13. epizoda Survivora: Izmešala se plemena

0
Ogi, Sebastian i Aleks u Matambu, Marko, Martina i Neven su u Boruki, Matambo sa novim članovima pobeđuje u igri za nagradu, dok Stanija plače zbog izbacivanja

Dok se u Boruki odvijalo dramatično veče ne Plemenskom savetu, u Matambu su na zabavan način birali novog poglavicu. Martina i Neven su imitirali voditelje Survivora Andriju i Marijanu, a pleme je jednoglasno izabralo Kristinu za novog vođu.

U Boruki se taj posao odvojao sutradan. Izjednačene glasove imali su Milan i Vlada, a stari poglavica Ognjen odlučio je da to bude baletski igrač, kako bi mu dali podršku posle neslavnog glasanja na Plemencu. Prvi Milanov zadatak je da izabere moguće nagrade u sledećeoj borbi. Sa spiska od osam ponuđenih opcija, među kojima su i sredstva za higijenu, novi poglavica bira začine i mrežu za komarce. I Kristina se odlučuje za začine, ali i za koku nosilju, iako bi najviše volela da uzme pastu za zube i brijač.

- Znam da bi me pleme prebilo da sam to izabrala. Ovako ću i dalje biti prljava i smrdljiva, ali ljudi neće biti gladni – kroz smeh kaže poglavica ljubičastih.

Njihove nagrade zavisile su od ishoda nove borbe. Pre nego što su čuli instrukcije , Andrija im je saopštio nova pravila, koja su bila iznenađenje za sve. Stare poglavice morale su da zamene plemena, pa su tako odsad Ognjen, Sebastian i Aleks u Matambu, a Martina, Marko i Neven u Boruki. Šansu za dokazivanje imali su već u prvoj borbi u kojoj su morali da pređu s jedne platform na drugu, koristeći burad, daske i konopac. Ukoliko bilo koji takmičar padne ili dotakne pesak, kompletan tim mora da se vrati na startnu poziciju. Pobednik je pleme koje prvo pređe s jedne platforme na drugu, a to je ponovo Matambo za koji su igrali Ognjen i Sebastian. Njih u kampu već čekaju začini i koka nosilja, koja dobija ime Koko Šanel. Žene su oduševljene novim članom plemena, ali muškarci joj daju fore tri dana da snese neko jaje, inače…

- Ako ne bude jaja, neće biti ni koke – objašnjava Nikola.

Ogi i Sebastian su se lepo uklopili u Matambo, koji život nastavljaju kao i do tada, u opuštenom ritmu, dok se Martini i Nevenu početak u Boruki baš i ne dopada. Odmah su primetili da je sve kao u vojsci, da vlada hijerarhija i muško ženska podela… Marko pokušava da se uklopi, dok im je Neven odmah stavio do znanja da neće ništa da radi.

Na Ostrvu odbačenih Mia i Jelena su šokirane kada vide Staniju, jer baš nju nisu očekivale.

- Imala sam utisak da je ona veoma dobra s muškim klanom – kaže Jelena, a Stanija im priča kako je bila iskrena i da je za to platila cenu.

Izbacivanje iz plemena Plejbojevoj zečici je veoma teško palo, pa novo jutro uglavnom provodi na plaži u suzama. Kaže da je morala da izbaci sve emocije i bes iz sebe, da je sada dobro i da je spremna za sutrašnju borbu s Jelenom. Nove saplemenice joj daju zakasnele savete kako se ponašati s muškarcima, a ona je iznenađena njihovim međusobnim odnosom, za koji joj kažu da je pun poštovanja.

- Vrlo dobro znam da se gospođa Mia i Jelena ne vole, da ne kažem baš da se mrze. Sve ovo mi liči na fejk, ali ako one kažu da je to poštovanje, onda neka se žene druže, a ja ću da stojim sa strane i da posmatram!

 

makonda-tracker