Prva TV: Premijere novih serija

1
Prva srpska televizija u periodu od 13. do 16. februara u 21:15h premijerno će prikazati po jednu epizodu svake serije koja bi trebalo da zameni čuveno Kad lišće pada

Tom prilikom, gledaoci će moći da pogledaju nove serije -

ponedeljkom Ezel, utorkom Sulejman veličanstveni, sreda je termin za prvu epizodu hrvatske sapunice Larin izbor, a četvrtak za Plač violine.

Za seriju naslednicu Lišća glasa se SMS-om ili na sajtu Prve, a nakon toga sledi i proglašenje pobednika koje će se ponovo organizovati u maniru Prve, drugačije i sa mnogo iznenađenja.

Ezel - ponedeljak 13.februar u 21:15h

Intrigantna priča o osvetničkom pohodu razočaranog čoveka, izigranom prijateljstvu i neuzvraćenoj ljubavi, inspirisana romanom Aleksandra Dime Grof Monte Kristo.
Omer je jednostavan i iskren mladić, odan svojoj porodici i prijateljima koje poznaje još od detinjstva. Ali i Džengiz su mu kao braća i za njih bi dao život, dok je lepa Ejšan ljubav njegovog života. Nakon dugog boravka u vojsci, Omer se vraća kući u Istanbul, srećan što će napokon zaprositi ženu koju voli i sa njom osnovati porodicu. Mladić i ne sluti da su umeđuvremenu njegovi prijatelji sproveli u delo lukav plan pljačke kazina. Tom prilikom su ubili jednog čuvara i ostavili dovoljno lažnih dokaza zbog kojih će Omer biti osuđen na doživotnu robiju.


Dok su njegovi bivši prijatelji ukradenim parama gradili karijere Omer je u zatvoru proživljavao pakao. Osim što je svakodnevno razmišljao o nepravdi koju su mu naneli, lažnim svedočenjima i izdaji, trpeo je stalna batinjanja od strane upravnika zatvora i stražara. U poslednjoj tuči Omer zadobija stravične povrede. Uz pomoć moćnog mafijaša Ramiza uspeva da pobegne iz zatvora, ali njegovo unakaženo lice hitno mora da bude operisano. Sa promenom izgleda, Omer menja i identitet i postaje Ezel, uspešni biznismen i kockar. Nakon 12 godina provedenih u patnji, njegova mrznja prema prijateljima postala je sve jača, zbog čega Ezel odlazi na Kipar kako bi se osvetio.

Larin izbor, sreda 15.februar u 21:15h

Larin izbor je napeta ljubavna priča o dvojih mladih koji moraju prebroditi brojne prepreke. Ovo je priča o izboru jedne žene između dva muškarca, izboru između karijere i porodice, odanosti i bitke za preživljavanjem.

Lara je jednostavna, prirodno lepa i nasmejana devojka. Studira, živi i radi u Splitu, a dodatni izvor prihoda joj je i posao u ketering firmi. Na jednoj zabavi gde honorarno radi upoznaje Jakova Zlatara, mladog momka iz ugledne splitske porodice. Jakov, poznatiji kao Jaša, je dobro vaspitan, sportski tip, ali i vrlo emotivan, pomalo umoran od roditeljskih očekivanja i nesiguran u to šta želi raditi u životu. Upravo se vratio sa školovanja u inostranstvu i tu zabavu je porodica Zlatar priredila u njegovu čast. Otac svečano proglašava sina za neslednika u poslu, ali Jašu više zanima mlada devojka koju sreće u kuhinji. Lara ne zna da je on glavna zvezda proslave, a i Jaša krije identitet. Privlačnost između dvoje mladih je očigledna i provode zajedno bal pod maskama.

Larin izbor u kontinuitetu obara sve rekorde gledanosti u Hrvatskoj i regionu. Snimana je na lokacijama duž dalmatinske obale, što dodatno doprinosi romantičnoj atmosferi, srrija je još pre početka snimanja prodata u 17 zemalja sveta. 

Plač violine, četvrtak 16.februar u 21:15h

Kada ambicija pregazi ljubav, i sreća gubi bitku. Od autora romana Kad lišće pada Rešata Nurija Guntekina stiže još jedna dirljiva priča o četvoro ljudi čije će odnose komplikovati strast, zavist, patnja, ljubomora...

U prvom planu dramatičnih zbivanja serije su glavni junaci Kenan, Lamija, Džemil i Kavidan.

Kenan je talentovan muzičar koji se očajnički bori da prevaziđe traumatično detinjstvo obeleženo siromaštvom, samoubistvom oca i odrastanjem uz uskogrudog ujaka.

Kenan će biti spreman da žrtvuje sve, pa i ljubav kako bi otpočeo novi život posvećen muzici. Kenanova prva ljubav Lejla, koju je ostavio zbog karijere, ući će u brak sa njegovim rođakom Džemilom, koji će biti svestan da ga Lejla ne voli, ali će gajiti nadu da će jedanog dana uspeti da otopi led sa njenog srca.
Kenan će uspeti u svojoj nameri i priznati violinista, ali potisnuta osećanja izbijaće na površinu onda kada to bude najmanje očekivao.

Sulejman Veličanstveni, utorak 14.februar u 21:15h


Popularni glumac Halit Ergenč (Onur iz 1001 noć) maestralno je odigrao Sulejmana Veličanstvenog, jednog od najvećih turskih, ali i svetskih osvajača u istoriji.

Serija prati Sulejmanov buran život, uspehe, pohode, intrige na dvoru i u haremu, dočaravajući epohu 16. veka i moćnog Osmanskog carstva. Sultan Sulejman je na vlast stupio kao mladić od 26 godina, dok je njegova vladavina trajala 46 godina. Bio je najznačajniji osmanski vladar koji je učestvovao u osvajačkim pohodima po Evropi, Aziji, a 1521. godine zauzeo je i Beograd. Ipak, Sulejmanove ambicije su bile još veće, kretao se ka Austrougarskoj predstavljajući pretnju čitavoj zapadnoj Evropi. Nakon jednog od mnogobrojnih putovanja po Crnom moru, na carski brod koji je prevozio ženske robove kao poklon Sulejmanovoj palati, dospela je i Rokselana, kćerka ukrajinskog pravoslavnog sveštenika. Devojka je kidnapovana i prodata u roblje, a Sulejman je upravo nju izabrao za svoju novu ženu. Aleksandra je tako postala Hurem. Rodila je Sulejmanu četvoro dece i zajedno sa njim vladala Osmanskim carstvom.

Serija je izazvala kontroverze u islamskom svetu, jer je Sulejman predstavljen kao nemoralan čovek, bez poštovanja prema ljudima i sklon ličnim zadovoljstvima. Brojne pritužbe gledalaca upućene zbog negativnog predstavljanja ove istorijske ličnosti nisu umanjile popularnost serije u zemljama u kojima je prikazana.

makonda-tracker