a sve se završilo na malo grubljim rečima sa obe strane.

Za novog starešinu je izabran Božidar. U svom govoru po izboru je rekao da će okrenuti drugi list, te da će svi do jednog morati da rade na poboljšanju života u kući. Uverio je sve Akademce da će ići iza svakoga i govoriti im šta sledeće da urade. Siguran je da će mnogo bolje održavati red od Laze.

Ukućani su zatim imali mogućnost da, bar na jedno veče, budu novinari. Svi takmičari su mogli da pitaju novopridošle VIP takmičare šta god im je volja. Zoricu su pitali sa kim na estradi nije u najboljim odnosima, dok su Divnu Karleušu pitali kako se Jelena snalazi u majčinskoj ulozi. Zorica im je otkrila da poštuje lik i delo Zorice Brunclik, ali se ne vole bađ mnogo, dok im je Divna otkrila da je Jelena izuzetno brižna majka.

 

makonda-tracker