jedva čekamo

Još jedna neverovatna transformacija! Evo kako Milan Marić izgleda u ulozi Žarka Lauševića

1

Milan Marić uveliko snima seriju Pad, rađenu po motivima knjige Žarka Lauševića i opisuje tragičan događaj iz avgusta 1993, u kojem je učestvovao poznati jugoslovenski glumac, glavna uloga je pripala upravo talentovanom glumcu.

foto: Radule Perisic/ATAImages
foto: Radule Perisic/ATAImages

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije, koja nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.

 

Preuzimajući samo osnovne motive iz autobiografske knjige „Godina prođe, dan nikad“, serija „Pad“ prati život glumca Ivana Maslaća od trenutka kada on i njegov brat stižu do stana svog ujaka, nedaleko od mesta na kojem se u Podgorici upravo desio sukob sa tragičnim posledicama. Priča se nastavlja u istražnom zatvoru SPUŽ , gde se glavni junak susreće sa galerijom živopisnih likova od sitnih lopova, kriminalca i ubica, pa do političkih zatvorenika.

- Serija "Pad" nije klasična adaptacija književnog dela, već predstavlja slobodnu interpretaciju kako knjige, tako i jednog tragičnog događaja koji je ustvari metafora tragičnog vremena koje je obeležilo devedeste godine prošlog veka, na ovim podnebljima. I kada jedan glumac, umetnik čiji je poziv da širi humane vrednosti, oplemenjuje druge ljude, postane slučajni akter tragičnog događaja i pređe na drugu, tamnu, stranu – to otvara sva moralna i etička pitanja. Koliko duboko treba da padneš da bi se iskupio? Da li posle pada možeš ustati i nastaviti dalje? Šta je adekvatna kazna? – su samo neka pitanja na koja naš glavni junak traži odgovor. Stoga se serija "Pad" ne tiče samo glavnog junaka - glumca, već kroz njegovu tragičnu sudbinu govori o ljudima koji su, kao i ta zemlja doživeli opšti duhovni, moralni i fizički pad. Zato su u našoj seriji sva imena promenjena, a mnoge nove izmišljene situacije i scene doprinose utisku prošlih vremena - objašnjava reditelj Bojan Vuletić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 24sedam.rs (@24sedam.rs)

Pored Milana Marića, u ovom projektu ćemo gledati brojne poznate glumce, kao što su Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Dragan Marinković, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Kemal Rizvanović i mnogi drugi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FILMITV.RS (@filmitv.rs)

Televizijsko prikazivanje dugo očekivane serije koja će imati osam epizoda očekuje se na zimu 2023. godine.

makonda-tracker