Survivor: Izbačeni Žare i Radovan, umalo tuča između Jelene i Mie!

1
Radovan se vraća osvežen i priznaje da su se on i Aleksandra ljubili. Priznanje je praćeno ovacijama, dok se Sebastijan nada da se Radovanu isplatio boravak na Ostrvu odbačenih jer je tim potezom glasao za sebe. Ogiju ništa ne znače Radovanove impresije o izba

I u Boruki pričaju o Radovanovom odlasku, a Neven smatra da bi bilo fer da upravo Rale večeras ode tamo jer dovoljno je jak da se odande i vrati. U nagađanjima koga će Matambo izbaciti, svako ima neku svoju viziju. Većina samtra da je Maja Lena najugroženija članica ljubičastih, jer kod Boruke su uvek žene najslabije karike. Ali Marko kaže da je Maja Lena ozbiljan igrač jer je dobra na borbama i u kampu. Aleks je ubeđena da su žene same krive za svoje poraze jer nisu izgradile međusobno poverenje, nego su se mnogo uzdale u muškarce.

I dok plemena strepe od predstojeće večeri, na Ostrvu odbačenih umalo nije došlo do tuče između Jelene i Mije. Gospođa Mia ne odustaje od svojih metoda ubijanja protivnika u pojam izgovaranjem rečenice: lažeš kao pas! Jelena ne može da veruje da joj je to rekla i  optužuje glumicu da je histerična i da glumata.

- Nemojte sad da se smejete kad je kamera tu, a  do malopre ste bili histerični! Vi se uvek menjate kad kamere dođu! – viče Jelena.

Mia uzvraća istim komplimentom i pred Stanijom kaže da je Jelena rekla da i Stanija i Aleksandra glumataju.

- To nije istina jer ja Staniju ne znam iz drugog plemena, a ovde ona ima te svoje editorijale i ja nju podržavam. A Aleksandra ovde uglavnom veći deo vremena spava – kaže Jelena.

Mijina i Jelenina svađa i pored ozbiljnog tona deluje mnogo smešno, jer jedna drugoj sve vreme persiraju. Na kraju beogradska šminkerka donosi zaključak.

- Jao, gospođo Mia, vi ste najkvarnija osoba ovde. Vi vređate, vi nemate pravo da me nazovete psom!

- To se tako kaže, to je fraza. Imam pravo reći da lažete kad lažete – odgovara Mia.

- Pa imam ja pravo da vas udarim, pa nikom ništa! – sad već vrišti Jelena, dok gospođa Mia, sa nepromenjenim osmehom odgovara:

- Vi nemate pravo da me udarite, zato što vi lažete.

I nastavljaju svađu, sa sve persiranjem. Naravno, jedino oko čega se slažu je oko osobe koju podjednako ne podnose, a to je Kristina. Po njima, ona vodi kadrovsku politiku u Matambu, ima svoj plan čišćenja i ne trpi nikoga ko je jak.

Noć je pala na Kostariku i Boruka je prva krenula put Plemenskog saveta. Lica su im namrštena, kao da nose veliki teret na plećima. Sve u svemu, glasanje protiče u velikoj tenziji i na kraju, igru napušta Žare. Ava ne može da sakrije sreću, osmeh joj ne silazi s lica, jer je iako je mislila da je ugrožena dobila je samo jedan glas. A kletvu od Žareta za sledeći Plemenski savet dobio je Marko.

Za razliku od Radovana ranije, Žaretov dolazak na Ostrvi odbačenih nije dočekan toplom dobrodošlicom. Mia se labavo rukuje sa njim, Jelena ga ignoriše i pravi se da spava, Stanija mu se bledo osmehuje. Jedino ga Aleksandra dočekuje kurtoazno. Žare izjavljuje da nije tragedija što je izbačen, hvali kamp i obećava da će se povinovati pravilima ako mu odgovaraju. A ako ne, kaže, veliko je ostrvo.

Na red za Plemenac dolazi pleme Matambo. Uz hamburgere i pomfrit, oslabljena Boruka sluša izlaganje ljubičastih kolega. Sebastijan je šokiran Žaretovim izbacivanjem, misli da mu je Ava presudila, na šta se Ava zagrcnula. Malo pričaju o koki Šanel, malo o predstojećem ujedinjenju, Andrija pita Maju kako će sa mamom ako je izbace. Maja: Preživeću. Andrija: Tebi je Survivor sa mamom, Majo.

Malo smeha, malo šale, tek glasanje u Matambu protiče naizgled bez velike napetosti. Glasovi su se podelili između Maje Lene i Radovana, a izgleda da su Romeove ljubavne avanture presudile i on se vraća svojoj dragoj. Očekivano, kletvu je bacio na Maju.

makonda-tracker